Verdenscupens 101 mest minneverdige øyeblikk: Robin Van Persies dykkehode

Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Robin Van Persies flygende header.

Sikkert den Nederland var ute etter revansj i sin første kamp i verdensmesterskapet i 2014.

I finalen fire år tidligere i Sør-Afrika ga et ekstraomgangsmål av Andres Iniesta Spania sin første tittel og nedrykket nederlenderne til enda et tap med trofeet på streken. Lagt til deres rygg mot rygg toer på 1970-tallet, ga nederlaget Oranje 0-3 i mesterskapskampen på den største scenen.

Spania gikk inn i Brasil 2014 som favoritt, og ting så ut til å gå etter planen da Xabi Alonso ga dem ledelsen i første omgang fra straffemerket. Så endret alt seg rett før pause. Da den nederlandske midtbanespilleren Mark van Bommel samlet en pasning nær sidelinjen, så han spissen Robin van Persie – som også hadde spilt alle 120 minuttene av 2010-finalen – som løp fremover.

Van Bommel slo et innlegg bak forsvaret og inn i feltet som så ut til å være utenfor Van Persies rekkevidde, men veteranspissen kastet kroppen frem i luften og møtte pasningen med hodet parallelt med føttene, og nikket ballen over keeper Iker Casillas.

Flyvende nederlender trosser tyngdekraften

Robin Van Persies heading hjalp Nederland med å beseire Spania.

Det var et av de mest spektakulære målene i verdenscuphistorien. Og det endret totalt momentumet til ikke bare den konkurransen, men hele turneringen for begge land: Nederland scoret fire ganger til i andre omgang for å slå mesterne 5-1, starten på et løp som endte med en bronsemedalje .

Spania kom seg aldri, og klarte ikke å overleve gruppespillet.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.

Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.