Shadow

Magic Man: Lionel Messi Makes the Impossible Look rutinemessig


Messis tilsynelatende uendelige magi har hjulpet ham med å oppnå tall og rekorder du forventer av en videospillkarakter.

Lionel Messi/Shutterstock.com

Lionel Messi er muligens den mest hyllede fotballspilleren i noen generasjon. Og med god grunn. Verden har vært vitne til umulig bragd etter umulig bragd fra den lille argentineren siden han gikk inn på scenen for rundt 14 år siden.

Men Messis magi, utover hvor opprørende god han er, er at han rett og slett ikke stopper. Han har ofte blitt beskyldt for å være en romvesen, og hvis du noen gang har sett ham spille, er det lett å forestille seg hvorfor.

Messis tilsynelatende uendelige magi har hjulpet ham med å oppnå tall og rekorder du forventer av en videospillkarakter. Blant Messis karakterer: flest titler vunnet (31), Argentinas toppscorer gjennom tidene (61), første spiller som nådde 250 La Liga-mål, flest FIFA Ballons d’Or (fem, delt med Cristiano Ronaldo), flest Ballons d’ på rad. Eller (4), Guiness verdensrekord som toppscorer i et kalenderår (91), toppscorer i en klubbsesong (73), og det er bare toppen av isfjellet.

Tallene hans fortsetter og fortsetter, og bare 30 år gammel vil det bare bli bedre for fansen og verre for motstanderne.

Tidligere Barcelona-trener Pep Guardiola beskrev det best: «Ikke skriv om ham. Ikke prøv å beskrive ham: pass på ham.» Og det er nettopp det verden har gjort denne sommerens FIFA verdensmesterskap.

Med alle utmerkelsene som tilsynelatende øker år for år, kan det være lett å se på Messi og glemme at han også en gang var en ung spiller med mål, håp og drømmer. Faktisk, mens Messis koordinering mellom fot og ball alltid har vært tydelig og utenomjordisk, var veien hans til stjernestatus alt annet enn enkel.

Messi har alltid vært, og er fortsatt, liten av vekst – ofte en vanskelig hånd å overvinne. For å blande ting, ble han som et lite barn diagnostisert med en tilstand som svekket hans evne til å lage menneskelig veksthormon, og dermed krevde tilskudd.

Mens Lionel tidlig var i stand til å få adekvat behandling fra en lokal endokrinolog, utgjorde snart Argentinas urolige økonomiske klima et problem – forsikringsselskapet som tidligere hadde dekket behandling mislyktes for konkurs, og Messis hadde ikke råd til den dyre behandlingen.

Deretter kom en flytting til Barcelona for 13-åringen og familien hans. Messis valgte Barcelona fordi det var den eneste klubben som var villig til å dekke kostnadene for Lionels behandling.

Siden avgjørelsen har Barcelona blitt betalt fullt ut, og litt til, for sin gest. Messi gikk raskt opp gjennom klubbens system, og signerte sin første proffkontrakt som 18-åring. Han har vært med laget siden den gang, og samlet de nevnte prisene og rekordene som gjør ham til en av de mest dekorerte spillerne i sportens historie.

Da Messi kom inn i verdensmesterskapet, hadde troféskapet et hull på størrelse med Argentina. Det er ingen hemmelighet at øyet hans er rettet mot å ta med seg trofeet hjem denne sommeren. 30-åringen har uttalt at han med glede vil bytte ut sine fem Ballons D’or på et øyeblikk mot ett VM-trofé.

Messi vil lete etter forløsning etter smertelig tap i 2014 FIFA World Cup finalen til Tyskland i ekstraomganger, og hvis prestasjonene hans i år er noen indikasjon på hva som kommer, er vi inne på en godbit denne sommeren.Kilde