Shadow

USMNT, CF Montreal-midtbanespiller Djordje Mihailovic nær overgang til AZ Alkmaar


CF Montreal-midtbanespiller Djordje Mihailovic nærmer seg en overgang til den nederlandske Eredivisie-siden AZ Alkmaar, bekrefter kilder til ESPN.

Montreal sportsdirektør Olivier Renard fortalte TVA Sports at Mihailovic ikke ville delta i lørdagens kamp mot New England Revolution, da han hadde fått tillatelse til å reise til Europa for å fullføre avtalen.

– MLS på ESPN+: Stream LIVE-spill, repriser (kun USA)
– Fotball på ESPN+: FC Daily | Futbol Americas
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Kilder bekreftet at, inkludert bonuser, kan avtalen nå 6 millioner dollar. Montreal vil også motta en prosentandel av en fremtidig overføring, noe som kan ta det totale taket enda høyere. Planen er at hvis overføringen går gjennom, vil Mihailovic forbli i Montreal til slutten av 2022-kampanjen.

Mihailovic fikk en gnistrende start på MLS-sesongen, og noterte syv mål og fire assists før slutten av mai. Men en kneskade satte ham på sidelinjen i juni måned, og nektet ham muligheten til å ta en kvartett kamper med det amerikanske herrelandslaget. Selv om han har returnert til banen, har han ennå ikke registrert mål eller assist siden han gikk ned.

Mens Mihailovićs sjanser for å komme inn i den endelige VM-troppen nå er små, har han lenge hatt øye på en flytting til Europa. Han sa til ESPN i mai at ethvert trekk ville bli gjort med hans langsiktige fremtid prioritert.

“Jeg må huske på at verdenscupen er på slutten av året, og jeg må sørge for at jeg er i en klubb der jeg spiller, og spiller mens jeg er glad,” sa Mihailovic til ESPN. “Jeg kan ikke bare forlate Montreal, for å tenke at det vil hjelpe meg å komme meg til verdenscupen. Jeg tenker ikke slik. Så hvis jeg forlater Montreal, må jeg sørge for at det er det beste for karrieren min.”

Mihailovic, hjemmehørende i Addison, Ill., tilbrakte de fire første sesongene av sin proffkarriere med Chicago Fire etter å ha steget gjennom lagets akademi. Men etter 2020-kampanjen bestemte Fire seg merkelig nok for å gå videre fra midtbanespilleren, og byttet ham til Montreal i forkant av 2021-sesongen for over 1 million dollar i allokeringspenger.

Mihailovic fant snart et hjem i Canada og har fortsatt med 11 mål og 20 assists på 54 kamper. Alt i alt har han scoret 18 mål i karrieren sammen med 34 assists i 128 liga- og sluttspillkamper.

På internasjonalt nivå har han spilt seks kamper for USA og scoret ett mål.

Kilde