Shadow

Barcelona truer med rettslige skritt for Lionel Messi-kontraktdetaljer-lekkasje


Barcelona har truet med å ta rettslige skritt mot en spansk avis som lekket detaljer om klubbens kontraktsforhandlinger med Lionel Messi i 2020.

På onsdag slapp El Mundo en rekke forespørsler Messi stilte til klubben om å fornye avtalen sin på Camp Nou da han gikk inn i det siste året av sine vilkår.

Messi ønsket at løslatelsesklausulen hans skulle kuttes ned til symbolske €10 000, private bokser på Camp Nou for hans og Luis Suarezs familier, garantier for at utsatt lønn ville bli betalt tilbake til ham og tilbakedaterte provisjonsbetalinger som skulle betales til broren Rodrigo for hans arbeid som en agent.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

“I forhold til informasjonen publisert i El Mundo under tittelen ‘Barca Leaks, klubbens hemmelige filer’, uttrykker Barcelona indignasjon over den forsettlige lekkasje av informasjon som er en del av en juridisk prosess,” sa den katalanske klubben i en uttalelse.

«Klubben beklager at de aktuelle mediene skryter av å ha «tilgang til et stort antall dokumenter og e-poster som er en del av Barcagate-etterforskningen» når denne informasjonen ennå ikke skal deles.

“I alle fall gjør den aktuelle artikkelen offentlige dokumenter som ikke har noe å gjøre med den pågående saken, og bruken av dem er en krenkelse av klubbens omdømme og konfidensialitet. Av den grunn, og med sikte på å beskytte Barcelonas rettigheter, klubbens juridiske avdeling studerer de juridiske tiltakene som må tas.”

Barcagate er en pågående rettssak knyttet til tredjepartsbetalinger, brudd på interne protokoller og svertekampanjer mot klubblegender som involverer den tidligere presidenten Josep Maria Bartomeu og hans styre.

Messi er ikke en del av den saken, og hans tidligere kontrakt er heller ikke gjenstand for noen forseelser, men e-poster utvekslet under samtaler om en fornyelse ble beslaglagt av politiet da de samlet inn informasjon for Barcagate-saken.

Disse e-postene havnet senere i El Mundo onsdag.

Den spanske avisens avsløringer beskriver hvordan Messi ønsket en treårsavtale frem til 2023 med en signeringsbonus på 10 millioner euro og en ensidig opsjon på å forlenge kontrakten til 2024.

Messi var villig til å ta 20 % utsettelse av årslønnen sin – som var rundt 70 millioner euro, som avslørt av El Mundo i en tidligere lekkasje – i 2020-21, men ønsket garantier for at han ville få utbetalt de utsatte beløpene tilbake i påfølgende år med økt interesse.

Senere samme år, etter et 8-2-tap mot Bayern München i Champions League, sendte Messi inn en overføringsforespørsel via en burofax, en form for registrert levering, men det var ikke før i 2021 at han dro til Paris Saint-Germain den en gratis overføring.

I 2021 hadde han blitt enige om vilkårene for en ny kontrakt med den nye presidenten Joan Laporta, inkludert et lønnskutt på 50 %, selv om Barca ikke hadde råd til å registrere det i LaLiga, mens forespørslene hans året før ble aldri grønt lys av den forrige president Bartomeu.Kilde