Shadow

USMNTs Sergino Dest forlater Barcelona


Sergino Dests dager i Barcelona var talte helt siden manager Xavi Hernandez sa offentlig at den amerikanske herrelandslagsforsvareren ikke hadde noen plass i troppen lenger, og gjorde et grep før sommerens overgangsvindu stengte desto mer presserende for Dest.

– USMNTs Dest fullfører AC Milan-lån

Etter å ha blitt koblet til Manchester United og Villarreal, har den 21 år gamle høyrebacken funnet sin landingsplass: Han drar til Italia for å spille for AC Milan på lån, i en avtale som inkluderer en opsjon på 20 millioner euro for en permanent overgang .

Med VM bare tre måneder unna og Dest har vært en nøkkelfigur for den amerikanske troppen i forkant av turneringen, kan tidspunktet for dette trekket ha store implikasjoner ikke bare for Barcelona og AC Milan, men også for det amerikanske landslaget. og for Dests egen fremtid.

ESPNs amerikanske landslagsreporter Jeff Carlisle og ESPN Barcelona-reporter Sam Marsden tar en nærmere titt.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)


Hvorfor trengte Dest å forlate Barcelona?

En kombinasjon av faktorer førte til hans utgang, og delvis er han et offer for omstendigheter. Men mens klubbens økonomiske situasjon beviste den siste spikeren i kista hans, er det også sant at Xavi nevnte taktiske grunner da de to snakket tidligere denne måneden.

Etter nesten et år ved ledelsen, forble Xavi ikke overbevist om at Dest passet hans spillestil. Han gjorde det klart ved å utelate ham fra troppen for Barcas tre ligakamper så langt denne sesongen. Likevel insisterte Dest på sitt ønske om å forbli på Camp Nou; så sent som i forrige uke fortalte kilder nær spilleren til ESPN at han hadde tenkt å bli selv som mellomledd, og klubben jobbet med å finne et trekk til ham.

– Kilder: Aubameyang nær Chelsea-trekk
– Transfer Deadline Day LIVE: Følg de siste nyhetene, trekkene, ryktene

Men da fristdagen nærmet seg, bestemte Dest seg for å revurdere alternativene sine delvis fordi selv om han ikke frykter å bli utelatt fra Team USAs VM-lag, vurderte han hva det ville bety å gå inn i vinterens turnering Qatar med mangel på vanlig fotball.

Manchester United ville vært hans første alternativ. Erik ten Hag, treneren hans i Ajax, var opptatt av å signere ham, men United har allerede to høyrebacker i Diogo Dalot og Aaron Wan-Bissaka. Hvis en dro, ville de ha flyttet for Dest. Begge ble værende. Derfor ble Dest overlatt til å vurdere et tilbud fra Villarreal tirsdag etter at trener Unai Emery ringte ham for å prøve å overbevise ham om fordelene med et trekk.

Så sent på onsdag dukket Milans interesse opp etter Alessandro Florenzis skade i helgen. Med Champions League-fotball på tilbud hos Serie A-mesterne, falt en avtale raskt på plass.

Dest, som spilte 71 kamper over to sesonger med Barcelona, ​​vil håpe å gjenvinne sin tidlige form i klubben under Ronald Koeman. En Clasico-prestasjon mot Real Madrid skilte seg ut i en anstendig første sesong, men skader og Koemans avgang stoppet fremgangen hans i hans andre kampanje i Spania. – Marsden


Hva får AC Milan i Dest?

Dest er i stand til å spille enten som venstre- eller høyreback i et firemannsforsvar. Det har vært øyeblikk da han ble brukt som vingback i en trebacks-oppstilling, men høyreback er der han har sett mest komfortabel ut, og det ser ut til å være den klareste veien inn i Milan-oppstillingen – selv om Davide Calabria vil har noe å si om det.

Uansett hvordan han er utplassert, er han på sitt beste med å fly fremover og komme seg inn i angrepet, hvor han kan kombinere med lagkamerater, sette inn kryss eller kutte innover og slå til mål. Dest har vist, spesielt når han skyter, at han er farlig med begge fotene. Hans første mål for USA i en 4-1-seier over Jamaica så ham målt med høyrefoten. Senere, i en VM-kvalifiseringskamp mot Costa Rica, løsnet han et skudd i det øverste hjørnet med en venstrefotsrakett i det som til slutt skulle bli en 2-1-seier. Han er også ryddig på ballen, og fullførte over 90 % av pasningene sine i den angripende tredjedelen under den siste LaLiga-kampanjen.

Der Dest har en tendens til å slite til tider er på den defensive siden av ballen, spesielt med posisjoneringen hans. Det er en svakhet som kan kamufleres når han spilte i lag som Barcelona eller Ajax, som har en tendens til å dominere besittelsen. Når ballbesittelseskampen er jevnere, kan han bli utsatt, selv om Milan er et annet lag som har en tendens til å ha mer ballen, etter å ha hatt 57 % av ballen i kamper så langt denne sesongen.

Han har også slitt med konsistens, noe som på noen måter forklarer hvorfor Barcelona-manager Xavi virket fast bestemt på å erstatte ham, det være seg med Dani Alves forrige sesong eller Ronald Araujo/Sergi Roberto så langt i den nåværende kampanjen. Men det har også vært blandede meldinger fra ledelsen, med Dest rost tidligere i sommer for sin allsidighet, men nå ansett som unnværlig, delvis på grunn av de økonomiske utfordringene klubben står overfor.

Legg det sammen, og det gjør det vanskelig å vurdere Dests nåværende form. Han kom ikke en gang på benken i noen av Barcelonas tre første ligamøter. — Carlisle


Hva betyr Dests exit for Barcelona?

Barcelona hadde presset Dest til å forlate i flere uker. Til tross for at han informerte ham i starten av sommeren om at han var en del av planene deres, tvang klubbens økonomiske situasjon dem til å endre holdning i juli.

– Kilder: Barcelona vil signere Bellerin på nytt etter Arsenal-exit

Behovet for å redusere lønnsregningen og skaffe midler for å kompensere for utgiftene deres, samtidig som de overholder LaLigas økonomiske forskrifter, trumfet ønsket om å gi Dest en sjanse til å forbedre seg. Å gi slipp på Dest er imidlertid ikke uten risiko, siden han var den eneste naturlige høyrebacken i troppen. Sergi Roberto har spilt stillingen jevnlig de siste årene, men er konvensjonelt midtbanespiller. Midtstopperne Ronald Araujo og Jules Konde har begge spilt der denne sesongen også.

Derfor aktiverte Dests flytting til Milan et trekk for Hector Bellerin, som var på klubbens akademi før han begynte i Arsenal som 16-åring. Han returnerer til Barcelona 11 år senere etter at Arsenal gikk med på å si opp kontrakten hans torsdag.

– Berhalter støtter Pulisic for å gjenvinne Chelsea-plassen
– O’Hanlon: Har USMNT et målvaktproblem gitt sommertrekk? (E+)

Til tross for det er det en dvelende tvil om at bakspillerposisjonene er Barcas svake punkt. Mens de trenger Bellerin for å treffe bakken til høyre, har de til venstre den aldrende Jordi Alba, som har vært benket for 18 år gamle Alejandro Balde så langt denne sesongen. De har også lagt til Marcos Alonso, kjøpt i avtalen som sender Pierre-Emerick Aubameyang til Chelsea, for å gi ytterligere konkurranse. – Marsden

Hva betyr dette for verdensmesterskapet til Dest – og USMNT?

Så langt er Dests talentnivå at forutsatt at han er frisk, vil han være på den endelige amerikanske spillerlisten uansett spillesituasjon. Men plassen hans i startoppstillingen kan være truet hvis minutter fortsetter å være vanskelig å finne i Italia. Det er ikke å si at de andre høyrebackalternativene i DeAndre Yedlin, Reggie Cannon, Shaq Moore eller Bryan Reynolds tilbyr like mye som Dest gjør, spesielt i angrep, men det ville gjøre ham mer sårbar for å bli benket.

Absolutt, behovet for å ha Dest på banen er ikke så stort som det pleide å være. Fremveksten av Fulhams Antonee Robinson som startende venstreback gir manager Gregg Berhalter en mer avgjort backlinje når det gjelder alternativer, slik at han kan fokusere på det Dest gir ham ut av høyrebackposisjonen.

Håpet er at flyttingen til Milan demper eventuelle bekymringer og at Dest vil ta turen inn i verdenscupen med det nødvendige skarphetsnivået. — CarlisleKilde