Shadow

Premier League godtar fanforbud for baneinvasjoner, røykbomber


Supportere av Premier League-lag som deltar i antisosial og kriminell oppførsel på stadioner vil motta automatiske klubbforbud med en minimumsperiode på ett år, sa ligaen onsdag etter enstemmig å ha gått med på flyttingen.

Forrige sesong var det en økning i antall baneinvasjoner på slutten av kampanjen da fansen feiret titler, opprykk eller overlevelse med flere krangel, inkludert en med Crystal Palace-manager Patrick Vieira.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Røykbomber og pyroteknikk, som lenge har vært brukt i spill på det kontinentale Europa og rundt om i verden, pleide å være relativt sjeldne i England, men bruken av dem har blitt en mer vanlig forekomst.

“Fans som blir tatt med å bære eller aktivere pyroteknikk eller røykbomber, eller som går inn på banen uten tillatelse, vil få en automatisk klubbforbud med en minimumsperiode på ett år,” sa ligaen i en uttalelse etter aksjonærmøtet.

“Disse forbudene kan også utvides til å gjelde medfølgende foreldre eller foresatte til barn som deltar i slike aktiviteter. Denne policyen trer i kraft umiddelbart og forbudet gjelder både hjemme- og bortekamper.”

I juli sa Premier League og English Football League at tøffe sanksjoner ville være på plass for invasjoner av banen og bruk av røykbomber og pyroteknikk fra sesongen 2022-23.

Ligaene og fotballforbundet hadde sagt at “alle identifiserte lovbrytere vil bli anmeldt av klubbene til politiet og påtalemyndigheten kan resultere i en permanent kriminell post, som kan påvirke deres ansettelse og utdanning, og kan resultere i en fengselsstraff.”Kilde