Shadow

NWSL Players Association sender inn klage mot ligaen over gratis agentur for 22 spillere


NWSL Players Association har sendt inn en klage over ligaens nektelse av gratis agentur til 22 spillere, sa fagforeningen torsdag.

Tidligere på dagen kunngjorde NWSL at klokken 12:01 den 26. august åpnes gratisbyråvinduet for første gang. Mekanismen for fri handlefrihet ble inkludert i tariffavtalen, den første i ligaens historie, som ble ratifisert 1. februar.

– Strøm ESPN FC daglig på ESPN+ (kun USA)
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

“Dette er et historisk øyeblikk for ligaen vår og et øyeblikk som var ti år underveis,” sa NWSL-kommissær Jessica Berman. “NWSL og NWSLPA ble enige om å innføre gratis agentur tidligere i år gjennom kollektive forhandlinger. Dette er et øyeblikk for å reflektere over hvor langt ligaen har kommet og for å anerkjenne den utrolige servicen til spillerne våre, investeringer fra våre eiere, sponsorer og kringkastingspartnere, og kritisk støtte fra fansen vår.”

Ligaens liste inneholder 26 spillere som er kvalifisert for gratis byrå.

Den la til at “kvalifiserte spillere inkluderer alle som har minst seks års tjeneste i NWSL og har kontrakter som utløper i 2022. Videre, basert på ligaens tolkning av avtalen med NWSLPA, spillere som har opsjonsår på kontraktene sine holdt. av deres respektive klubber er ikke kvalifisert for gratis agentur før og med mindre opsjonsåret(e) ikke utøves av klubben, noe som vil skje senest 15. november 2022.”

NWSLPA hevder at 22 ekstra spillere også bør inkluderes.

“Mens spillerne skulle ønske at dette historiske øyeblikket bare var et feiringsøyeblikk, er NWSL og NWSL Players Association uenige angående kvalifiseringen til 22 veteranspillere for gratis byrå i 2023,” het det i en uttalelse fra NWSLPA.

NWSLPAs liste inkluderer fire spillere – OL Reign-forsvarer Lu Barnes, Portland Thorns-spiss Christine Sinclair, Angel City FC-spiss Jasmyne Spencer og Gotham FC-midtbanespiller McCall Zerboni – som har spilt i hver NWSL-sesong.

I sin uttalelse sa NWSLPA at den “har et annet synspunkt.”

Kjernen i tvisten er om enkelte spillere hvis kontrakter utløper ved årets slutt, faktisk er gratis agenter når vinduet åpnes.

Seksjon 13.5 i CBA sier: “Fra og med 2023 League-sesongen er Free Agency tilgjengelig for alle spillere hvis SPA utløper og som har minst seks (6) NWSL Service Years.”

Spillerforeningen hevder at kontraktene til disse 22 spillerne utløper 31. desember 2022.

Sinclair sa: “Som en spiller som har spilt i NWSL i 10 år, er free agency et enormt skritt fremover for ligaen og spillerne. Free agency er standarden i alle andre fotballigaer rundt om i verden, og det vil bidra til å tiltrekke seg topptalent. NWSL bør omfavne det.”

I mellomtiden sa Spencer: “Som en som har vært i denne ligaen siden dag 1, er det ekstremt skuffende at ligaen prøver å hindre vår rett til fri handlefrihet. Fri agentur var en av de viktigste sakene vi kjempet for når vi forhandlet om CBA. Spillere bør ha fri autonomi over sine egne karrierer.”

Zerboni understreket viktigheten av spillerautonomi.

“Jeg har tømt kroppen min, svette, tårer og år i NWSL for dens overlevelse og vekst,” sa McCall Zerboni. “Det betyr så mye for meg å skape og opprettholde en stabil og blomstrende liga for alle, spesielt for fremtidige generasjoner som kommer. Etter 10 års tjeneste vil jeg ikke ha noe tilbake, bortsett fra å endelig bli fri og ha autonomi over mine egne rettigheter. som kvinne.”

I en uttalelse sa NWSLPA at den forventer at ligaen avviser klagen, og da har NWSLPA til hensikt å gå over til fremskyndet voldgift.

I følge CBA vil voldgiftsdommeren ha 30 dager på seg til å avgjøre en kjennelse når tvisten går over til voldgift.

“Veteranene våre kjempet for NWSLs fremtid,” sa NWSLPA i sin uttalelse. “Nå er det på tide at vi kjemper for deres. Vi ser frem til å bli hørt i voldgift.”Kilde