Shadow

Trening og korrigering av det grunnleggende om skøyter


“Hvis du lener deg fremover, har du tatt noe av det du veier fra hoftene og skøytene, så du går allerede på akkord med hvor mye fart du kan generere.”

Skøyter er en spesialisert form for bevegelse sammenlignet med andre idretter. Hockeyspillere trenger å lære biomekanikken som er involvert i å produsere hastighet og kraft på skøyter, noe som er forskjellig fra andre ungdomsidretter som basketball, fotball eller fotball, der ungdommer kan bruke de motoriske mønstrene de har utviklet siden de var 1.

Selv om spillere ikke trenger en doktorgrad i kinesiologi for å oppnå et stort skøytesteg, trenger de å lære en rekke leksjoner gjennom en progresjon før de oppgraderer til riktig form.

Carrie Keil har vært instruktør i kraftløp i mer enn 30 år. Hun har hjulpet til med å undervise noen av de beste amerikanskfødte skøyteløperne som powerskating-trener for USA Hockey’s National Team Development Program (NTDP) siden 1999.

Knebøy og hoftefleksjon

Akkurat som et lite barn som lærer å gå, må skatere begynne med det grunnleggende. Keil sa at det er to nøkler til et godt skritt.

“De viktigste tingene vil være kne- og hoftefleksjon, som er et fancy ord for knebøy og å kunne bøye seg i hoftene fordi du må kunne gå ned lavt, slik at når du tar et skøytesteg, du får et langt skritt og full forlengelse, sa Keil.

Den første leksene for nybegynnere – enten det er en voksen eller en 5-åring – er å lære å bli komfortabel med å bøye knærne.

“Det tjener også den doble hensikten å senke tyngdepunktet nærmere overflaten av isen,” sa Keil. “Så balansen din blir bedre når du bøyer knærne og bøyer hoftene.”

Holdning

Det første Keil ser etter i et godt skritt er en spillers holdning. Det skjer ofte med unge spillere når Keil ber dem bøye knærne: de bøyer seg med ryggen.

“Hvis du ber en 5- eller 6-åring om å bøye knærne, 90 prosent av tiden slipper de hodet og bøyer seg fremover,” sa Keil. «Position er nummer én. Hvis holdningen din er feil, gir den seg til andre feil motoriske mønstre. Spillere som har en tendens til å lene seg for mye fremover, har en tendens til å ha det brede, korte, hakkete skrittet.»

Det er vanskelig for spillere å komme seg tilbake og føre bena tilbake til midtlinjen av kroppen hvis de bøyer seg for mye bak og har et hakkete skritt. Når du er bøyd fremover, har armene en tendens til å svinge fra side til side litt mer eller mer i en sirkulær bevegelse kontra en løpers sprint.

“Det har også mye å gjøre med balanse og kraftproduksjon,” sa Keil. “Når mesteparten av vekten din er sentrert over hoftene, knærne og skøytene, så går du for å ta et skritt, du kommer til å få 100 prosent av kraftpotensialet ditt med vekten og benstyrken. Hvis du lener deg fremover, har du tatt noe av det du veier fra hoftene og skøytene, så du går allerede på akkord med hvor mye fart du kan generere.»

Praksisplanlegging: Hold barna engasjert

Dessverre, selv så viktig som skøyter er for en hockeyspiller, kan repetisjon bli gammel ganske raskt. Det viktigste, spesielt i de yngre aldre, er at øvelser eller trener er at undervisning må være morsomt. Barn må holde seg engasjerte.

“Du må finne måter å jobbe med knebøyning og hoftefleksjon som de synes er morsomme. En av tingene jeg liker å gjøre og spillerne ser ut til å trives med er å starte på mållinjen, få opp litt fart og på den blå linjen se om de kan gå helt ned i en full knebøy med bakenden bare en et par centimeter unna isen – så virkelig å komme ned lavt, sa Keil.

Hun sa at denne øvelsen får spillere mye lavere enn de faktisk ville trenge når de skater, men trenere trenger litt overkill når de introduserer ideen om knebøy.

“Hvis du bare får dem til å bøye seg litt, kommer de til å bøye seg enda mindre når de går på skøyter,” sa Keil. “Hvis du kan få dem til å bøye seg maksimalt, vil de bøye seg tilstrekkelig når de faktisk går på skøyter.”

I tillegg er det å bøye seg inn i en full knebøy noe spillere kan gjøre for tørrland som kan være en del av oppvarmingen før treningen. Å få spillere til å engasjere seg i en vennskapelig konkurranse er også en måte Keil holder pensum fersk for unge studenter.

“Å få dem til å sette seg på huk og ha en vennlig konkurranse for å se hvem som kan holde det lengst,” sa hun. «La dem telle fordi barna elsker å telle. Det holder barna engasjerte, og så synes de det er gøy.»

Går videre til tøffere øvelser

Etter at spillere kan komme inn i en full knebøy, kan de gå videre til mer kompliserte kurs. En god drill er Russian Knee Drill: bank ett kne ned på isen og veksle deretter frem og tilbake mellom knærne. Spillerne bør holde seg lavt og alternere knærne som berører isen ved å sakse og uten å stå helt opp. Det kan gjøres både forover og bakover.

“Det er en progresjon fordi du aktiverer kjernen for å balansere, spesielt når du bytter bena,” sa Keil. “De fleste spillere vil slippe hodet og brystet, men med den russiske kneøvelsen engasjerer du kjernen, noe som har implikasjoner på balansen, det være seg å gjøre en sjekk, å motta en sjekk. Når de er eldre, må de være i stand til å engasjere kjernen deres. Hvis det er noe de har gjort siden de var 5 eller 6, blir det et medfødt konsept og noe de allerede kan gjøre.»

Det er mange progresjoner – helt opp til Shoot the Duck Drill hvor du prøver å komme deg helt ned på ett ben med det andre beinet rett ut foran deg. I tillegg hopper øvelser, over pinner eller svarte barrierer funnet på mange skøyter i USA

“Når du hopper, er den eneste måten å hoppe på å bøye knærne og deretter bruke eksplosive motoriske mønstre for å springe opp fra isen, og da må du også lande i en dyp kneposisjon for å opprettholde balansen,” sa Keil. du lander på rette ben, du kommer til å bøye deg i midjen og falle.»

Korrigere dårlige vaner gjennom visualisering

Det er nesten umulig å lære skøyter gjennom verbal instruksjon og stort sett umulig å bryte dårlige vaner gjennom forelesninger. Skating handler om visuell læring.

I årevis har Keil undervist i mekanikk på en tredemølle på skøyter foran et speil i full lengde.

«Det har vært intet mindre enn bemerkelsesverdig hva som kan oppnås når spillere kan se seg selv. Vi er visuelle elever og jeg finner ut at jeg kan korrigere en spiller på en til tre måneder på tredemøllen, noe som pleide å ta meg et år eller to på isen, sa Keil.

Det er noe negativitet der ute om tredemøller på skøyter fordi noen spilleres erfaring har vært med noen som ikke lærer form og teknikk, og “bare bruker det som et kondisjoneringsverktøy der de øker hastigheten og høyden,” sa hun.

“Du ser det i speilet, du får resultater veldig raskt,” fortsatte Keil. “Det finnes måter å fikse holdningen deres på. Det er visuelle ledetråder om at de kan se at det ene beinet ikke restituerer seg eller at det ene beinet ikke går helt ut.”

Og hvis du ikke har tilgang til en skøytemølle, foreslår Keil å bruke den tilgjengelige teknologien i lommene våre for å korrigere skøytevaner.

“Hvis du skal jobbe med et par barn om gangen, vil jeg foreslå at du filmer dem og kan vise dem hva det er du prøver å få dem til å endre,” sa Keil. «Lydkommandoer for barn er bare en annen voksen som sier «Bla, bla, bla.»»Kilde