Shadow

USMNT-vaktliste: Spillere med mest å tjene på sommeroverføringer


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Gitt mengden av klubbbytte som medlemmer av USAs herrelandslag allerede har foretatt denne sommeren, er det vanskelig å tro at Europas overgangsvindu ikke vil stenge før 1. september.

Men i det store og hele vet vi hvor det overveldende flertallet av USMNTs VM-liste og oppstillingshåp vil spille mellom nå og troppens åpning 21. november mot Wales i Qatar 2022.

Få av overføringene vi har sett så langt har en enorm innvirkning på en spillers stilling i Gregg Berhalters lag.

Matt Turner vil trolig forbli Berhalters andrevalgsmålvakt til tross for at han sluttet seg til Premier Leagues bærebjelke Arsenal. Luca de la Torre kommer sannsynligvis fortsatt til å være verdenscupreserve til tross for at han byttet den nederlandske Eredivisie med La Liga. Malik Tillmans lån fra Bayern München til den skotske klubben Rangers vil sannsynligvis ikke være nok til å drive ham inn på Berhalters 26-mannslag.

Flere avtaler, på den annen side, kan ha stor betydning for hvordan USA presterer under verdensmesterskapet.

For spillerne som er oppført nedenfor, kan sommertrekkene deres avgjøre om de starter i Qatar, hva slags form de vil være i når de kommer dit eller, i ett spesielt tilfelle, om de i det hele tatt tar turen.

La oss dykke inn.

Framover Brenden Aaronson, Leeds United (fra Red Bull Salzburg)

Hvis Christian Pulisic er forankret som Berhalters øverste alternativ på venstre ving, hvem er starteren til høyre? Med to utmerkede angrepsalternativer i Aaronson og Tim Weah (og muligens Gio Reyna, som har bommet mesteparten av det siste året med hamstringproblemer), er det vanskelig å si.

Aaronsons trekk på 30 millioner dollar i mai kan endre det.

Philadelphia Union-produktet har vært utmerket på høyre flanke for Leeds under preseason, spesielt i mandagens 6-2-seier over Italias Cagliari. Aaronson hadde tre assist i Uniteds siste justering før den nye Premier League-kampanjen starter denne helgen, inkludert denne med utsiden av høyrefoten.

Berhalter eksperimenterte med Aaronson på midtbanen i juni, så det er mulig Berhalter vil finne en plass til 21-åringen i oppstillingen i verdenscupen uansett. Hvis Aaronson, Reyna og Weah alle ender opp med å kjempe om én plass på banen, kan en rask start på livet i Prem tippe oddsen til Aaronsons favør.

Midtbanespiller Tyler AdamsLeeds United (fra RB Leipzig)

Amerikanernes mest dyktige og erfarne defensive midtbanespiller er en lås for å starte i Qatar. Det ville vært tilfellet hadde Adams blitt i Tyskland til tross for at han falt i unåde hos Leipzig-trener Domenico Tedesco etter at Tedesco erstattet Jesse Marsch midtveis i forrige sesong.

Nå er Adams gjenforent med sin tidligere Leipzig og New York Red Bulls-sjef i Leeds. Ikke bare betyr det at han kommer til å spille massevis, han kommer også til å bli utfordret hver uke på et høyere nivå mot mange av de samme spillerne han vil møte når USA møter Wales og England i deres to første gruppespill. spill. Det er en ideell situasjon for både Adams og USMNT.

Framover Jordan PefokUnion Berlin (fra Unge gutter)

Pefok vant Gullstøvelen i den sveitsiske ligaen forrige sesong med 22 mål, og tjente dermed opp til Bundesliga. Nå må 26-åringen, som kun har ett mål på ni kamper for USMNT, bevise at han kan fortsette å score regelmessig i de fem beste europeiske kretsene.

Hvis Pefok kan begynne 2022-23 med å finne målet mer regelmessig enn Augsburgs Ricardo Pepi eller det engelske mesterskapsbaserte paret Daryl Dike og Josh Sargent, vil han bli favoritten til å ta Berhalters 26-manns VM-liste som lagets andre sentrale spiss. etter Jesús Ferreira.

Så langt så bra; Pefok åpnet sin konto for Union mandag med en akrobatisk avslutning i tysk cupspill.

Forsvarer Chris Richards, Krystallpalass (fra Bayern München)

Som med Aaronson og Adams, er å konkurrere i planetens tøffeste hjemlige liga et betydelig steg opp for Richards, som tilbrakte mesteparten av de to siste sesongene på lån fra Bayern til midttabellen i Bundesliga-laget Hoffenheim.

Under Palace-trener Patrick Vieira vil den Alabama-fødte midtstopperen få alle muligheter til å bevise at han hører hjemme i Premier League.

“Han er en solid forsvarsspiller som elsker å forsvare, spesielt i en 1v1-situasjon,” sa Vieira etter at Richards debuterte sist lørdag i en vennskapskamp mot den franske klubben Montpellier. “Han er veldig komfortabel med ballen.”

Hvis Richards (22) raskt tilpasser seg tempoet og fysiskheten i det engelske spillet, vil han skape et skille mellom seg selv og Aaron Long, som også kjemper mot partneren Walker Zimmerman i midtforsvaret i verdenscupen.

Målvakt Zack Steffen, Middlesbrough (på lån fra Manchester City)

Den eneste fyren på denne listen som ikke gikk opp et nivå, Steffen falt til andrelagsmesterskapet for å sikre spilletid. Det er en klok avgjørelse. 27-åringen har startet de største amerikanske kampene som ble spilt under Berhalter, hans tidligere trener med Columbus Crew i MLS.

Men med Sean Johnson en gjenganger i MLS og Ethan Horvath en sterk start med Luton Town trengte Steffen å være en uke inn, uke ut-starter for å sikre sin status som trenerens nr. 1 i verdenscupen. Nå er han; Steffen fikk strålende kritikker etter å ha gjort fire redninger i Boros 1-1, sesongåpningskamp med West Brom sist helg.

I mellomtiden forventes Steffens hovedkonkurrent gjennom verdenscupkvalifiseringen, Turner, å støtte Aaron Ramsdale med Gunners denne sesongen.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra USA Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde