Shadow

Lewis Hamilton berømmer Adrian Newey og Red BullZANDVOORT, Nederland — Lewis Hamilton er imponert over evnen til Red Bulls tekniske sjef, Adrian Newey, til å konsekvent overvåke utformingen av frontkjørende Formel 1-biler.

Hamilton gikk head-to-head med Red Bulls Max Verstappen om tittelen i fjor, men en regelendring denne sesongen har falt Mercedes ned i rekkefølgen.

I mellomtiden har Red Bull beholdt en fordel foran feltet, med Verstappen som leder mesterskapet med 93 poeng fra lagkamerat Sergio Perez med åtte løp igjen.

På spørsmål om han var imponert over Verstappens prestasjoner i år, byttet Hamilton samtalen til Newey og Red Bulls designkontor, og ga uttrykk for hvor imponert han hadde vært av teamet som helhet.

“Det er mer at jeg er imponert over Adrian Newey og teamet hans,” sa han. “Jeg synes det er et flott team; de har generelt hatt veldig flotte biler i noen tid.

“De har gjort en fantastisk jobb og alt jeg har sagt tidligere om laget, mente jeg det ikke på en negativ måte. Jeg tror for mange år siden at jeg sa noe om at de var et drinkfirma, og jeg var bare virkelig fremhever at du ville satset mer på et bilselskap, men de har bevist at jeg og alle andre tar feil.

“Men også å vite at Adrian gjorde oppgaven sin om bakkeeffektbiler da han gikk på universitetet, er det ingen overraskelse hva han har gjort og skapt i år. Det er imponerende, men jeg tror på de unge våpnene i laget mitt og at vi kommer til å ta det opp igjen. .”

Hamilton, som er 138 poeng fra Verstappen på stillingen og utenfor realistisk tittelstrid, sa at resten av sesongen hans ville bli brukt til å jobbe for å flytte Mercedes opp igjen i rutenettet i 2023.

“Jeg elsker fortsatt utfordringen med å kjempe mot denne bilen, fordi du setter deg i den og det er en kamp,” sa han. “Jøss, mengden ingeniørarbeid vi gjør for å ringe det inn er vanskelig, og jeg vil si at det sannsynligvis øker tilgjengeligheten din for å forbedre ingeniørsiden din. Så jeg nyter det.

“Det vil være mye informasjon å hente i denne andre halvdelen av sesongen, og som sjåfør vil jeg finne ut hvordan jeg kan forbedre meg og sørge for at ting som det siste løpet ikke skjer [again]. Akkurat nå er jeg virkelig fokusert på å prøve å artikulere nøyaktig hva jeg føler i bilen og hva jeg vil ha i neste års bil, og sørge for at det blir gjort.

“Det hele går så fort, og de har allerede gått for å signere bremsene eller frontfjæringen nå, og girkassen blir avskrevet nå, så alt blir gjort så langt i forveien, så sørg for at du fanger dem før de signerer av dem ting og få ting i pipelinen som vi kanskje tidligere ikke har hatt tid til å virkelig fokusere på og få et bedre grunnlag for fremtiden.

“Jeg nyter det, og vi har vunnet de siste åtte konstruktørtitlene, jeg har all tro på laget mitt at vi kommer dit, bare med kostnadstaket og [limited] vindtunneltid er det ikke så enkelt og enkelt som det var før. Men det betyr ikke at vi ikke kan komme dit.”Kilde