Shadow

Arsenals Mikel Arteta frustrert etter at Douglas Luiz ikke klarte å signere på fristdagen


Mikel Arteta har sagt at han var frustrert over Arsenals manglende evne til å signere en midtbanespiller på deadline dagen etter å ha bekreftet at Mohamed Elneny vil være på sidelinjen i flere måneder med en hamstringskade.

Kilder fortalte ESPN at Arsenal fikk avvist tre bud på Aston Villas Douglas Luiz på torsdag – hvorav det siste var verdt 25 millioner pund – da de prøvde å styrke midtbanealternativene sine i kjølvannet av tilbakeslag for Elneny og Thomas Partey.

Elneny har sett minst to spesialister for å undersøke omfanget av problemet, selv om det var bedre nyheter om Partey, som har slitt med en lårskade.

Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)
– Største vinnere og tapere av sommerens overgangsvindu
– Overføringskarakterer: Hvordan har det gått med klubben din?
– VAR-anmeldelse: Ble Ramsdale felt i føringen til Villa-målet?

“Med Mo er det sannsynligvis litt lettere [to give a timeframe] og vi snakker måneder, sa Arteta på en pressekonferanse fredag.

“Med Thomas snakker vi uker eller enda kortere enn det, håper jeg.” På spørsmål om hans skuffelse over å gå glipp av Luiz, fortsatte Arteta: “Hør her, vi hadde mange ting å gjøre i troppen. Du ser mengden avganger sammenlignet med spillerne vi har rekruttert.

“Klubben har gjort en fenomenal jobb og lagt alt på bordet for å prøve å bringe spillerne og profilene vi ønsket. Vi gjorde forretninger ganske tidlig, men dessverre i løpet av de siste 72 timene ble Thomas skadet på samme sted han ble skadet sist. gang og så har Mo en langtidsskade og vi måtte reagere i markedet.

“Vi prøvde, men på slutten av dagen må vi ta med spilleren som vi føler er den rette spilleren for laget og klubben, og det klarte vi ikke.”

Villa var fast bestemt på at de ikke ville la Luiz forlate, som ble et Arsenal-mål etter at klubben gjennomsøkte markedet med Danilo på Palmeiras, en av flere spillere under vurdering.

Arteta antydet at klubben var fast bestemt på ikke å betale for mye eller få panikk sent i vinduet etter tidligere feil.

“Vi har våre begrensninger,” sa han. «Tiden var en stor begrensning med det som skjedde de siste 72 timene på midtbanen vår, og vi prøvde å handle, men vi fant ikke den rette spilleren.

“Vi har lært mye av det og spillerne vi må få ut, vi trenger bare å bringe topptalent, toppkvalitetsfolk gjennom den døren og være veldig disiplinerte. I de øyeblikkene kan du gjøre store feil som kan koste klubben og laget mye, ikke i nær fremtid, men kanskje litt fremover, og vi ønsker å unngå det så mye som mulig.

“[We need to] tro mer på spillerne vi har, ta vare på. bedre, gi dem tillit til at de har evnen til å gjøre det, og det er det vi vil gjøre.”

Martin Odegaard (bank) og Aaron Ramsdale (lår) tviler på formen på søndagens tur til Manchester United, mens Oleksandr Zinchenko har gått glipp av Arsenals to siste kamper med et kneproblem.Kilde