Shadow

Josef Newgarden ble nummer to i IndyCar-tabellen med sesongens femte seier


MADISON, Ill. — En regnforsinkelse reddet seieren for Josef Newgarden, som tjente sin IndyCar-beste femte seier for sesongen lørdag kveld på World Wide Technology Raceway og igjen strammet inn mesterskapet.

Newgarden hadde blitt støtt fra ledelsen av Team Penske-lagkameraten Scott McLaughlin kort før løpet ble stoppet for regn og lyn med 43 runder igjen. Etter en forsinkelse på litt over 2 timer ble løpet gjenopptatt med 36 runder igjen, og Newgarden trengte bare én for å komme seg forbi «Bus Bro»-kompisen og holde fast for seieren.

“Jeg tror dette mannskapet med to biler har vært veldig tålmodige med meg, jeg har mistet roen et par ganger i lukkede dører, av frustrasjon for oss,” sa Newgarden. “Noen ganger er du feil tid, feil sted, og jeg føler at det har skjedd mye i år, og det skjedde på en måte igjen i kveld. Jeg følte at vi satte oss i posisjon, det er på tide å stenge, og det var bare en barriere som kom foran oss.

“Heldigvis klarte vi å komme oss ut igjen, og jeg var så glad for at vi klarte å fullføre dette løpet. Scott McLaughlin, du vet, han ville vinne også. Jeg elsker det med oss, vi har et godt forhold, og han kjørte meg superrettferdig der.”

Selv om han har mer enn det dobbelte av seirene til noen av sine rivaler, har Newgarden bare vært midt i titteljakten. Han startet løpet på den korte ovalen utenfor St. Louis rangert på fjerde plass, 22 poeng bak lederen Will Power, hans Penske-lagkamerat.

Newgarden er nå nummer to på stillingen og bare tre poeng bak Power med to løp igjen. Newgarden vant for tredje år på rad på WWTR og fjerde gang i karrieren.

“Flott innsats, flott team,” sa Newgarden til teamet sitt. “Flott, flott innsats. Perfekt bil.”

David Malukas, nybegynneren for Dale Coyne Racing, viste på en fantastisk måte å finne veien gjennom trafikken etter den siste omstarten. Han passerte McLaughlin på den siste runden for å forstyrre den potensielle Penske 1-2-avslutningen, og hadde løpet gått en runde til, kan Malukas ha hatt en sjanse til å fange Newgarden for seieren.

Newgarden i en Chevrolet slo Malukas i en Honda med 0,4708 sekunder.

“De sa: Ser du dem foran?” og jeg ser bare to Penskes og tenker «Herregud, de er Penskes», sa 20-åringen. “De var tøffe. De var tøffe å til og med få noen form for sug for å komme nær dem.”

Med to runder igjen våget Malukas til slutt den øverste linjen på banen og fant det raskt nok til å ta McLaughlin. Han beklaget umiddelbart at han ikke prøvde banen tidligere.

“Hvis jeg ville ha gjort det litt tidligere, kunne vi kanskje ha gjort noe for Newgarden,” sa Malukas. “Det er en seier for meg, en seier for laget. Vi startet denne sesongen litt tøft og helt siden mai har vi blitt bedre og bedre. Vi visste at en pallplass var i sikte.”

McLaughlin endte på tredjeplass for Penske og ble fulgt av Pato O’Ward fra Arrow McLaren SP på fjerde. Løpet begynte med syv førere atskilt med 59 poeng på stillingen; det endte med syv sjåfører atskilt med 58 poeng — O’Ward fikk et poeng.

Takuma Sato endte på femteplass for Coyne og ble fulgt av Power, som hadde en nesten perfekt første halvdel av løpet og dirigerte feltet til en delt Penske-strategi presset ham tilbake i trafikken. Malukas og Sato tok ham deretter etter den siste omstarten da Coyne-bilene brukte ferskere dekk for å finne veien gjennom feltet.

Det var et skuffende løp for tittelutfordrerne fra Chip Ganassi Racing; alle tre tapte terreng på stillingen. Marcus Ericsson endte på sjuende, Scott Dixon var åttende og regjerende IndyCar-mester Alex Palou var niende. Dixon falt fra andreplass på stillingen, seks poeng ut, til tredjeplass på poeng og 14 ut.

LYS KAMP

Matthew Brabham stoppet kort Linus Lundqvists rute i Indy Lights ved å vinne juniorserieløpet tidligere lørdag. Det var sesongens andre seier for Andretti Autosport-sjåføren, som er barnebarnet til den tre ganger Formel 1 verdensmester Jack Brabham.

Lundqvist, som har vunnet fem av 10 løp denne sesongen, ble nummer to og Brabham innrømmet tittelen til ham. Brabhams seier flyttet ham til andreplass på stillingen, mer enn 100 poeng bak Lundqvist med tre løp igjen.

“Jeg fokuserer bare på seire i løpet personlig. Alt kan skje, men jeg tviler alvorlig på det,” sa Brabham.

Lundqvist har i mellomtiden hatt treg gang i samtalene om et opprykk til IndyCar neste sesong. Han kjører for et tilknyttet team av Dale Coyne Racing, som er i kontraktsforhandlinger om å bringe Takuma Sato tilbake et år til.

“Jeg ringer folk. Ikke omvendt, dessverre,” sa Lundqvist, og la til at suksessraten hans var “omtrent 50% ratio” på å få et team på telefonen.

“Jeg bare ringer dem 10 ganger. De er nødt til å ta opp noen ganger,” sa han.

I mellomtiden vant regjerende NASCAR Mexico-mester Salvador de Alba Indy Pro 2000-løpet fra polet. Det var de Albas andre seier i karrieren, men han arvet sin første seier forrige måned på Indianapolis Motor Speedway da lagkameraten mislyktes i inspeksjonen etter løpet.

NESTE

IndyCar kjører 24. september på landeveisbanen i Portland. Palou vant fra polen i fjor for å gjenvinne IndyCar-poengledelsen og til slutt vinne sitt første mesterskap.Kilde