Shadow

USWNTs ‘spesielle’ Sophia Smith rost av trener Vlatko Andonovski etter ‘utrolig’ 2-målsoppvisning vs. Nigeria


USAs kvinnelandslagssjef Vlatko Andonovski berømmet Sophia Smith som “spesiell” etter at forwarden scoret en førsteomgang mot Nigeria i lagets 4-0-seier lørdag.

“Først og fremst er dette det beste laget i verden, og for å spille på dette laget må du være en av de beste i verden,” sa Andonovski.

“Hun er en spesiell spiller, og hun utvikler absolutt aspekter ved spillet sitt som hun kanskje ikke var spesiell i: evnen til å stikke inn lommene eller gjenkjenne de lommene og deretter avsløre forsvaret. For oss som trenere er vi glade for å se det fordi det gir oss et nytt lag eller gir oss en mulighet til å lage strategi på en måte som vi tror vi kan eksponere team.”

– Kassouf: Smith spiller hovedrollen mens USWNT rusler forbi Nigeria
– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Smith scoret 14 minutter ut i kampen på et mer direkte spill, da han leste en avvisning fra en 50-50 ball som USA vant på midtbanen og satte inn skuddet 1-v-1 med Nigeria-keeper Chiamaka Nnadozie.

Øyeblikk før pause satte Smith inn sitt andre mål på en helt annen måte. Avslutningen hennes var sluttproduktet av et fantastisk lagkombinasjonsspill mellom Andi Sullivan, Alex Morgan og Emily Fox som så at Fox, bakspilleren, overlappet Morgan for å komme bak forsvaret.

Smith har nå 10 karrieremål på bare 22 kamper, noe som setter henne på linje med Michelle Akers for de sjette raskeste til tosifrede målene i USWNTs historie, ifølge ESPN Stats & Information.

“Jeg syntes hun spilte utrolig og det er ikke bare et mål hun har scoret, men også bevegelsen hennes individuelt,” sa Andonovski om Smith.

“Individuelle bevegelser er veldig gode, men så er bevegelsene hennes fra Alex [Morgan] var veldig presise. Vi så et par gode forbindelser med Alex, et par gode forbindelser med spillerne som var rundt.

“Hun blir ikke bare individuelt en veldig god spiller, men hun bringer også andre spillere inn i spillet og hjelper dem å se bedre ut på banen.”

Smith har startet 12 av USAs 13 kamper i år og har tatt tak i startposisjonen på vingen overfor Mallory Pugh. Andonovski startet de samme 11 spillerne lørdag som gruppen som beseiret Canada 1-0 i julis CONCACAF W Championship-finale, og konsistensen begynner å gi resultater.

«Vi snakker alltid om, for at spissene våre skal få ballene fra Lindsey [Horan] og Rose [Lavelle]før noe annet trenger de for å hjelpe dem med å komme på ballen ved å skape rom for dem,” sa Andonovski. “Jeg trodde i dag at synkroniseringen mellom spissene og midtbanespillerne var veldig god.”

Smith har scoret 11 mål for Portland Thorns denne sesongen, to av Morgans tempo for NWSL Golden Boot.Kilde