Shadow

Verdensmesterskapets 101 mest minneverdige øyeblikk: Baggios guddommelige driblinger


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Roberto Baggios solomål ved verdensmesterskapet i 1990.

Det er enhver spillers drøm å score et mål i et verdensmesterskap.

Men å drible gjennom et helt lag for å score på en utrolig soloinnsats i et verdensmesterskap på hjemmebane? Ingen tenker engang på å gjøre det.

Likevel var det akkurat det The Divine Hestehale – også kjent som Azzurri-spissen Roberto Baggio – på Romas Stadio Olimpico mot Tsjekkoslovakia i Italias siste gruppespillkamp på Italia 90.

Toto Schillaci ga vertene ledelsen i første omgang, men Baggio beseglet seieren med sitt mesterverk i det 78. minutt. Etter en rask gi-og-gå slapp ham ut i rommet, delte Baggio to forsvarsspillere, trakk av gårde en takling, og kledde så av midtstopper Ernst Aigner før han la ballen hjem. Italia endte på tredjeplass, men det målet fungerte som introduksjonen til den store verden til Baggio, som ble en global superstjerne fire år senere i USA ’94.

Baggio kjører slalåm gjennom tsjekkerne

Baggio kjører slalåm gjennom tsjekkerne

Italias Baggio scoret et vakkert mål ved å flette seg gjennom tsjekkiske forsvarsspillere. Italia ville komme på tredjeplass i verdensmesterskapet i 1990.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde