Shadow

USMNT har ikke noe svar for Japan i vennskapstap


DUSSELDORF, Tyskland — Med VM mindre enn to måneder unna, håpet USAs herrelandslag å skjerpe kampen mot Japan, men om noe så var det Samurai Blue som så mer klar for showpiece-turneringen, og syklet mål på begge sider av pause fra Daichi Kamada og Kaoru Mitoma til en 2-0 seier.

Resultatlinjen smigret det amerikanske lagets sørgelige prestasjon, da amerikanerne så helt usynkroniserte ut gjennom hele kampen. Det er klart at selv på dette sene stadiet har den amerikanske manageren Gregg Berhalter litt arbeid å gjøre.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett


Rask reaksjon

1. USA har ikke noe svar for japansk presse

Berhalter vil ofte at hans side skal spille på forfoten, og det starter med å presse lag høyt oppe i banen. På denne dagen ga Japan imidlertid amerikanerne en smak av sin egen medisin, og det fungerte til perfeksjon. Et eksempel på dette var Japans mål i det 24. minutt, da en turnover fra Weston McKennie førte til en overgangsmulighet der Hidemasa Morita fant Kamada helt åpen til sidefoten forbi Matt Turner i USA-målet.

USA var også trege til å reagere på tilsynelatende alt, og spilte til tider engstelig, og ingen amerikaner var immun mot å snu ballen. Kan det ha vært nerver eller et tilfelle av å spille trygt med VM nært forestående? Det virker usannsynlig.

Effektiviteten til Japans press betydde at USA sjelden kom på den typen steder de kunne true Shuichi Gonda i Japan-målet, og hadde bare fem berøringer i Japans straffefelt i løpet av første omgang – USMNTs færreste i en treningskamp siden. 2019. Sergino Dest leverte riktignok et innbydende innlegg for Jesus Ferreira i det åttende minuttet, men FC Dallas-spissen kunne bare ballongere headingen over tverrliggeren. Ferreiras mangel på fysisk tilstedeværelse på toppen, kombinert med fraværet av Christian Pulisic på grunn av en bank, forsterket bare det amerikanske lagets kamp med ballen. USA så litt mer truende ut med Joshua Sargent på topp i andre omgang, men ikke mye.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Gitt vanskelighetene som USA hadde med å spille baklengs – og dette var et midtbaneproblem like mye som det var et backlinjeproblem – er det naturlig at amerikanernes gruppespillmotstandere vil ta rikelige notater når det gjelder om hvordan man kommer til det amerikanske forsvaret.

2. Har Turner gjort krav på USAs skjorte nr. 1?

USA hadde Turner å takke for at de gikk til pause med bare ett mål i underskudd. Spesielt redningen hans fra Kamada da han var klar igjennom på mål i det 13. minutt etter giveaway fra Walker Zimmerman var imponerende. Han kommanderte også boksen sin godt og gjorde rutineredningene han skulle gjøre.

Den eneste klagen var Turners fordeling i noen tilfeller, der hans kontakt og nøyaktighet med ballen var undermåls. Han må skjerpe det i de resterende ukene før verdenscupen.

Var det nok å dytte nesa foran i kampen om startmålvaktsplassen? Man skulle tro det, men Berhalter har lenge hatt en myk side for Zack Steffen. Det vil sannsynligvis ikke være før i november at vi vet dette svaret med sikkerhet.

3. Utkantsspillere gjør liten innvirkning

På en dag da muligheten lokket for spillere som konkurrerte om de siste plassene, var det ikke mye bevegelse. Både Reggie Cannon og Mark McKenzie frikjente seg godt i vikarroller, men det var ikke mye annet å merke seg. Når det gjelder startere, forbedret ikke Sam Vines aksjen i det hele tatt, og det samme gjaldt Aaron Long, siden ingen av spillerne så opp til tempoet i kampen.

Faktisk, om noe var dette en dag hvor fraværet til noen skadde spillere var tydelig. Pulisic i angrep, Yunus Musah på midtbanen og Chris Richards som midtstopper må alle bli friske så raskt som mulig.


Spillerrangeringer

Forente stater: Matt Turner 8, Sam Vines 4, Aaron Long 4, Walker Zimmerman 5, Sergino Dest 5, Luca de la Torre 4, Tyler Adams 4, Weston McKennie 3, Giovanni Reyna 5, Jesus Ferreira 4, Brenden Aaronson 5

Subs: Jordan Morris 5, Mark McKenzie 6, Josh Sargent 5, Reggie Cannon 6, Malik Tillman 5, Johnny Cardoso 5

Japan: Shuichi Gonda 5, Takehiro Tomiyasu 6, Hiroki Sakai 7, Yuta Nakayama 7, Maya Yoshida 6, Wataru Endo 8, Takefusa Kubo 7, Midemasa Morita 6, Junya Ito 6, Daichi Kamada 7, Daizen Maeda 6

Subs: Daniel Schmidt 5, Shuto Machino 5, Hiroki Ito 5, Kaoru Mitoma 7, Ritsu Doan 5, Genki Haraguchi N/R


Beste og dårligste utøvere

BEST: Daichi Kamada, Japan. Det var noen få spillere å velge mellom. Endo kjørte showet på midtbanen, og midtstopper-paret Sakai og Nakayama var sammensatt hele veien, men Kamada tok målet godt og var involvert i noen andre glatte oppbygginger.

VERST: Weston McKennie, USA Det samme gjaldt i den andre enden av spekteret, men McKennies giveaway som utløste sekvensen som førte til Kamadas mål, og at han fullførte bare 69,2 % av pasningene sine, skilte seg ut fra resten.


Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Tallene, og grafene som følger med dem, fortalte historien om USAs impotens mot Japan.

Japan satte prikken over i-en med et godt tatt mål fra Mitoma, etter å ha børstet av Cannon og resten av det amerikanske forsvaret.


Etter kampen: Hva spillerne og lederne sa

Berhalter: “Vi har arbeid å gjøre. Vi må helt klart forbedre oss.”

Berhalter: “Vi må spille med personlighet, vi må spille avslappet, vi må spille med intensitet, og når vi gjør disse tingene, er vi et veldig godt lag. Men når vi ikke gjør det, er vi et gjennomsnittlig lag.”


Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)

– USA er nå 1W-3L-2D i år mot lag som har kvalifisert seg til novembers verdenscup.

– Fredag ​​var første gang siden et 1-0 VM-kvalifiseringsnederlag mot Panama i oktober 2021 at USMNT ble holdt til null skudd på mål.

– Turners seks redninger var nest flest av en amerikansk keeper under Berhalter, som tok over i januar 2019. (Turner har også flest redninger i en kamp under Berhalter, åtte, mot Marokko 1. juni.)


Neste

Forente stater: USMNT drar til Spania for en tirsdagskamp mot Saudi-Arabia i Murcia. Det vil være det siste oppgjøret for USA før VM-gruppespillet åpner 21. november mot Wales.

Japan: To vennskapskamper til. Først ut er Ecuador på tirsdag, også i Düsseldorf. Deretter mot Canada 17. november i Dubai, bare én uke før oppgjøret 23. november mot Tyskland i VM.

Kilde