Shadow

Audi går inn i F1 i 2026SPA FRANCORCHAMPS, Belgia – Bilprodusenten Audi har bekreftet at den vil gå inn i Formel 1 i 2026 som en kraftenhetsprodusent.

Nyheten ble kunngjort etter signeringen av F1s nye motorforskrifter for 2026, som vil gi Audi en mulighet til å gå inn i sporten på mer like vilkår med sportens eksisterende kraftenhetsprodusenter.

Prosjektet vil være basert på Audi Sports anlegg i Neuburg nær selskapets hovedkvarter i Ingolstadt, hvor Audi allerede har satt opp testbenker for F1-motorer.

“Motorsport er en integrert del av Audis DNA,” sa Markus Duesmann, leder av Audis styre. “Formel 1 er både en global scene for merkevaren vår og et svært utfordrende utviklingslaboratorium.

“Kombinasjonen av høy ytelse og konkurranse er alltid en driver for innovasjon og teknologioverføring i vår bransje. Med de nye reglene er det nå det rette tidspunktet for oss å engasjere oss. Tross alt forfølger både Formel 1 og Audi klare bærekraftsmål. “

I en pressekonferanse på Spa Francorchamps i forkant av helgens belgiske Grand Prix la Duesmann til at Audi «ikke hadde bestemt seg» for en chassispartner da han ble spurt om hvem som skulle bruke kraftenhetene i 2026.

Midt i rapporter at det er nær ved å bekrefte en avtale om å kjøpe seg inn i det eksisterende Sauber F1-teamet, som for tiden kjører under navnet tittelsponsor Alfa Romeo, sa Duesmann at Audi hadde vurdert en rekke alternativer for chassispartnere og ville komme med en kunngjøring før slutten av året.

Audis kunngjøring vil trolig bli fulgt av søsterselskapet Porsche, som også er en del av Volkswagen Group. I følge dokumenter publisert i Marokko for å overholde landets antitrustlover, planlegger Porsche også å gå inn i F1 i 2026 ved å kjøpe 50 prosent av Red Bull F1-teamet, men en offisiell kunngjøring har ennå ikke blitt gjort. Audi har imidlertid bekreftet at ethvert fremtidig Porsche-prosjekt vil være separat fra sin egen kraftenhetsutvikling.

F1s motorforskrifter for 2026 vil se en overgang til fullt bærekraftig drivstoff og en økning i elektrisk kraft fra hybridenheten. De nye reglene vil også kutte den kompliserte MGU-H-enheten som brukes i dagens F1-kraftenheter, som gjenvinner energi fra turboladeren og bekjemper turboetterslep.

“Jeg er glad for å ønske Audi velkommen til Formel 1, et ikonisk bilmerke, pioner og teknologisk innovatør,” sa F1-sjef Stefano Domenicali. “Dette er et viktig øyeblikk for sporten vår som fremhever den enorme styrken vi har som en global plattform som fortsetter å vokse.

“Det er også en stor anerkjennelse av at vår overgang til bærekraftig drevne hybridmotorer i 2026 er en fremtidig løsning for bilindustrien. Vi gleder oss alle til å se Audi-logoen på nettet og vil høre ytterligere detaljer fra dem om deres planer etter hvert.”

Audi vil slutte seg til eksisterende kraftenhetsleverandører Ferrari, Mercedes, Renault og Red Bull Powertrains.Kilde