Shadow

Paul Pogba utpressingssak tar en bisarr vending med eldstebror Mathias påstander


En politietterforskning av påstander om at den franske midtbanespilleren Paul Pogba ble målrettet av utpressere tok en bisarr ny vri fredag, da hans eldste bror Mathias la ut en lang rekke videoer som tok sikte på VM-vinneren i 2018, hans følge og velstående livsstil.

Mer enn 30 videoer av Mathias Pogba som leser en uttalelse på mange sider ble lagt ut på Twitter.

Det er ikke klart når videoene ble filmet. Mathias Pogba ble siktet i forbindelse med et angivelig organisert væpnet utpressingsforsøk mot broren, som spiller for Juventus, etter at han meldte seg inn til politiavhør i forrige uke. Han har siden sittet i varetekt.

Advokaten hans svarte ikke umiddelbart på en rekke spørsmål fra Associated Press.

“Hvis du ser på denne videoen, vil det være fordi broren min Paul Pogba har funnet en måte å få meg til å tause,” sa Mathias Pogba. “Jeg tar opp denne videoen slik at uansett hva som skjer, blir alt avslørt.”

Ordene «forsikringsvideo, holdt på et trygt sted» ble skrevet på toppen av mange av videoene. De fulgte opp tidligere innlegg i sosiale medier der Mathias Pogba hadde truet med eksplosive avsløringer om broren sin.

Mathias Pogba og fire andre ble foreløpig siktet sist lørdag og fengslet i etterforskningen av utpressing, sa franske påtalemyndigheter.

I den siste serien med innspillinger anklaget Mathias Pogba broren for å ha forlatt familiemedlemmer og etterlatt dem i fattigdom.

Han hevdet også at midtbanespilleren blandet seg med kriminelle, og han gjentok påstander om at Paul Pogba ansatte en heksedoktor. Han kom ikke med noe bevis for å underbygge sine anklager.

Ifølge Mathias Pogbas siste påstander er heksedoktoren nær den tidligere franske internasjonale Alou Diarra, og Paul Pogba ble introdusert for ham av den tidligere Paris Saint-Germain-forsvareren Serge Aurier.

Han sa at den franske midtbanespilleren i løpet av årene har brukt millioner på tjenester til heksedoktoren, og bedt ham for eksempel om å hjelpe Frankrike med å vinne verdensmesterskapet i 2018 eller fortrylle rivaliserende fotballspillere.

Mathias Pogba hadde tidligere sagt at broren hans hadde siktet Kylian Mbappe uten å være mer spesifikk. I sine siste videoer hevdet han at Paul Pogba ba heksedoktoren om å “nøytralisere” Mbappe for returoppgjøret i en Champions League-kamp mellom PSG og Manchester United tilbake i 2019. United hadde vunnet den kampen 3-1 for å gå videre til kvartfinalen .

Videoene ble også ledsaget av en rekke Twitter-innlegg og en uttalelse adressert til Paul Pogba. Det første innlegget i den lange tråden sa at det hadde blitt sendt automatisk av “min bot.”

«Det betyr også at jeg ikke lenger er fri», sto det i meldingen.

Mathias Pogba sa at livet hans nå er i fare fordi broren hans har “forrådt sine håndlangere”, som tar sikte på følget hans som gjengjeld. Mathias Pogba sa at noen av slektningene hans «allerede er blitt overfalt og skutt på» på grunn av broren.

Påtalemyndigheten i Paris åpnet i forrige måned en etterforskning av påstander om at Paul Pogba var målet for et utpressingsprogram av broren og barndomsvennene som krevde 13 millioner euro fra ham. Mathias Pogba har nektet for å ha deltatt i ordningen.

Mathias Pogba, 32, er en gratis agent etter at han forlot den franske fjerdedivisjonssiden Belfort i april. Han har også gledet seg over perioder i en rekke andre klubber over hele Europa.Kilde