Nantes vs. Paris Saint-Germain – Fotballkamprapport – 3. september 2022

Kylian Mbappe scoret to ganger da Paris Saint-Germain forberedte seg på Champions League-åpningen med en rutinemessig 3-0-seier på 10-manns Nantes for å holde seg øverst på Ligue 1-tabellen på lørdag.

Den franske spiss Mbappe fant baksiden av nettet hver side av intervallet for å ta sesongens tall til syv før han ble erstattet av Neymar da trener Christophe Galtier så ut til å spare duoen før PSG vert Juventus på tirsdag.

PSG har 16 poeng på seks kamper og leder Marseille på andreplass, som slo AJ Auxerre 2-0 borte, på målforskjell.

PSG åpnet scoringen da Mbappe slo Nantes-keeper Alban Lafont fra innsiden av feltet etter å ha blitt satt opp av Lionel Messi i det 18. minutt.

Vertene ble redusert til 10 mann seks minutter senere da Fabio Da Silva fikk direkte rødt kort for en farlig takling på Vitinha.

Mbappe doblet ledelsen ni minutter ut i andre omgang på slutten av et raskt kontring. 23-åringen fant Messi i boksen og argentineren skled ballen mot Mbappe som banket inn ved den nærmeste stolpen.

Nuno Mendes sørget deretter for 3-0 i det 68. minutt, og skjøt hjem etter at Neymars angrep hadde hoppet av stolpen for PSGs 24. mål i Ligue 1 denne sesongen.

Olympique Lyonnais, som har en kamp i hånden, klatret opp til tredjeplass på 13 poeng etter Karl Toko Ekambis dobbel og et mål av Alexandre Lacazette ga dem en rungende 5-0-seier mot Angers.

Lens er nummer fire, også på 13 poeng, og reiser til Stade de Reims på søndag.

Tidligere fortsatte Marseille sin nesten perfekte start med en solid seier på opprykkede Auxerre med Alexis Sanchez som viste sin verdi med sitt tredje mål siden han kom fra Inter Milan som en gratis agent i løpet av den siste sesongen.

Igor Tudors side vant gjennom et tidlig Gerson-mål og erstattet Sanchez sitt sene angrep mens Cengiz Under fanget oppmerksomheten med en fantastisk opptreden i første omgang, fire dager før deres Champions League-tur til Tottenham Hotspur i London.