Shadow

USMNT Stock Watch: Malik Tillman, Tim Ream fortsetter å imponere


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens merknad: “Plane to Qatar” er FOX Sports’ nye ukentlige funksjon som sporer fremgangen til spillere som håper å knekke forente stater Herrelandslagets 26-spillerliste for 2022 FIFA verdensmesterskap i Qatar.

Forrige uke, det var Josh Sargent. Ukens trekkplaster? Malik Tillman.

Tillman, et 20 år gammelt Bayern München-prospekt som er utlånt denne sesongen til den skotske giganten Rangers, regner nå med å få den amerikanske treneren Gregg Berhalters spillerliste for Qatar etter å ha hjulpet Glasgow-klubben med å kvalifisere seg til den hyllede UEFA Champions League med en 1-0-kamp på bortebane. til nederlandsk kraft PSV Eindhoven.

Tillmans virkningsfulle start på den europeiske sesongen 2022-23 kan til og med ha satt ham i kø for en billett, selv om en annen allsidig midtbanespiller, ordinære Cristian Roldan, ikke hadde gjennomgått en lyskeoperasjon som vil forhindre ham fra å delta i amerikanernes to siste verdensmesterskap. tune-up neste måned mot Japan og Saudi-Arabia. Den tyskfødte Tillman er en av fire spillere som Berhalter personlig skal speide denne helgen; USMNT-sjefen vil se Rangers-forsvareren James Sands – en annen spiller som er på vei opp – og Celtics Cameron Carter-Vickers i lørdagens Old Firm-derby, og deretter reise til Portugal for å se Reggie Cannon spille for Boavista på mandag.

Med bare to uker igjen til Berhalter utpeker sitt septemberlag, er konkurransen tilspidset over hele feltet. Plutselig ser det ut til at (nesten) hver spiss i spillerstallen scorer. Rosterplasser er å hente foran, i midtforsvaret, på midtbanen, på bakspiller og kanskje i mål. John Brooks til og med skaffet seg jobb. (Igjen, det skipet har seilt.)

Det kommer garantert til å bli mer bevegelse ettersom spillere gjør alt de kan for å behandle sakene sine, og ettersom skader uunngåelig tar noen avgjørelser ut av trenerteamets hender.

Så, spenn opp, USMNT-fans. Hvem er på farten neste uke?

Førsteklasses

F/M Brenden Aaronson (Leeds): Aaronson fortsetter å produsere i Premier League. Tirsdag assisterte han på Leeds’ utligning i uavgjort 1-1 mot Everton.

M Tyler Adams (Leeds): Adams var overalt igjen mot Toffees, og han har spilt hvert minutt av Leeds fem ligakamper så langt.

D Sergiño Dest (Barcelona): Han har ikke kledd seg i noen av Barcas tre kamper denne sesongen og er ikke med i trener Xavi Hernandez sine planer. Det er alarmerende, men Dests situasjon vil bli en fullstendig krise for USMNT hvis de ikke finner en ny klubb før torsdagens overgangsfrist. Det siste ordet er at han kommer til å bli overført til italienske Serie A-laget AC Milan.

F Jesús Ferreira (Dallas): Etter å ha scoret tre ganger i sine to foregående kamper, fant ikke den lille angriperen nettet lørdag mot Real Salt Lake.

M Weston McKennie (Juventus): McKennie startet de to første Serie A-kampene for sesongen, og spilte deretter de siste 13 minuttene av lørdagens 1-1-kamp mot Roma.

M Yunus Musah (Valencia): Det eneste slaget på Musah har vært mangel på mål eller assists. Hans voldsomme angrep mot Atletico Madrid på mandag ble utelukket, men kan det være et tegn på ting som kommer?

F Christian Pulisic (Chelsea): USMNTs toppangriper har vært en sub i hver av Chelseas fem kamper, og spilt totalt 96 minutter. Det er frustrerende for Pulisic, som forventes å forbli hos Blues gjennom Deadline Day. Men det ville ikke vært det verste for USA hvis en sunn, uthvilt Pulisic har noe å bevise i Qatar.

F/M Giovanni Reyna (Borussia Dortmund): BVB er fast bestemt på å sakte gå Reyna, som ikke kom på benken i Dortmunds siste kamp, ​​tilbake til full form etter at han fikk et par tilbakeslag etter å ha revet hamstringen forrige sesong. Det er smart, selv om det får en til å lure på om Reyna kan være en 90-minutters spiller i verdensmesterskapet.

D Antonee Robinson (Fulham): Jedi har spilt hvert minutt som venstreback for Fulham, og har hjulpet Cottagers til en 2W-1L-0T rekord så langt.

*F Tim Weah (Lille): Høyrekanten har gått glipp av Lilles to siste kamper med en fotskade.

D Walker Zimmerman (Nashville): Med Nashville i aksjon mot Colorado onsdag, var Zimmerman uthvilt for forrige helgs 3-0-seier i Vancouver.

Comfort Plus

M Kellyn Acosta (LAFC): I likhet med resten av laget hans hadde Acosta en natt å glemme i fredagens 4-1-nederlag i Austin. LAFC reiser til Houston på onsdag.

M Paul Arriola (Dallas): Arriola gikk 90 for første gang på fem kamper mot RSL.

D Reggie Cannon (Boavista): Cannon har hatt en sterk start på sesongen; han vil håpe på sitt beste spill med Berhalter i huset.

M Luca de la Torre (Celta Vigo): De la Torre spilte ikke i Celtas 1-0-seier over Girona. Han har bare spilt fire minutter gjennom tre kamper for La Liga-klubben, som møter Cadiz på fredag.

G Sean Johnson (New York City): Johnson gjorde tre redninger søndag mot Orlando City, men hadde ingen sjanse på Lions vinner i det 96. minutt.

D Aaron Long (New York Red Bulls): Midtstopperen hadde en av sine sterkeste prestasjoner i sesongen i lørdagens 3-1-seier over Miami. Red Bulls er i Montreal onsdag.

M Jordan Morris (Seattle Sounders): Morris startet sin 21. start på MLS-sesongen i Seattles 2-1-tap mot rivalen Portland. Han går for nr. 22 onsdag mot Orlando.

F Jordan Pefok (Union Berlin): Pefok registrerte to assist i Unions 6-1-slag mot Schalke. USMNT-speider Eric Laurie vil være på spissens neste kamp, ​​når Bundesliga-mester Bayern München besøker den tyske hovedstaden.

D Tim Ream (Fulham): Den veteran midtstopperen fortsatte sin sterke start på Premier League-sesongen tirsdag, og gikk distansen i Cottagers 2-1-seier over Brighton. Ream har spilt alle unntatt to minutter av Fulhams fem første kamper.

D Chris Richards (Krystallpalass): Richards hadde en tøff utkjøring fra benken mot Manchester City sist helg og spilte ikke i tirsdagens 1-1-stopp med Brentford. Han leter fortsatt etter sin første Premier League-start.

F Josh Sargent (Norwich City): Med USMNT-assistenttrener Lars Knudsen til stede sist lørdag, scoret Sargent sitt fjerde mål på tre seriekamper for Kanariøyene. Han gikk også 84 minutter i tirsdagens 2-1-seier over Birmingham City.

*G Zack Steffen (Middlesbrough): En kneskade pådratt på trening har holdt Steffen ute av andrelagsklubbens to siste kamper, inkludert tirsdagens 2-1-tap mot Watford. Boro møter Sunderland neste gang 5. september.

^M Malik Tillman (Rangers): Den største vinneren denne uken, Tillmans mas skapte målet som sendte Rangers til Champions League:

G Matt Turner (Arsenal): Aaron Ramsdales understudy kan se handling når Gunners begynner sin Europa League-kampanje 8. september.

D DeAndre Yedlin (Miami): Veteranhøyrebacken har spilt hvert minutt av Miamis siste 13 MLS-kamper.

Standby-liste

F Jozy Altidore (Puebla): Den 32 år gamle spissen leter fortsatt etter sin første start med Liga MX-klubben.

D George Bello (Arminia Bielefeld): Venstrebacken spilte bare to minutter på andrelagsklubbens to siste kamper.

M Gianluca Busio (Venezia): Busio var ikke med i kamptroppen til søndagens uavgjorte kamp mot Cittadella i Serie B.

D Cameron Carter-Vickers (keltisk): Den engelskfødte midtstopperen har en enorm sjanse til å imponere Berhalter lørdag i Celtics viktigste kamp til nå.

F Matthew Hoppe (Middlesbrough): 21-åringen kom ikke på benken for Boros to siste kamper.

G Ethan Horvath (Luton by): Horvath stoppet Luton til en 2-1-seier over Cardiff City tirsdag.

M Djordje Mihailović (Montreal): Den Eredivisie-bundne playmakeren fullførte nesten 90 prosent av pasningene sine i lørdagens seier i Chicago, Mihailovics tidligere klubb.

D Erik Palmer-Brown (Troyes): Den spreke midtstopperen hjalp Troyes til sin første Ligue 1-seier sist helg.

D Kevin Paredes (Wolfsburg): Paredes kom ikke på benken for lørdagens 2-1-tap i Leipzig.

⌄ *M Cristian Roldan (Seattle Sounders): Skaden hans og Tillmans oppgang kommer på et forferdelig tidspunkt for Roldan, som faller ned til standby som et resultat.

F Brandon Vazquez (Cincinnati): Målmannen scoret sitt 16. for sesongen sist helg, mer enn noen amerikaner i MLS. Likevel kan mangelen på internasjonal erfaring virke mot ham hvis Pefok, Sargent og Haji Wright også holder seg varme.

D Sam Vines (Royal Antwerpen): Vines avviste ballen forbi sin egen keeper, men gjorde opp for det med en sekundær assist øyeblikk senere i søndagens 2-1-seier over Gent. Hvis Berhalter vil ha en venstrebeint backup bak Jedi, er Vines frontløperen.

F Haji Wright (Antalyaspor): Selv om Wright ikke viste bra med USMNT i juni, holder bedriftene hans i Tyrkia ham i miksen: han har scoret to ganger i hver av de to siste kampene sine.

D Shaquell Moore (Nashville): En uke etter å ha blitt utsatt for en berøringsfri beinskade, var Moore frisk nok til å være på benken i Vancouver.

F Ricardo Pepi (Augsburg): Pepi fikk sin første Bundesliga-start i 2022-23, men gikk av etter 56 målløse minutter. Han vil ikke starte for Ausburg igjen denne sesongen, ettersom han angivelig har vært utlånt til Eredivisie-klubben FC Groningen.

D/M James Sands (Rangers): Sands aksjer stiger. Han var enestående i Rangers-seieren i Eindhoven, og nå skal han få prøve seg mot slike som Liverpool og Napoli i Champions League.

D Joe Scally (Borussia Mönchengladbach): Laurie, USMNT-speideren, vil se 19-åringen mot Mainz på søndag. Så Scally er helt klart på Berhalters radar for septemberliste, i det minste.

M Eryk Williamson (Portland Timbers): Den sentrale midtbanespilleren gikk 90 mot Sounders.

F Gyasi Zardes (Colorado Rapids): Den nåværende formen til Ferreira, Pefok, Sargent, Vazquez og Wright utelukker trolig veteranen fra å løpe på dette tidspunktet.

* Skadet

^Humlet opp

⌄ Dumpet ned

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde