Verdensmesterskapets 101 mest minneverdige øyeblikk: Belgia kjemper tilbake mot Japan

Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Belgias comeback-seier mot Japan.

Belgierne kom inn i verdensmesterskapet i 2018 som en av favorittene. Kan skryte av et absurd talentfullt lag ledet av verdens beste stjerner som målvakt Thibaut Courtois, Eden Hazardog Romelu Lukakude var bestemt for et dypt løp – i det minste.

Noen glemte å fortelle Japan. Med mindre enn 40 minutter igjen å spille i 16-delsmøtet mellom lagene, ledet Blue Samurai 2-0.

Utrolig nok var Belgia – som nettopp hadde toppet en gruppe i første runde med England – på randen av eliminering i åpningskampen på knockout-etappen. Sytten uutholdelige minutter gikk før de røde djevlene kom på resultattavla, men utligningen – av Marouane Fellaini – kom like etter. Likevel var det ekstraomganger da kampen gikk inn i det fjerde minuttet av pausetid. Men Nacer Chadli scoret en siste gisp-vinner, og Belgia avanserte hele veien til semifinalen, hvor de ville tape mot den endelige mesteren Frankrike.

Røde djevler rally

I 2018 fullførte Belgia en mirakuløs comebackseier mot Japan.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.

Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.