Shadow

USMNT Stock Watch: Er det fortsatt håp for Jordan Pefok?


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens merknad: “Plane to Qatar” er FOX Sports’ ukentlige funksjon som sporer fremgangen til spillere som håper å knekke forente stater Herrelandslagets 26-spillerliste for 2022 FIFA verdensmesterskap i Qatar.

Vi vet mye mer om USMNT gruppe med VM-håper enn vi gjorde for en uke siden.

Etter at USAs trener Gregg Berhalter i forrige uke slapp en 26-manns tropp for amerikanernes to siste generalprøver før Qatar – fredag ​​mot Japan i Düsseldorf, Tyskland, og 27. september mot Saudi-Arabia i Murcia, Spania – og la til tre spillere etter at andre trakk seg på grunn av skade, vet vi at tenåringsspissen Ricardo Pepi ikke nødvendigvis er bak i form Jordan Pefok eller Haji Wright etter Berhalters vurdering, til tross for Pepis kamp i Tyskland.

Vi vet at Tim Ream og James Sands bare ikke er den typen modige midtstoppere treneren er ute etter, til tross for at de spiller regelmessig i henholdsvis Premier League og Champions League.

Og vi vet at til tross for Berhalters insistering, er boblespillerne som ikke ble kalt inn i leiren denne måneden så godt som ferdige når det gjelder verdensmesterskapet. Jada, det er en sjanse for at noe ekstraordinært skjer, og at noen spiller seg selv inn eller ut av en vaktplass i løpet av de neste to månedene. Men i det store og hele, hvis noe kommer til å endre seg, vil det være på grunn av skader og ikke et sent hjerteskifte fra personalet.

Det er noe å holde øye med: Ikke mindre enn syv faste spillere (Cameron Carter-Vickers, Yunus Musah, Chris Richards, Antonee Robinson, Cristian Roldan Zack Steffen og Tim Weah) er ute denne måneden på grunn av ulike skadebekymringer.

Alle forventes å komme seg før Qatar. Men vit dette også: noen flere vendinger før hovedarrangementet, som nå er nøyaktig to måneder unna, er nesten garantert.

“Det er sprøtt å tenke på hvor nært VM er,” sa den amerikanske angriperen Brenden Aaronson til journalister mandag på en Zoom-samtale fra Tyskland. “Det kommer fort mot deg.”

Førsteklasses

F/M Brenden Aaronson (Leeds): Aaronson har ikke spilt siden 3. september, da Leeds to siste kamper ble utsatt etter dronning Elizabeth IIs død.

“Det har vært litt tøft å ikke være i stand til å komme tilbake i svingen,” sa 21-åringen, som sannsynligvis vil innta Musahs sentrale midtbanerolle denne måneden. “Men vi har hatt noen mellomlag, og vi har trent hardt, så jeg føler meg klar til å gå.”

M Tyler Adams (Leeds): Den defensive midtbanespillerens oppstillingsplass kan være den sikreste av alle USMNT-medlemmer. Adams har spilt hvert minutt av Leeds sesong så langt.

D Sergiño Dest (AC Milan): Dest har blitt brukt utelukkende som sub siden han flyttet fra Barcelona på lån forrige måned, men Berhalters førstevalgs høyreback kan starte begge USMNT-oppvarmingene.

F Jesús Ferreira (Dallas): Ferreiras 18 mål leder alle amerikanere i MLS, den eneste amerikanske spissen som sikret en plass på flyet hvis han var frisk.

M Weston McKennie (Juventus): Juve har en forferdelig start på 2022-23, men McKennie spiller i det minste regelmessig igjen etter at skaden kostet ham de siste månedene av forrige sesong.

*M Yunus Musah (Valencia): En lyskeskade tvang Musah – som startet La Liga-sesongen en fuego – til å trekke seg fra septemberlisten. Det er for det meste av føre-var ifølge spansk utsalgssted AS, med Valencia som håper den toveis sentrale midtbanespilleren er klar til å møte Espanyol 2. oktober.

F Christian Pulisic (Chelsea): Graham Potters utnevnelse som Chelseas nye manager resulterte ikke umiddelbart i flere minutter for USMNTs toppangriper, som bare spilte siste seks av forrige ukes Champions League-kamp med Salzburg. Det er mulig at Pulisic kan spille mer i disse kommende amerikanske kampene enn han har gjort hele sesongen i Prem.

F/M Giovanni Reyna (Borussia Dortmund): Reyna runder inn i form til akkurat rett tid. Berhalter vil likevel utvise ekstrem forsiktighet med den skadeplagede 19-åringen, som ikke har gått hele 90 minutter siden mars.

*D Antonee Robinson (Fulham): En skade på høyre ankel holder Jedi utenfor septemberlisten. “På dette stadiet,” sa Berhalter, “er det sannsynligvis bedre å ikke forhaste seg og gi ham riktig restitusjonstid.”

*F Tim Weah (Lille): Berhalter var ikke sikker på når Robinson ville begynne å trene, men han ga en tidslinje for Weah. «Timmy følger med,» sa Berhalter. «Han kan være på lagtrening mot slutten av [this] uke.”

D Walker Zimmerman (Nashville): Zimmermans statur på og utenfor banen vil bare vokse med Carter-Vickers og Richards skadet og Ream oversett. Han har vært dominerende i MLS; Nashville har kun sluppet inn to mål på 29-åringens siste fem kamper.

Comfort Plus

M Kellyn Acosta (LAFC): Adams eneste ekte backup har spilt nesten 2400 minutter på 30 opptredener for de felles MLS-lederne.

M Paul Arriola (Dallas): Veteranvingen bidro til å sette FCD i MLS-sluttspillet sist helg. De ekstra kampene bør bidra til å holde Arriola skarp som leder inn i verdenscupen – spesielt hvis Dallas gjør et dypt løp.

*^D Cameron Carter-Vickers (Keltisk): Mens en mindre lidelse tvang 24-åringen til å trekke seg på søndag, vet vi nå at Berhalter anser Carter-Vickers som en av hans fire beste midtforsvarere når han er frisk.

D Reggie Cannon (Boavista): Berhalter fablet over den allsidige Cannons utholdenhet og kamp etter forrige ukes kunngjøring av vaktlisten. Det lover godt for ham.

M Luca de la Torre (Celta Vigo): Playmakeren har logget bare 18 minutter hele sesongen. Likevel bør De la Torre beholde sin plass hvis han fortsetter å lage cameoer, uansett hvor kort det er, siden han også ville blitt brukt som en ubåt for sent i spillet av USA i Qatar.

G Sean Johnson (New York City): En ting som kan fungere mot 33-åringen er et tidlig sluttspill fra Pigeons.

D Aaron Long (New York Red Bulls): Med Carter-Vickers og Richards ute, bør Long – som startet alle fire juni-kampene for USMNT – stille opp sammen med Walker Zimmerman i begge september-kampene.

“Vi har absolutt hatt mange spill – enten det har vært i år eller tidligere – sammen,” sa Zimmerman da han ble spurt tirsdag av FOX Sports om partnerskapet. “Det er en ny mulighet til å få inn reps, og det er på trening og i kampene. Så det er allerede godt å jobbe med det i dag.”

M Jordan Morris (Seattle Sounders): Med Seattle klar til å gå glipp av MLS-sluttspillet for første gang i klubbens historie, kan mangel på kampkondisjon sette Morris’ plass i fare.

“Hvis en fyr ikke spiller alt fra nå til verdenscupen,” sa Berhalter, “det kommer til å bli en utfordring for oss.”

^F Ricardo Pepi (Groningen): Berhalter fikk det til å høres ut som om 19-åringen, en gjenganger gjennom hele VM-kvalifiseringen, vil få alle muligheter til å komme på den endelige vaktlisten.

Og det var før Pepi scoret sitt første mål for sin nye nederlandske klubb:

*D Chris Richards (Krystallpalass): Midtstopperen har ikke spilt for USA siden januar, og nå er han ute for denne leiren også. Richards, 22, bør fortsatt ta turen til Qatar hvis han er frisk. Men det er vanskelig å se at han begynner der nå.

F Josh Sargent (Norwich City): Den heteste amerikanske spissen, Sargent, scoret for sjette gang på seks kamper på lørdag. Forvent at han får en lang titt i minst én av de to kampene denne måneden.

^D Sam Vines (Royal Antwerpen): Vines bør få den første audition som Jedi sin understudy. “Dette er en flott mulighet til å se på ham,” sa Berhalter om den naturlige venstresiden, som han la til er “i sitt livs form” for Belgias topplag.

G Zack Steffen (Middlesbrough): Mens Steffen returnerte til banen for ‘Boro lørdag etter å ha gått glipp av fire kamper med et vondt kne, er sjansene hans for å starte i Qatar sklir. 27-åringen har den fjerde dårligste redningsprosenten i Englands andre lag, har ikke spilt for USA siden mars, og er ikke med i den nåværende troppen.

G Matt Turner (Arsenal): Turner vant sin Arsenal-debut, i Europa League 8. september, og med Steffen ute kunne han starte begge USA-kampene.

D DeAndre Yedlin (Miami): Yedlin hjalp Miami med å klatre tilbake over sluttspillstreken forrige uke. På et ungt amerikansk lag er hans lederskap og tidligere verdenscuperfaring også viktig.

“Vi kommer ikke til å være det mest talentfulle laget i verdenscupen, og vi må kompensere for det ved å være en sammenhengende enhet, ved å jobbe for hverandre, kjempe for hverandre og ha en god lagånd.” sa Berhalter. “En del av det er å støtte seg på gutter som har vært der før.”

Standby-liste

M Johnny Cardoso (Internasjonal): Den Brasil-baserte 21-åringen, hvis siste innkalling kom for ni måneder siden, var en overraskende erstatning for den skadde Musah.

G Ethan Horvath (Luton by): Hvis Turner ikke spiller alle begge vennskapskampene, vil vi finne ut nøyaktig hvor Horvath, som har måttet gjøre bare 15 redninger på 10 kamper for Luton, står på USMNTs keeperdybdediagram.

D Mark McKenzie (Genk): Lagt til i løpet av helgen, spilte CB seg inn i muligheten med et sterkt spill i Belgia.

⌄F Jordan Pefok (Union Berlin): Uansett hva Berhalter sier, lover det ikke godt for Pefoks sjanser å bli utelatt fra den endelige vaktlisten før verdenscupen. Når det er sagt, vil han fortsatt ha et skudd hvis Sargent og/eller Pepi ikke presterer bra denne måneden eller blir skadet – forutsatt at Pefok fortsetter å score mål som dette på søndag:

D Erik Palmer-Brown (Troyes): ITil å begynne med ble den 25 år gamle midtstopperen lagt til den nåværende troppen sammen med McKenzie.

D Shaquell Moore (Nashville): Berhalter sa at det “var en veldig vanskelig avgjørelse” å forlate høyrebacken fra septemberlisten. Han er neste i køen hvis noen går ned.

*M Cristian Roldan (Seattle Sounders): Roldans arbeid og popularitet blant lagkameratene kan se ham gjøre krav på en av de siste verdenscupbillettene hvis han blir frisk etter en lyskeoperasjon i tide. Men i likhet med Morris ville det ikke hjelpe Seattle å gå glipp av sluttspillet.

D Joe Scally (Borussia Mönchengladbach): Bare 19 år gammel fikk Scally invitasjonen sin ved å starte hver kamp i Bundesliga-sesongen så langt. Han må kanskje slå Vines for å klare det siste kuttet.

D/M James Sands (Rangers): Sands er syvende midtstopper, i beste fall; Berhalter kalte inn seks CB-er foran ham denne måneden.

⌄M Malik Tillman (Rangers): Tillmans aksjer var skyhøye for to uker siden, men Berhalter ga den 20 år gamle angriperen beskjed etter at han slet i Glasgows Old Firm-derby og i Rangers’ Champions League-åpning.

“Han må øke nivået,” sa treneren. “Jeg er skuffet over hans siste par opptredener mot Ajax og Celtic.”

F Haji Wright (Antalyaspor): Den store spissen, som ikke ble kalt inn, har kjølt seg ned siden den tyrkiske sesongen startet med fem mål på fire kamper. Wright er nå målløs i sine tre siste.

* Skadet

^Humlet opp

⌄ Dumpet ned

La til: Johnny Cardoso

Droppet: Jozy Altidore, George Bello, Gianluca Busio, Djordje Mihailovic, Kevin Paredes, Tim Ream, Brandon Vázquez, Eryk Williamson

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra USA Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde