Shadow

Premier League for å vurdere kontroversielle VAR-anrop mot Newcastle og West Ham


Premier League vil gjennomgå som en prioritet med Professional Game Match Officials Limited (PGMOL), dommerorganet, to kontroversielle VAR-avgjørelser som gjorde at Newcastle United og West Ham United ikke ble godkjent på lørdag.

Newcastle trodde de hadde scoret i det 51. minutt da Crystal Palace-forsvarer Tyrick Mitchell satte ballen i eget nett. Men Lee Mason, en av to VAR-ere på heltid i Premier League, rådet dommer Michael Salisbury til å utelukke målet for en felling av Joe Willock på Vicente Guaita.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)
– Hvordan VAR-avgjørelser påvirket hver Premier League-klubb

Det så imidlertid ut til at Willock ble presset inn i Palace-keeperen av Mitchell. Kampen endte målløs.

West Ham fikk også et mål krittet av da Jarrod Bowen ble straffet for å ha brutt Chelsea-keeper Edouard Mendy like før Maxwel Cornet scoret det som ville vært en utligning i siste liten.

VAR Jarred Gillett sa til dommeren Andy Madley at målet burde utelukkes da Bowen tok Mendy med det bakre beinet, men det så ut til å være liten innflytelse på selve målet. West Ham tapte kampen 2-1.

Ved starten av denne sesongen opprettet Premier League et nyopprettet uavhengig panel – med en representant fra PGMOL og Premier League og tre tidligere spillere – for å vurdere alle større hendelser med funnene presentert for de involverte klubbene på slutten av sesongen. uke.

Men gjennomgangen av helgens hendelser er separat og har til hensikt å se på hvordan og hvorfor VAR ble involvert for å nekte de to målene. PGMOL vil samarbeide med Premier League for å se på disse to spesielle hendelsene, og resultatet vil være en del av vurderingen av ukentlige prestasjoner og utviklingen av kampledere.

Premier League introduserte sin Elite Referee Development Plan tidligere i år i et forsøk på å forbedre standardene, med tidligere verdensmesterskapsdommer Howard Webb for å forlate MLS for å bli den nye sjefsdommeren på slutten av året.

Mike Riley vil trekke seg fra rollen som daglig leder i PGMOL som en del av restruktureringen, mens det er opprettet flere nye stillinger for å prøve å forbedre opplæringen og ledelsen av profesjonelle dommere i det engelske spillet.Kilde