Shadow

“Veien er ikke over ennå”


Portugals kaptein Cristiano Ronaldo har sagt at han ikke vil trekke seg fra internasjonal tjeneste etter verdensmesterskapet og ønsker å konkurrere i EM 2024.

Manchester United-spissen sa at “veien ikke er over ennå” for ham da han talte på en galla arrangert av det portugisiske fotballforbundet tirsdag etter å ha blitt den høyeste internasjonale målscoreren for menn i september med 109 mål.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

“Jeg er stolt over å motta en pris av denne størrelsesorden,” sa Ronaldo.

“Jeg hadde aldri trodd at jeg en dag kunne oppnå det. Jeg takker alle som var viktige i karrieren min. Det har vært en lang vei, men jeg vil gjerne si at veien min ikke er over ennå. [You’re going to have to] ta litt mer last fra Cris [Ronaldo].”

Siden debuten i Portugal i 2003, har den 37 år gamle Ronaldo scoret 117 mål på 189 landskamper, og overgått rekorden satt av den tidligere Iran-spissen Ali Daei.

En fem ganger vinner av Ballon d’Or, Ronaldo var kaptein for Portugal til Euro 2016-ære og 2019 Nations League.

“Jeg håper å være en del av forbundet i noen år til,” la han til. “Jeg føler meg fortsatt motivert; ambisjonene mine er høye. Jeg er i et lag med unge mennesker. Jeg vil være en del av dette verdensmesterskapet og det europeiske også; jeg kommer til å anta det med en gang.”

Ronaldo, som var inkludert i Portugals siste lag for de kommende Nations League-kampene mot Tsjekkia og Spania, var begeistret over å legge til en ny pris til samlingen sin da han fikk stående applaus.

“Jeg er glad,” sa han. «Jeg savnet allerede å motta en pris.

“Det er med stolthet jeg ser gutter jeg spilte med, som jeg kommer til å spille med.”

Den tidligere Juventus- og Real Madrid-spissen spøkte da med lengden på karrieren. Han lo og sa: “Diogo [Dalot, a United and Portugal teammate] til og med spøker med meg ‘du lekte med alle, til du blir et kadaver’, og det er sant.”

Portugals midtbanespiller Bruno Fernandes, som spiller med Ronaldo i United, har støttet Ronaldo til å fortsette å slå rekorder i sin internasjonale karriere etter VM, som begynner i Qatar i november.

“Den som kunne tro at han ikke ville være med i det EM kjenner ham ikke,” sa Fernandes på en pressekonferanse onsdag.

“Vi kjenner godt til spensten, smaken og ambisjonene han har vist gjennom årene. Det er ikke nytt. Vi vet at Cristiano ønsker å oppnå ting som andre aldri har oppnådd. Han vil alltid ha samme betydning. Han er den beste spilleren i verden, og han vil fortsette å overvinne barrierer som andre ikke kan.”

Ronaldo, som scoret 24 mål på 38 kamper i alle konkurranser for United forrige sesong, ble kåret til 30-mannslisten over Ballon d’Or-nominerte forrige måned.

Ronaldo avsluttet måltørken sin fra straffemerket i en 2-0-seier mot sheriff Tiraspol i Europa League forrige uke. Det var hans første mål på åtte kamper denne sesongen og det 699. i klubbkarrieren.Kilde