Shadow

Vinicius Jr. fortsetter å danse blant rasistiske overgrep i Madrid-derbyet mens Real Madrid holder seg perfekt i LaLiga


MADRID — Hvis du ikke hadde visst at søndagens kamp mellom Atletico Madrid og Real Madrid var “El Derbi Madrileño”, kunne du fortsatt ha gjettet at noe var i ferd med å skje.

– Rapport: Atletico Madrid-Real Madrid | LaLiga bord | Kommende kampoppsett

En anspent, tøff affære endte med en 2-1-seier til Real Madrid, som holder seg perfekt i LaLiga denne sesongen mens han spotter Vinicius Junior fra Atleticos fans.

Mål fra Rodrygo og Federico Valverde førte Real Madrid i ledelsen tidlig, og et mål fra Atleticos Mario Hermoso etterfulgt av rødt kort åtte minutter senere hjalp ikke så mye på vertens sak.

Her er ESPNs Alex Kirkland med reaksjon og analyse fra Madrid.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett


Rask reaksjon

1. Rodrygo, Valverde og Vinicius er Madrids fremtid

Det har skjedd fort, men denne sesongen føles allerede som begynnelsen på en ny æra i Real Madrid, med Rodrygo (21 år), Vinicius Junior (22) og Fede Valverde (24) som lagets nye stjerner.

Det er en prosess som begynte under fjorårets Champions League-løp og som nå er umulig å ignorere. En eller flere av Rodrygo, Vinicius og Valverde har scoret i hver av Madrids siste syv kamper – Rodrygos åpning gjorde det til tre ligakamper på rad for ham – og sammen oppsummerer de dette raske, direkte, kliniske Madrid-laget.

Veteraner som Luka Modric og Toni Kroos er fortsatt veldig tilstede – begge var utmerket mot Atletico – og selvfølgelig kommer Karim Benzema tilbake til laget når han kommer tilbake fra skade. Men dette var en kveld som handlet om Madrids livlige, ukueligge front tre.

Etter en positiv start fra Atletico var det Rodrygo som åpnet scoringen, og skjøt Aurelien Tchouamenis flytende pasning forbi Jan Oblak, og da Vinicius sitt lave skudd traff stolpen og slo tilbake over mål, var Valverde der for å gjøre 2-0 og effektivt avslutte. konkurransen, til tross for Atleticos sene tilbakeslag. Midt i all støyen fra et hektisk Madrid-derby, gjorde de to kvalitetsøyeblikkene forskjellen.

2. Forferdelige rasistiske tilrop krever handling fra Atletico

Opptakene av en gruppe Atletico Madrid-fans som synger full hals “Vinicius, du er en ape” utenfor Metropolitano stadion før denne kampen var kvalmende, nedslående og dessverre ikke noe nytt.

Atleticos hardcore gruppe av ultras, the Frente Atletico, har gjort seg skyldig i slike hendelser ved flere anledninger før – både i og utenfor bakken – og klubben har ikke klart å ta avgjørende grep, til tross for å ha mottatt straff fra UEFA. Inntil Atletico gjør det som er nødvendig for å håndtere dette, inkludert livstids utestengelser av stadion hvis de ansvarlige kan identifiseres, vil det fortsette å skje.

Vinicius’ svar på rasistisk kritikk av målfeiringen hans denne uken var en veltalende, ord-perfekt uttalelse om saken, og her kunne han svare på banen. Da Rodrygo scoret, var Vinicius den første som ble med ham i det som føltes som en veldig bevisst dans på sidelinjen, og han var da katalysatoren for Real Madrids andre mål med et varemerkeløp nedover venstresiden.

Etter kampen postet Vinicius Junior en bilde av feiringen hans med Rodrygo sammen med bildeteksten «Dans hvor du vil». Fortsett å danse, Vini.

3. Griezmanns første start ender med tap

Det hadde blitt en løpende spøk så langt denne sesongen: Innen det 62., eller det 63. eller 64. minutt kommer Antoine Griezmann – super-ubåten som trener Diego Simeone elsker, men ikke kunne starte – som Atletico Madrid forsøkte å unngå å aktivere den utseendebaserte klausulen som ville tvinge dem til å betale Barcelona €40 millioner for å gjøre låneavtalen hans permanent neste sommer.

Dette var imidlertid ikke et hvilket som helst spill. Dette var Madrid-derbyet, og så Griezmann gjorde start. Og han startet ganske bra. Ved å spille sammen med Joao Felix i angrep, var det Griezmann som uten tvil var Atleticos livligste spiller i første omgang, og falt ofte dypt for å bli involvert i spillet.

Da tiden kom for Simeone å gjøre endringer i andre omgang, med Atletico som jaget kampen, var det Griezmann som ble værende. Bare ikke bli overrasket over å se ham tilbake på benken neste gang.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)


Spillerrangeringer

Real Madrid: Thibaut Courtois 7; Dani Carvajal 7, Eder Militao 7, David Alaba 7, Ferland Mendy 7; Aurelien Tchouameni 8, Toni Kroos 8, Luka Modric 7; Fede Valverde 8, Vinicius Junior 7, Rodrygo Goes 8.

Subs: Antonio Rudiger 6, Eduardo Camavinga 6, Dani Ceballos 7, Marco Asensio 6

Atletico Madrid: Jan Oblak 5; Felipe 5, Axel Witsel 6, Reinildo Mandava 6; Marcos Llorente 6, Yannick Carrasco 6; Geoffrey Kondogbia 6, Rodrigo de Paul 6, Koke 6; Joao Felix 6, Antoine Griezmann 7.

Subs: Matheus Cunha 6, Alvaro Morata 6, Mario Hermoso 6, Angel Correa 7, Saul Niguez 6.


Beste og dårligste utøvere

BEST: Fede Valverde, Real Madrid.

Nok en uke, enda et mål. Blir stadig bedre og bedre. Uten tvil den mest formmessige midtbanespilleren i Spania akkurat nå.

VERST: Felipe, Atletico Madrid.

Ser alltid ut som det svakeste leddet i Atleticos forsvar.


Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Madrid-derbyet var chippy fra åpningsfløyten, og det tok ikke lang tid før temperamentet blusset opp.

Men Rodrygo holdt hodet kaldt og fant åpningsmålet fra et vakkert engangsskudd etter en perfekt vektet ball fra Aurelien Tchouameni.

Han fortsatte å feire med å danse med Vinicius Junior, som den siste uken har måttet tåle motbydelige rasistiske angrep over sine egne dansefeiringer.

Real Madrid fortsatte å rulle etter det, og Federico Valverde doblet ledelsen.

Atleticos Mario Hermoso trakk senere en tilbake, men det gjorde bare så mye som Hermoso fikk et andre gule kort ikke lenge etter.


Etter kampen: Hva spillerne og lederne sa

Real Madrid-manager Carlo Ancelotti om å være for konservativ etter tomålsledelsen: “Ja. Det er jeg enig i. I første omgang spilte vi oss godt bakfra, to ganger startet vi med [goalkeeper] Thibaut [Courtois] og scoret to mål. Vi var komfortable i besittelse. I andre omgang mistet vi ideen om å skade dem. Til slutt led vi, vi kontrollerte kampen, men på slutten led vi. Atletico presset på og forårsaket problemer for oss.”

Atletico Madrid-manager Diego Simeone: “Jeg kan ikke kritisere spillerne. Det er alltid feil, men de ga alt. Madrid har en veldig god direkte stil. Overgangene deres fra forsvar til angrep er raske og de er usedvanlig kliniske. Jeg liker det. De er organiserte i forsvar, de kontrer, de tar sjansene sine. Det er en kjempejobb av treneren. De har spillere som er gode på ballen og de jobber også defensivt. Valverde og Vinicius, med talentet til Kroos og Modric. Men jeg tror vi var alltid med i spillet.”

Real Madrid-forsvarer Dani Carvajal: “Vi er veldig fornøyde. Vi kom hit for å vinne. Jeg synes vi spilte en veldig god første omgang, spesielt de første 30 minuttene, vi tok våre to sjanser. I andre omgang hadde vi ikke så mye av ballen til såret dem. Vi var komfortable med 0-2. Det ble mer komplisert på slutten, men de har tre poeng.”

Atletico Madrid-keeper: Jan Oblak: “Det etterlater en dårlig smak. Vi har tapt derbyet, vi har tapt en veldig viktig kamp. Jeg synes ikke vi var så dårlige, vi fortjente ikke nederlaget, men det er fotball, de tok sjansene sine og det gjorde vi ikke. Følelsen er alltid dårlig når du taper. Vi er alle triste.”


Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)

  • Antoine Griezmann startet sin første sesongstart for Atlético Madrid. Før det hadde Griezmann kommet fra benken i hver av sine syv første opptredener denne sesongen i alle konkurranser.

  • Rodrygo scoret sitt tredje LaLiga-mål denne sesongen. I LaLiga-sesongen 2021-22 scoret Rodrygo bare fire mål.

  • Atletico Madrid har ikke kommet tilbake for å slå Real Madrid i noen konkurranse når de ligger under på noe tidspunkt siden UEFA Super Sup 2018 da de lå 2-1 før de vant 4-2 i ekstraomganger.

  • Real Madrid leder LaLiga med 18 poeng som eneste lag i Europas fem beste ligaer som har vunnet alle sine ligakamper denne sesongen.

  • Real Madrid har åpnet sesongen med ni strake seire i alle konkurranser for første gang siden 1968-69, da de vant klubbrekord 11 strake kamper for å åpne sesongen, uavgjort med 1961-62.


Neste

Atletico Madrid: Atletico vil ha mindre enn syv dager på seg til å forberede seg til turen til Sevilla, og møte Julen Lopeteguis lag lørdag 1. oktober kl. 12:30 ET.

Real Madrid: Los Blancos vil returnere til komforten til Bernabeu søndag 2. oktober når de er vertskap for Osasuna kl. 15.00 ET.

Kilde