Shadow

Barcelonas Robert Lewandowski hyllet som “spektakulær” etter historieskapende Champions League-hattrick


Barcelona-trener Xavi Hernandez sier han allerede går tom for lovord om den «spektakulære» Robert Lewandowski etter spissens hattrick i onsdagens 5-1 Champions League-seier mot Viktoria Plzen.

Lewandowski, 34, tok tallet for Barca til åtte på fem kamper siden hans overgang på 45 millioner euro fra Bayern München, mens han også gikk forbi Karim Benzema for å bli den tredje mestscorende i Champions Leagues historie.

– De Jong, Depay: Spillere som gikk glipp av sommeroverføringer
– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Den polske landslagsspilleren har nå registrert 89 mål i konkurransen. Bare Cristiano Ronaldo (140) og Lionel Messi (125) har klart mer.

“Jeg går tom for ros for ham,” sa Xavi etter kampen. “Han har scoret et hattrick, men det er ikke bare det. Det er hvordan han spiller og hvordan han får laget til å spille, finne tredjemann, lese plassen perfekt, presse…

“Jeg er glad [with him]. Han har vært en fantastisk signering. Han gir oss så mange løsninger i angrep, han er en leder, en vinner… [just] en fantastisk, fantastisk signering.”

Franck Kessie hadde åpnet scoringen for Barca før Lewandowski slo sin diskant, og ble den første spilleren til å score Champions League-hattrick for tre forskjellige lag, etter å ha gjort det tidligere for Borussia Dortmund og Bayern München.

“Jeg vet ikke om han er den beste nr. 9 i verden, men han er den beste nr. 9 for oss,” la Xavi til på spørsmål om det er en bedre spiss i spillet enn den formmessige Lewandowski.

“Hvis han ikke er den beste, er han der oppe med Benzema og de andre, [Erling] Haaland er også med. Men uten sammenligning er Robert spektakulær og det er en ære å ha ham med på laget.”

Innbytter Ferran Torres la til Barcas femte mål på Camp Nou, etter en pasning fra Ousmane Dembele. Den franske vingen hadde tidligere satt opp Lewandowskis andre mål også, og Xavi ser elementer av Paris Saint-Germain-spissen Neymar i ham.

“Det er ikke mange i fotball som ham, når det gjelder en ren kantspiller som er veldig vanskelig å forsvare seg mot,” sa Barca-sjefen.

“Vi må utnytte kvalitetene hans. Han er glad, han koser seg. Han er en viktig spiller som gjør forskjellen, scorer mål, skaper… han er en dolk på vingen.

“Kvaliteten han har en-mot-en er på nivået til Neymar når han er på sitt beste. Han må være mer vågal og skyte mer, men han er en god gutt og han gjør forskjellen i kamper.”

Barca er fortsatt ubeseiret over fem kamper i alle konkurranser denne sesongen, men Xavi sier det er for tidlig å si at de er tilbake etter å ha vunnet bare én Copa del Rey i de tre siste sesongene.

Større tester gjenstår, spesielt i Europa. Blaugrana besøker Bayern München tirsdag i Champions League etter at de tyske mesterne startet sin kampanje med en 2-0-seier borte i Inter Milan onsdag i gruppens andre kamp.

«Det er snart å si [Barca are back],” la Xavi til. “Vi er veldig fornøyd med prestasjonen, men det er bare tre poeng og en kamp hjemme. Vi må fortsatt til München, til Milano. Det er en vanskelig gruppe. Vi må forbli ydmyke; dette er bare i gang.”Kilde