Shadow

Verdenscupens 101 mest minneverdige øyeblikk: Rivaldos beryktede dykk


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Rivaldos åpenbare dykk.

Fotball var fortsatt en kuriositet for millioner av amerikanere tilbake i 2002, og mange av de skeptiske seerne fra staten fikk sine verste fordommer om planetens mest populære sport forsterket av brasiliansk spiss Rivaldo i det som kan være det mest skammelige eksemplet på skuespill i verdenscuphistorien.

Under en gruppespillkamp i Korea/Japan irriterte tyrkiske Hakan Ünsal seg over at Rivaldo tok seg god tid på å forberede seg på å ta et hjørnespark, og slo ballen av brasilianerens ben. Rivaldo kollapset som et implodert stadion og begynte å rulle på gresset mens han ikke holdt låret hans, men hans ansikt – som reprisene sendte live over hele kloden viste ballen bommet med tre fot – og Ünsal fikk rødt kort.

I en tid før sosiale medier gikk videoen viralt over hele USA, og ble vist om og om igjen på sport og nyheter og sent på kvelden. Det amerikanske herrelagets usannsynlige løp til kvartfinalen endret til slutt den vannkjølende samtalen om turneringen hjemme, og Rivaldo ble bøtelagt (men ikke suspendert) av FIFA. Straffen for å bringe kampen i vanry var for lett, hevdet noen, og Rivaldo fortsatte med å hjelpe Brasil med å heise trofeet for en rekord femte gang.

Han slapp imidlertid ikke helt uskadd av hendelsen. Til i dag er det det Rivaldo, en tidligere Ballon d’Or-vinner, huskes best for.

Rivaldos skuespill resulterer i rødt kort

Rivaldos skuespill resulterer i rødt kort

Brasils Rivaldo ble sett floppende og fikk et kostbart rødt kort.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde