Shadow

Scott McLaughlin signerer forlengelse med Team Penske foran IndyCar-finalenMONTEREY, California – IndyCar-nykommeren Scott McLaughlin har signert en flerårig kontraktsforlengelse med Team Penske akkurat da New Zealanderen skal inn i sitt første mesterskapsløp siden han ble med i serien.

Forlengelsen er den tredje på en måned gitt av Roger Penske, som også nylig forlenget kontraktene til NASCAR-sjåførene Ryan Blaney og Joey Logano.

McLaughlin, som var fjorårets IndyCar-rookie i en klasse som inkluderte Romain Grosjean og Jimmie Johnson, går matematisk inn i søndagens sesongfinale i titteljakten. Seieren hans forrige uke i Portland var hans tredje for sesongen og flyttet ham til femte plass på stillingen, 41 poeng bak lagkamerat og IndyCar-leder Will Power.

McLaughlin flyttet til IndyCar etter å ha vunnet tre titler på rad og kjørte for Penske i australske V8 Supercars. 29-åringen antok at Penske flyttet ham til NASCAR, men i stedet ble han valgt for IndyCar.

«For ham var det egentlig litt av en risiko å si «Hei, la oss hoppe over og gjøre IndyCar». Jeg tror han sannsynligvis hadde mer selvtillit til å gjøre noe med taket over hodet, sa Penske-teamets president Tim Cindric. “Men han var absolutt tiltrukket av racing i Amerika og hadde egentlig ikke tenkt så mye på IndyCar før vi snakket med ham om hvordan han trodde den overgangen kunne gå.

“Jeg følte at etter å ha tilbrakt så mye tid med ham i Australia at han hadde ingrediensene til å kjøre alle slags racerbiler og lykkes. Jeg tror alle virkelig har sett hva vi så i ham da han vant de tre Supercar-titlene for oss .”

McLaughlin ble først med i Team Penske i 2017 og endte på andreplass i Supercars-mesterskapet med åtte seire i serien og rekord 16 poler. Han vant tre titler på rad fra 2019 til 2020 og vant 40 løp i løpet av fire år, inkludert en serierekord på 18 seire i 2019.

McLaughlin ga også Penske sin første seier i den prestisjetunge Bathurst 1000 da han vant fra polet i 2019.

Han flyttet til IndyCar med ingenting igjen å oppnå i superbiler og viste jevn forbedring forrige sesong, og fikk deretter sin første karriereseier i årets åpning. Hans andre seier var i juli på Mid-Ohio og han dominerte sist søndag i Portland ved å lede alle unntatt seks av de 110 rundene.

“Team Penske har vært en så stor del av karrieren min, og har hjulpet meg å komme dit jeg er i dag, så jeg er spent på å fortsette å kjøre med Roger, Tim og hele teamet langt inn i fremtiden,” sa McLaughlin.

McLaughlin vil kjøre lagkameratene Power og Josef Newgarden, samt Chip Ganassi Racings Scott Dixon og Marcus Ericsson, om tittelen søndag på Laguna Seca Raceway. Det er det trangeste mesterskapsløpet siden 2003.Kilde