Shadow

Chelseas Christian Pulisic sier at han ble “forstummet” over Thomas Tuchels beslutning om å benke ham mot Real Madrid


Den amerikanske stjernen Christian Pulisic har kritisert sin tidligere Chelsea-manager Thomas Tuchel, og sa at han ble “forstummet og veldig skuffet” over beslutningen om ikke å starte ham i Champions League-semifinalens andre omgang mot Real Madrid i 2021.

Pulisic startet og scoret Chelseas mål i uavgjort 1-1 i den første kampen i Madrid. Imidlertid begynte han på innbytterbenken for returen på Stamford Bridge til tross for, ifølge Pulisic, at han var forsikret om at han ville være i startoppstillingen.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

“Det som skjedde før den kampen var enormt skuffende for meg,” skrev Pulisic i sin kommende bok “Christian Pulisic: My Journey So Far”, ifølge et utdrag publisert tirsdag.

“Jeg hadde hatt en veldig god prestasjon i første etappe, og vår påfølgende kamp var mot Fulham i ligaen. Tuchel fortalte meg at han hvilte meg for andre etappe, og som et resultat spilte jeg ikke et eneste minutt i Fulham-kampen .

«Så på kampdagen i den andre semi-finalen, forteller Tuchel meg at han har ombestemt seg og at han går med Kai [Havertz]. Jeg ble ærlig talt overveldet og veldig skuffet. Jeg trodde at jeg hadde fått en start, og viktigst av alt, han hadde forsikret meg om at jeg skulle begynne.”

Til tross for at han tidligere jobbet under ham i Borussia Dortmund, slet Pulisic for spilletid under Tuchels tid på Stamford Bridge og ble koblet til et skifte bort fra Chelsea i sommer. En exit ble aldri til, og Tuchel ble erstattet som trener av Graham Potter tidligere denne måneden.

Ved å legge til ytterligere innsikt i hans anstrengte forhold til Tuchel, sa Pulisic at målet hans mot Madrid kom etter å ha ignorert råd fra sin daværende manager.

«Mens jeg tar av på løpingen, hører jeg Thomas Tuchel rope fra sidelinjen: ‘Christian, bli i lommen, ikke løp!’ skrev han. “Men jeg hadde bare følelsen av at jeg ville finne plassen og komme på slutten av passet, så jeg fortsatte løpet.”

Pulisic kom fra benken i den andre kampen mot Madrid og assisterte Chelseas andre mål med en 2-0-seier. Innfødte fra Hershey, Pennsylvania, sa da han kom på banen “han var så avviklet” og at assisten hans for Mason Mount var “sannsynligvis min favoritt jeg noen gang har laget.”

Til tross for trenerbyttet, var Pulisic bare en sen erstatter i Potters første kamp med ansvaret, uavgjort 1-1 med FC Salzburg i Champions League forrige uke.

Pulisic, 24, er satt til å bli en nøkkelspiller for USA ved årets verdensmesterskap i Qatar, hvor de møter Wales, England og Iran i gruppespillet. Turneringen starter 20. november.Kilde