Casemiro tjener Man United velfortjent poeng i Chelsea

LONDON – Chelsea og Manchester United spilte uavgjort 1-1 i Premier League på Stamford Bridge lørdag. Jorginho konverterte en straffe for å sette vertene foran, bare for Casemiro å heade over streken og avslutte den 10-timers lange rekken til Kepa Arrizabalaga, og gi de røde djevlene en fortjent del av byttet.

Det er som du var for de to klubbene på tabellen, med Blues på fjerdeplass, ett poeng foran United på femte.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett

Rask reaksjon

1. Casemiro snapper poeng for United i dramatisk avslutning på Chelsea

Casemiro scoret sitt første mål for Manchester United med en dramatisk headet utligning fire minutter på pause mot Chelsea på Stamford Bridge.

Jorginhos straffe i det 87. minutt, etter en unødvendig felling av Scott McTominay på Armando Broja, så ut til å ha gitt Chelsea en seier som deres prestasjon knapt fortjente. Men den brasilianske internasjonale Casemiro, en sommersignering på 70 millioner pund fra Real Madrid, reddet et poeng for United ved å slå McTominay til et innlegg og heade ballen forbi keeper Kepa, som hadde skjøvet den inn på stolpen.

Kepa forsøkte å holde ballen ute av nettet, men målet ble gitt etter at Hawk-Eye-systemet bekreftet at det så vidt hadde krysset streken.

United hadde dominert sjansene og besittelsen på Stamford Bridge, med Marcus Rashford og Antony som kastet bort klare muligheter til å score, men Jorginho så ut til å ha sendt dem til et fjerde ligatap for sesongen da han sendte keeper David De Gea feil vei fra flekken. . McTominay hadde tåpelig kjempet Broja i bakken foran dommer Stuart Attwell, og gjorde at dommeren ikke hadde noe annet valg enn å tildele en straffe.

– Kamprapport: Chelsea 1-1 Man United | Premier League-tabellen | Kommende kampoppsett

Det forsterket en dårlig dag for United, som mistet forsvarsspilleren Raphael Varane til det som så ut til å være en bekymringsfull skade i andre omgang. United hadde også reist til Stamford Bridge uten Cristiano Ronaldo, som ble droppet av manager Erik ten Hag for å nekte å fortsette som innbytter i onsdagens 2-0 hjemmeseier mot Tottenham.

Akkurat som kampen så ut til å være tapt, hevdet Casemiro et fortjent poeng med sin sene heading.

2. Ten Hag har skjerpet Man United

Det er en gammel maksime om at fotballag er en refleksjon av deres managers personlighet, og til tross for at han kun har hatt ansvaret for Manchester United siden sommeren, smitter Ten Hags tøffhet og slitestyrke allerede på spillerne hans.

Forrige sesong, og gjentatte ganger siden Sir Alex Ferguson trakk seg i 2013, har United vært litt myke på banen med motstandere som altfor ofte har vunnet den fysiske kampen i løpet av de 90 minuttene. Men Ten Hag er helt klart en piggete karakter, og spillerne han har lagt til troppen siden han tok ledelsen har gitt United den fysiske fordelen de har manglet for lenge. Casemiro, Antony og Lisandro Martinez viste alle en hard kant mot Chelsea, og gikk til tider for langt i utfordringer mot sine motstandere.

Antony, som spilte for Ten Hag i Ajax Amsterdam, ble dømt for en fouling på Jorginho i første omgang, mens Martinez var involvert i en håndgemæng med Mason Mount etter en sen utfordring fra Chelsea-spilleren. Og Casemiro viste sin erfaring med en rekke taktiske feil som bidro til å stoppe Chelsea-angrep.

Det er ikke siden av spillet som mange fans feirer, men United har manglet stål i årevis og Ten Hag har satt det inn i laget igjen.

3. Chelseas midtbane mangler bein og teft

Bekreftelsen denne uken på at N’Golo Kantes hamstringskade nå vil sette den franske landslagsspilleren til side i fire måneder, var et hammerslag for Chelsea på grunn av deres manglende dybde på midtbanen.

Mot United slet Jorginho og Ruben Loftus-Cheek med å få noen innvirkning på midten av banen. Manager Graham Potter måtte justere formasjonen sin i første omgang, og erstattet Marc Cucurella med Mateo Kovacic etter bare 36 minutter, i et forsøk på å gi laget hans de ekstra benene som kreves for å stoppe den røde tidevannet.

Den seks uker lange avslutningen av VM vil hjelpe Chelsea ettersom det vil redusere tiden de vil ha kort på midtbanen, men problemene deres vil ikke forsvinne uten at nye spillere blir signert.

Kante og Jorginho er begge i 30-årene, og Kovacic, 28, er uten tvil forbi toppen av karrieren. Mangelen på energi på Chelseas midtbane er en konsekvens av arbeidsmengden alle tre har hatt i løpet av karrieren. Conor Gallagher har blitt hentet tilbake til Stamford Bridge etter en imponerende periode på lån hos Crystal Palace forrige sesong, men han er ikke svaret på Chelseas midtbaneproblemer, så de må finne en løsning utenfor klubben.

Spillerrangeringer

Chelsea: Kepa Arrizabalaga 7; Trevoh Chalobah 8, Thiago Silva 6, Marc Cucurella 6; Cesar Azpilicueta 7, Jorginho 6, Ruben Loftus-Cheek 6, Ben Chilwell 6; Mason Mount 6, Raheem Sterling 5; Pierre-Emerick Aubameyang 5
Subs: Mateo Kovacic 6, Christian Pulisic 6, Armando Broja 6, Carney Chukwuemeka 6

Manchester United: David De Gea 6; Diogo Dalot 6, Raphael Varane 7, Lisandro Martinez 7, Luke Shaw 7; Casemiro 7; Antony 6, Bruno Fernandes 6, Christian Eriksen 7, Jadon Sancho 5; Marcus Rashford 5
Subs: Fred 6, Victor Lindelof 6, Scott McTominay 5, Anthony Elanga 6

Beste og dårligste utøvere

BEST: Trevoh Chalobah, Chelsea. Chelsea-forsvareren fikk i oppgave å holde Rashford stille, og han gjorde det så bra at United byttet inn England-spissen midtveis i andre omgang. Rashford var ineffektiv, men Chalobah var en stor grunn til det.

VERST: Raheem Sterling, Chelsea. Chelseas stjernesignering for sommeren har blåst varmt og kaldt siden han kom fra Manchester City, og han var stort sett under null mot United. Sterling strålte med topp kvalitet rundt seg i City, men han synes det er tøffere å skinne som hovedmann i Chelsea.

Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Ikke mye fra denne kan kvalifiseres som et “høydepunkt”. Det var dette lavlyset, skjønt.

Etter kampen: Hva lederne, spillerne sa

Fernandes om straffen til Chelsea: “Jeg sa til dommeren at i Premier League er denne typen kontakt hver kamp. Jeg så det ikke, jeg kan ikke si om det var riktig eller ikke. [McTominay] sa at han ikke holdt ham. Jeg vet ikke.”

Potter: “Jeg kan ikke stå her og si at vi fortjente å vinne. De to lagene hadde en sjanse og et poeng er omtrent riktig.”

Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)

– Før Casemiros utligning i det fjerde minuttet av pausen i andre omgang hadde det gått 623 minutter siden Kepa slapp inn et mål.

– I den andre enden av banen var straffen som ble omsatt av Jorginho det første målet som ble sluppet inn av David De Gea på 442 minutter.

Neste

Chelsea: Chelsea vil neste gang være i aksjon på tirsdag for en gruppespillkamp i Champions League i Østerrike mot FC Salzburg, før de returnerer til Premier League-spillet på lørdag i Brighton & Hove Albion.

Manchester United: United vil ønske sheriff Tiraspol velkommen til Old Trafford på torsdag for en gruppespillkonkurranse i Europa League, med en ny hjemmekamp som venter på søndag, når de vil være vertskap for West Ham United i Premier League.