Shadow

Tuchel sier at ny spiss ikke er redd


Nysigneringen Pierre-Emerick Aubameyang er ikke redd for den antatte forbannelsen av skjorte nr. 9 i Chelsea, sa manager Thomas Tuchel fredag.

Da han snakket med journalister før lørdagens ligakamp hjemme mot West Ham, sa han at han forventer at Gabon-spissen vil bringe en rekke kvaliteter til troppen.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Chelsea signerte Aubameyang fra Barcelona på overgangsfristen torsdag, da 33-åringen beseglet returen til Premier League syv måneder etter at han forlot Chelseas London-rival Arsenal.

Aubameyang blir Chelseas nyeste nr. 9, og tar over etter Romelu Lukaku som kom til Inter Milan igjen etter en svak sesong på Stamford Bridge.

Flere angripere som hadde på seg 9-skjorten – inkludert Fernando Torres, Radamel Falcao og Alvaro Morata – klarte ikke å sette spor hos Chelsea til tross for at de ankom med høye forventninger, men Tuchel har tillit til Aubameyang.

“Hvis han er modig nok til å ta de ni [No. 9 shirt]han tar de ni,” sa Tuchel.

“Det er opp til oss å bevise det, for meg å finne en posisjon, å skape nok støtte for ham og for ham til å fullføre angrepene våre. Han er ikke redd for fortiden og hva et tall betyr. Han er klar til å skrive sin egen historie .

“Auba er glad i å kjempe for utfordringer, så hvis han vil ta skjorte nr. 9 eller han vil vise folk i London at han er bedre enn de tror, ​​så desto bedre.”

Tuchel, som tidligere har ledet Aubameyang i Borussia Dortmund, sa at han ikke var bekymret for disiplinen hans og at spissen har en positiv holdning.

“Han leverer mål og hastighet og arbeidshastighet mot ballen, så det er en stor pakke han kan bringe til gruppen vår,” sa Tuchel og la til at Aubameyang ikke kan trene før neste uke på grunn av en kjeveskade han pådro seg i et væpnet ran hjemme hos ham. i Barcelona.

Også fredag ​​kunngjorde Chelsea at spissen Armando Broja har signert en ny langtidskontrakt som vil holde ham i klubben til 2028.

Broja, 20, var angivelig på radaren til West Ham United, Newcastle United og Everton i løpet av den siste sesongen, men har forpliktet fremtiden sin til Chelsea etter å ha brutt seg inn i førstelaget i de første ukene av den nye kampanjen.

Chelsea kunngjorde også overgangen til den 28 år gamle spiss Michy Batshuayi til tyrkiske Fenerbahce på en toårskontrakt med opsjon på 12 måneder ekstra.

Belgieren, som var i Besiktas forrige sesong i den siste av en serie med lån, scoret 25 mål på 77 kamper for Chelsea etter at han kom fra Marseille i 2016.

Med Chelsea på 10. plass i ligaen etter å ha tapt mot Southampton i sin siste kamp, ​​oppfordret Tuchel laget sitt til å skjerpe seg før lørdagens kamp mot West Ham, som ligger på 14. plass.

“Vi vil vise en reaksjon. Det er bevist at vi kan gjøre det med denne gruppen, så vi må finne den rette ånden og innstillingen i alle kampene,” sa Tuchel.

Den nysignerte midtbanespilleren Denis Zakaria vil ikke være i troppen på lørdag, og klubben jobber fortsatt med arbeidstillatelsen hans, mens Ruben Loftus-Cheek og Reece James kommer tilbake fra skader. N’Golo Kante forblir på sidelinjen.Kilde