Shadow

UEFA bekrefter Russland utestengelse for turnering; Hviterussland deltar i trekningen til tross for tysk bønnUEFA bekreftet tirsdag at Russland er utestengt fra EM i 2024.

Russiske lag ble utestengt i februar fra internasjonale konkurranser av både UEFA og verdens fotballorgan FIFA dager etter landets invasjon av Ukraina.

En russisk anke mot disse avgjørelsene ble avvist ved domstolen for voldgift for idrett.

UEFA besluttet også å la Hviterussland gå inn i 2024 Euro trekningen neste måned til tross for en regjeringsforespørsel fra turneringsvert Tyskland om å fjerne laget fordi Hviterussland er en militær alliert av Russland.

Hviterussland vil være med i trekningen på 53 nasjoner som Russland er utestengt fra, selv om hviterusserne ikke kan plasseres i samme gruppe som nabolandet Ukraina av sikkerhetsmessige årsaker.

Kvalifiseringsgruppene vil bli trukket 9. oktober i Frankfurt, og den tyske innenriksministeren Nancy Faeser oppfordret forrige uke UEFA til ikke å la Hviterussland spille. UEFA sa at de hadde svart Faeser i et konfidensielt brev.

UEFA handlet i mai for å forby Hviterussland fra å være vertskap for kamper og sørget for at deres “hjemmekamper” på nøytralt territorium ikke vil bli deltatt av fans.

Da UEFA innførte Hviterussland-sanksjonene for fire måneder siden, siterte UEFA at den russiske invasjonen av Ukraina “var blitt forenklet av tilgang gitt fra naboterritoriet til Hviterussland.”

Andre politiske beslutninger som begrenser EM 2024-trekningen inkluderer utvidelse av langvarige UEFA-blokkeringer på kamper mellom lag fra Aserbajdsjan og Armenia eller fra Spania og Gibraltar, pluss en som hindrer både Serbia og Bosnia-Hercegovina fra å møte Kosovo.

UEFA griper også inn i trekningen for å begrense overdreven reiser og hvor mye potensielt ekstremvær et lag kan møte.Kilde