Shadow

Tuchel, Conte starter Chelsea, Tottenhams siste del av Battle at the BridgeLONDON — Chelsea og Tottenham Hotspur signaliserte at de hadde til hensikt å være Londons beste i Premier League-sesongen 2022-23, men ingen av dem klarte å hente hele tre poeng fra Stamford Bridge på søndag, og nøye seg med uavgjort 2-2. Mål fra Pierre-Emile Hojbjerg og Harry Kane slettet Blues’ lederskap tjent av Kalidou Koulibaly og Reece James, og managerne Antonio Conte og Thomas Tuchel måtte skilles ved mer enn én anledning da sesongens første store London-derby utspant seg på dramatisk vis. .

– Rapport: Sent Kane-mål redder Spurs uavgjort mot Chelsea | Premier League-tabellen | Kommende kampoppsett

ESPNs James Olley har reaksjonen på den spente 2-2-likheten.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett


Rask reaksjon

Et nytt slag ved broen

Kanskje varmen kom til dem. Uenighet om dommeravgjørelser og noen sprudlende målfeiringer gjorde det absolutt. Men uansett årsaken, Tuchel og Conte – som bare hadde hyggelige ting å si om hverandre på forhånd – utløste en rivalisering her som føles like grusom som noen av tidenes Premier League-storheter, to ganger må de skilles. , én gang etter Tottenhams første utligning (når bokført) og igjen på full tid (da begge ble utvist).

Til tider lignet det den beryktede “Battle of the Bridge” i mai 2016, da Chelseas seier over sine London-rivaler eliminerte Spurs’ håp om å vinne 2015-16-tittelen, selv om ved den anledningen ikke færre enn ni Spurs-spillere ble booket, og denne gangen hovedpersonene var de to lederne.

Kanskje Conte prøvde å lede fra fronten for å hjelpe Spurs med å lukke det han i januar beskrev som et “veldig stort” gap mellom Tottenham og topplagene, inkludert Chelsea. De var ikke i nærheten av sitt beste, men holdt seg i kampen for å snappe et poeng takket være Kanes heading i det 96. minutt. Det som truet med å bli en tuktende ettermiddag nå, kan være et springbrett for å tette gapet. Uansett har Tuchel-Conte-dynamikken endret seg for alltid.

Kante utmerker seg… men får nok et skadestøt

Det var rundt 95 grader Fahrenheit ved avspark — en nesten landsdekkende hetebølge som tvinger innføringen av drinkpauser denne helgen — men du ville ikke ha visst det når du så på N’Golo Kante. Etter at Spurs hadde en lovende start, hjalp den 31 år gamle franske midtbanespilleren Chelsea med å ta kontroll over denne kampen ved å kvele Spurs og feste dem tilbake på egen banehalvdel i lengre perioder. Imidlertid gikk Kante av fem minutter fra slutten med noe som så ut som en hamstringskade, det siste tilbakeslaget for en spiller som ble plaget av en mengde problemer, inkludert kne- og muskelproblemer samt pådragelse av Covid-19.

– Strøm ESPN FC daglig på ESPN+ (kun USA)
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Han er fortsatt helt avgjørende for at Chelsea skal levere sine beste kollektive prestasjoner i store kamper. Videre kan det være en bemerkelsesverdig avsmittende effekt for Conor Gallagher, som har blitt koblet til en flytt fra klubben ettersom Crystal Palace, hvor han trivdes på lån forrige sesong, leder en lang rekke friere. Tuchel vil være langt mindre tilbøyelig til å la Gallagher gå hvis Kante blir utelukket i en lengre periode.

Tuchels signeringer leverer, men det trengs flere

Marc Cucurella avsluttet en god individuell oppvisning med corneren slik at Koulibaly åpnet scoringen med en fin volley, selv om en Spurs ga ham friheten fra vest-London til å prestere. Begge debuterte hjemme i Premier League, og de så ut som hjemme i en fiendtlig anledning av høy kvalitet som denne.

Tuchel har fått større innflytelse over overføringer under det nye Todd-Boehly/Clearlake-ledede eierskapet, og dommen hans ble bekreftet på en måte av de dynamiske prestasjonene til Mason Mount, Raheem Sterling og Kai Havertz. De tre vekslet posisjoner i angrep og presset ballen utmerket – ingen av dem ville vært mulig med Romelu Lukaku fortsatt i klubben. Behovet for en klinisk spiss forble imidlertid klart: Sterling brant over da han var godt plassert like etter timen før Havertz bommet på en strålende sjanse øyeblikk før James førte Chelsea til 2-1.

Tuchel er opptatt av å signere Pierre-Emerick Aubameyang fra Barcelona, ​​og det var lett å se hvorfor her.


Spillerrangeringer

Chelsea: Edouard Mendy 6, Reece James 8, Kalidou Koulibaly 7, Thiago Silva 7, Ruben Loftus-Cheek 6, N’Golo Kante 8, Jorginho 7, Marc Cucurella 7; Mason Mount 7, Kai Havertz 6, Raheem Sterling 7.
Subs: Cesar Azpilicueta 6, Conor Gallagher 6, Christian Pulisic 6, Armando Broja 6.

Tottenham: Hugo Lloris 6, Cristian Romero 7, Eric Dier 7, Ben Davies 6; Emerson Royal 6, Pierre-Emile Hojbjerg 7, Rodrigo Bentancur 6, Ryan Sessegnon 5; Dejan Kulusevski 5, Harry Kane 6, Son Heung-Min 6.
Subs: Richarlison 6, Yves Bissouma 6, Ivan Perisic 6, Lucas Moura 6.


Beste og dårligste utøvere

BEST: Reece James, Chelsea

Gjorde en god jobb med å holde Son stille og scoret Chelseas andre mål med den typen angrepsinnstilte vingbackspill som gjør ham så viktig for Tuchels foretrukne 3-4-3-system.

VERST: Dejan Kulusevski, Tottenham

Han har vært en åpenbaring siden han signerte fra Juventus i januar, men han klarte ikke å komme inn i kampen i det hele tatt og slet med å stoppe Chelseas venstre flanke.


Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Hvert øyeblikk av denne kampen var et høydepunkt, men intensiteten, den umiddelbare klassiske karakteren til denne typiske Chelsea-Spurs-kampen ble mest tydelig på Tottenhams første utligning, da Conte feiret på kanten av Tuchels område foran Blues-benken.

Ni minutter senere hadde Chelsea ledelsen igjen, og Tuchel gledet seg over øyeblikket, og feiret ved å løpe opp og ned langs sidelinjen.

Fyrverkeriet tok ikke slutt bare fordi fulltidsfløyta gikk. Conte og Tuchel sørget for at glørne fortsatte å brenne, forhåpentligvis til partene møtes igjen 25. februar.


Etter kampen: Hva spillerne og trenerne sa

“Jeg tror det ikke er så viktig. Det viktigste er fotball. Det var intensivt.” – Conte på krangelen hans med Tuchel etter fulltids fløyting.

“Når dere håndhilser, ser dere hverandre i øynene. Antonio hadde en annen oppfatning.” – Tuchel om det som startet krangelen hans med Conte.


Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)


Neste

Chelsea: The Blues vil neste gang være i aksjon søndag 21. august på Elland Road, når Tuchel & Co. møter Jesse Marschs Leeds United. Seks dager senere, 27. august, returnerer Chelsea til Stamford Bridge for å ønske Leicester City velkommen vest i London.

Tottenham: Spurs tar imot Wolverhampton Wanderers på Tottenham Hotspur Stadium lørdag 20. august før de reiser til City-banen for en date med Nottingham Forest søndag 28. august.

Kilde