Shadow

UCL-trekning – Robert Lewandowski, Barcelona for å møte Bayern München i gruppespillet; Erling Haaland vender tilbake for å møte DortmundBarcelona har blitt trukket mot Bayern München i gruppespillet i Champions League 2022-23, som ser at Robert Lewandowski står overfor en tidlig retur til sin tidligere klubb mens Manchester Citys Erling Haaland vil gjenforenes med sin eks-klubb, Borussia Dortmund.

Lewandowski avsluttet sin åtte år lange periode i Bayern på en voldsom måte i juli for å slutte seg til Barca i en avtale på 50 millioner euro og vil møte sin gamle klubb etter at de ble trukket sammen i gruppe C.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)
– Følg trekningen av UCL-gruppespillet LIVE her

Torsdagens trekning, som fant sted i Istanbul, Tyrkia, betyr at de to klubbene vil møte hverandre i gruppespillet i Europas største klubbkonkurranse for andre sesong på rad, med Bayern som dømmer Barca til et par 3-0 tap forrige periode. Spanske giganter endte på tredjeplass og ble sendt til Europa League, hvor de nådde kvartfinalen.

“Den positive delen [is] den Lewy [Lewandowski] er med oss. For ham vil det være en spesiell kamp,” sa Barcelonas assisterende sportsdirektør Jordi Cruyff.

“De siste tre eller fire kampene mot dem har vært vanskelige, men vi har styrket oss og vi er et annet lag. Vi er klare til å konkurrere ansikt til ansikt mot Bayern.”

La til Bayern Münchens Thomas Muller: “For en fantastisk historie at vi skal møte Barcelona med Robert Lewandowski. For meg er det en supergruppe med superlag.

“Det blir noen fantastiske Champions League-kvelder for fotballfansen. Men én ting er også klart: vi må gjøre leksene våre for å nå 16-delsfinalen.”

Inter Milan og Viktoria Plzen utgjør resten av gruppe C.

I mellomtiden står Haaland, som kom til City i en avtale på €60 millioner i juni, overfor en retur til Dortmund, da de to klubbene ble trukket sammen i gruppe G sammen med Sevilla og FC København.

“City er naturligvis en styrke å regne med i Champions League. Vi gleder oss like mye som vi ser frem til gjensynet med Erling Haaland,” sa Dortmund-midtbanespiller Marco Reus.

Andre steder ble Real Madrid trukket ut i gruppe F, hvor de skal spille mot RB Leipzig, Shakhtar Donetsk og Celtic. Madrid vant sin 14. Champions League-tittel da de tok et bemerkelsesverdig løp i fjorårets konkurranse med en 1-0 finaleseier over Liverpool i mai.

Paris Saint-Germain fikk en tøff gruppe i gruppe H sammen med Juventus, Benfica og Maccabi Haifa. Ligue 1-mesterne søker fortsatt etter sin første Champions League-tittel siden deres Qatar-eiere kom i 2011, og vil gi stjernene Lionel Messi, Kylian Mbappe og Neymar en ny sjanse til å bringe et europeisk trofé til den franske hovedstaden.

Liverpool skal spille hovedrollen i gruppe A, hvor de møter Rangers, som er på vei tilbake til gruppespillet i konkurransen for første gang på 12 år, samt Ajax og Napoli.

“Det første å si er at dette er en skikkelig utfordring,” sa Liverpool-manager Jurgen Klopp til klubbens hjemmeside. “Alle klubbene har kvalitet, de har alle stamtavle og jeg vil si at de alle har en sjanse.

“Det gode er at vi gjør det også, så det er fornuftig for oss å se frem til utfordringen og prøve den.”

Denne sesongens gruppespill i Champions League vil bli spilt over en kortere periode – ni uker i stedet for typiske 12 uker – på grunn av verdensmesterskapet i 2022 i Qatar, som begynner i november.

Utslagsstadiene i konkurransen vil finne sted senere enn tidligere år, med start 14. februar 2023.

Finalen finner sted på Ataturk Olympic Stadium i Istanbul 10. juni 2023.

GRUPPE A: Ajax (Nederland), Liverpool (England), Napoli (Italia), Rangers (Skottland).

GRUPPE B: FC Porto (Portugal), Atletico Madrid (Spania), Bayer Leverkusen (Tyskland), Club Brugge (Belgia).

GRUPPE C: Bayern München (Tyskland), Barcelona (Spania), Inter Milan (Italia), Viktoria Plzen (Tsjekkia).

GRUPPE D: Eintracht Frankfurt (Tyskland), Tottenham Hotspur (England), Sporting CP (Portugal), Marseille (Frankrike).

GRUPPE E: AC Milan (Italia), Chelsea (England), FC Salzburg (Østerrike), Dinamo Zagreb (Kroatia).

GRUPPE F: Real Madrid (Spania), RB Leipzig (Tyskland), Shakhtar Donetsk (Ukraina), Celtic (Skottland).

GRUPPE G: Manchester City (England), Sevilla (Spania), Borussia Dortmund (Tyskland), FC København (Danmark).

GRUPPE H: Paris Saint-Germain (Frankrike), Juventus (Italia), Benfica (Portugal), Maccabi Haifa (Israel).

Informasjon fra Reuters ble inkludert i denne rapporten.Kilde