Shadow

USMNT overvåker dobbeltnasjonal Mexico internasjonale Alejandro Zendejas


Det amerikanske herrelandslaget fortsetter å følge fremgangen til Club Americas dobbeltnasjonale Alejandro Zendejas, har kilder bekreftet til ESPN.

Mens USA sporer midtbanespilleren, som har vært en av de beste spillerne i Liga MX denne sesongen, har de ikke vært i direkte kontakt med ham, la kilder til ESPN Mexico.

– Notatbok: VMs hemmelige ingrediens? Amerikansk gress!
– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Zendejas, født i Mexico, men oppvokst i El Paso, Texas, spilte tidligere for USA på ungdomslandslagsnivå, inkludert under verdensmesterskapet under 17 år 2015. Siden den gang har han vært med for Mexico i to internasjonale vennskapskamper på slutten av 2021 og begynnelsen av 2022, selv om nylige spørsmål har blitt reist angående hans valgbarhet.

En representant for US Soccer bekreftet overfor ESPN at de følger spilleren, men bemerket at utviklingen ikke er ny på grunn av Zendejas tidligere engasjement i den amerikanske landslagsstrukturen, som de sa betyr at han fortsatt er en del av spillerpoolen deres.

Uten en engangsbytte anerkjent av FIFA, ville 24-åringen ikke være kvalifisert til å spille for Mexico, inkludert i de to vennskapskampene han dukket opp i.

FIFA fortalte ESPN forrige måned at de undersøkte saken.

Etter den informerte Zendejas’ overraskende fravær fra Mexicos siste kampliste for en vennskapskamp mot Paraguay i august, rapporterte ESPN Mexico at Zendejas ennå ikke hadde sendt inn engangsbyttet som ville forplikte ham til El Tri fremover.

Etter et 1-0-tap i treningskampen, hevdet Mexico-manager Gerardo “Tata” Martino at “det er nesten en utpressing” for Zendejas å utsette offisielt bytte til Mexico, noe som antydet at han gjorde det var knyttet til om han ville bli valgt til årets Verdensmesterskap.

Disse kommentarene førte til kritikk fra Zendejas’ Club America-manager Fernando Ortiz, som advarte Martino om å “se hva du sier.”

TUDN rapporterte tidligere denne måneden at det meksikanske fotballforbundet (FMF) ønsket at Zendejas skulle signere engangsbyttet rett før han skulle gå ombord på en lagbuss med Club America. Zendejas ba imidlertid om mer tid til å lese hele dokumentet.Kilde