Shadow

USWNTs vei til en VM-tre-torv kommer i fokus


Av Laken Litman
FOX Sports Soccer Writer

Veien til en tre-torv i verdensmesterskapet for kvinner har blitt klarere for USAs kvinnelandslag.

Og det ser ut til at USA kan være på kollisjonskurs for å møte England i finalen, etter å ha tapt mot dem tidligere denne måneden.

Trekningen av verdensmesterskapet i 2023 fant sted lørdag i Auckland, New Zealand, og amerikanerne skal møte Vietnam (22. juli i Auckland), Nederland (27. juli i Wellington) og vinneren av et sluttspill (enten Portugal, Thailand). eller Kamerun 1. august i Auckland) i gruppe E neste sommer. Verdenscupen går fra 20. juli-aug. 20 på tvers av 10 stadioner i Australia og New Zealand.

“Jeg er spent på trekningen vår fordi det er her de virkelige forberedelsene starter,” sa USWNT-trener Vlatko Andonovski i en uttalelse. “Nå handler det om å gjøre seg klar for de faktiske motstanderne.”

Dette blir det største verdensmesterskapet for kvinner i historien med feltet utvidet til 32 lag. Dette gir flere nasjoner en mulighet til å konkurrere, men det betyr også at det kan bli noen mer skjeve resultater, i hvert fall i gruppespillet. I gruppe E, for eksempel, forventes USA og Nederland å rykke frem uten problemer.

[10 must-see matches set after Women’s World Cup draw]

Vietnam, rangert som nr. 34 i verden, vil få sin verdenscupdebut og er et lag USA aldri har spilt. Så langt som hvordan denne matchupen vil se ut, gir dette av USA slår Thailand 13-0 vibes (et nikk til gruppespillet i 2019) – og Thailand kan potensielt være med i denne gruppen dersom det går videre i sluttspillet neste februar.

USWNTs andre kamp mot Nederland nr. 8 vil være en omkamp av både VM-finalen i 2019 og kvartfinalen i OL i 2021. USA vant begge kampene, men den andre kom ned til straffer etter å ha avsluttet reguleringen med 2-2 uavgjort. Møtet vil faktisk være første gang i verdenscuphistorien for kvinner at de to finalistene fra forrige turnering ble trukket inn i samme gruppe.

“Nederland er et lag vi kjenner godt, så det er to kvalitetslag i den andre kampen i gruppespillet, og det kommer til å bli en morsom, spennende kamp,” sa Andonovski.

Nederland har den 26 år gamle spiss Vivianne Miedema, som er en av de beste spillerne i verden. Arsenal-spissen leder landet sitt med bemerkelsesverdige 95 mål på 115 landskamper, som inkluderer begge målene mot USA i OL (men hun bommet på straffesparket).

Selv om dette vil være en tøffere tidlig test for USA, går nederlenderne gjennom en overgangstid akkurat nå etter å ha ansatt trener Andries Jonker i august. Han etterfulgte Mark Parsons, som skilte lag med laget etter at Nederland ble slått ut av Frankrike i EM-kvartfinalen i sommer.

Forutsatt at USA vinner gruppe E, vil de gå videre til 16-delsfinalen og spille på andreplass fra gruppe G (Sverige, Italia, Sør-Afrika og Argentina). Når vi ser fremover, er det potensielle kamper mot Norge (der 2018 Ballon d’Or-vinner Ada Hegerberg spiller i sitt første verdensmesterskap siden 2015 og vil være midtpunktet i et talentfullt norsk lag), Sverige (som slo USA ut av OL i fjor) og kanskje til og med en omkamp med England (som slo USA på Wembley tidligere denne måneden) i finalen.

Det store spørsmålet som truer her: Kan USWNT, som fortsatt er det topprangerte laget i verden, vinne sin femte verdenscuptittel? Amerikanerne håper å bli det første laget i herre- og damespillet som vinner tre strake verdenscuper.

Det er den populære fortellingen om at resten av verden tar igjen USA, men som Megan Rapinoe sa før England-kampen i oktober, har den historien virkelig kommet og gått. Lagene har tatt igjen.

“Jeg føler at det egentlig ikke er et stort gap lenger, og jeg tror ikke det har vært det på lenge,” sa Rapinoe. “Lagen er bare så gode. Vi så det åpenbart i verdenscupen, du så det i EM, du så det i Champions League. Fotballnivået akkurat nå er bare vanvittig.

“Og vi er glade for å være helt i miksen på toppen.”

USA vant CONCACAF W Championship tidligere i sommer, og fulgte deretter opp med dårlige prestasjoner mot England og Spania. I de nyere kampene var USWNT uten mer enn en håndfull spillere som potensielt kunne være med på listen neste sommer, inkludert Catarina Macario, Sam Mewis, Julie Ertz og Tierna Davidson. Alex Morgan gikk glipp av disse kampene med en kneskade og Mallory Pugh hadde en familiekonflikt hjemme. Så selv om USA har slitt i det siste, har de heller ikke vært på full styrke.

[Mallory Pugh and Sophia Smith are the future of the USWNT]

Andre nasjoner å holde øye med inkluderer England, som slo Tyskland i EM-finalen og kan møte Australia i 16-delsfinalen dersom de vinner gruppe D (som inkluderer Kina, Danmark og sluttspillvinneren av Chile/Senegal/Haiti). I tillegg møter New Zealand Norge i turneringens åpningskamp, ​​Australia møter Canada i gruppe B, Frankrike mot Brasil i gruppe F og Sverige får Italia i gruppe G.

Selv om dette vil være den mest konkurransedyktige turneringen noensinne, forventes USA fortsatt å spille i finalen 20. august på Stadium Australia i Sydney.

“Det spiller ingen rolle hvordan du deler det opp, USAs lagmessig, ferdighetsmessig og spillermessig har fortsatt mest dybde i verden,” sa den jamaicanske landslagstrener Lorne Donaldson til FOX Sports nylig. “Hvis USA er friske og gjør det de gjør bra, vil de være der på slutten.”

Laken Litman dekker college-fotball, college-basketball og fotball for FOX Sports. Hun har tidligere skrevet for Sports Illustrated, USA Today og The Indianapolis Star. Hun er forfatteren av “Strong Like a Woman”, utgitt våren 2022 for å markere 50-årsjubileet for tittel IX. Følg henne på Twitter @LakenLitman.


Få mer fra FIFA verdensmesterskap for kvinner Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og merKilde