Shadow

VM 2022: Hvilke USMNT-spillere er på flyet til Qatar?


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens merknad: “Plane to Qatar” er FOX Sports’ nye ukentlige funksjon som sporer fremgangen til spillere som håper å knekke forente stater Herrelandslagets 26-spillerliste for 2022 FIFA verdensmesterskap i Qatar.

Nå som tre av verdens fem beste ligaer har startet – den engelske Premier League, den tyske Bundesligaen og Ligue 1 i Frankrike er i gang, med Italias Serie A og Spanias La Liga etter denne helgen – begynner verdensmesterskapet i 2022 å føles nært forestående.

For første gang vil den største begivenheten innen idrett finne sted midt i den europeiske sesongen. Og med flere medlemmer av USMNT ansatt i toppklubber i utlandet enn noen gang før, er det nå det perfekte tidspunktet for å gjøre regelmessig oversikt over USMNT-spillerpoolen.

Vi introduserer “Plane to Qatar”

Den amerikanske treneren Gregg Berhalter forventes å navngi troppen sin rundt 10 dager før amerikanernes verdenscupåpning mot Wales 21. november. Det er tre måneder unna. De fleste flekkene er selvfølgelig redegjort for. Men det er fortsatt rom for bevegelse inn og ut av startoppstillingen, og det er også fortsatt tid til en overraskelse eller to.

Som sådan vil vi hver uke i løpet av de neste 90 dagene se på ikke bare hvilke spillere som sannsynligvis vil være på flyet til Qatar, men også hvor de sitter og på spillerne som fortsatt håper på en sen form eller lykketreff vil være nok til å fange dem et sete.

Førsteklasses

F/M Brenden Aaronson (Leeds): Enten du tror Aaronson scoret det kampvinnende målet for sin nye klubb lørdag mot Wolverhampton eller ikke, var «The Medford Messi» elektrisk i sin Premier League-debut. Han etablerer seg som en lås for å starte i Qatar – hvis han ikke allerede var det – enten på høyrevingen han bemanner for den amerikanske treneren Jesse Marsch i Leeds eller sentralt, hvor han stilte opp for USMNT i juni.

M Tyler Adams (Leeds): Adams slet tidlig mot Wolves, men forbedret seg etter hvert som spillet gikk, og startet sekvensen som førte til vinneren. Den 23 år gamle defensive midtbanespilleren vil bare bli bedre når han tilpasser seg Prem.

D Sergiño Dest (Barcelona): Etter at hans sterke avslutning på sesongen 2021-22 ble avbrutt av skade, ser Dest ut til å ha falt ut av Barca-sjef Xavis førstevalg denne forhåndssesongen. Spiller ingen rolle. Den ultratalenterte Dest er en shoo-in på høyrebacken for USA i verdensmesterskapet selv om han ikke får 90 minutter regelmessig på Camp Nou.

F Jesus Ferreira (Dallas): Ferreiras voldsomme scoringstempo i MLS har avtatt litt denne sommeren, men det er ingen grunn til å tro at han ikke fortsatt er Berhalters nr. 1 nummer ni.

M Weston McKennie (Juventus): Til tross for en forstuet skulder som vil tvinge McKennie til å gå glipp av de første ukene av Juves sesong, bør Texaseren få rikelig med spilletid når han kommer tilbake, med en sentral midtbanespiller Paul Pogba som pleier en vedvarende kneskade.

USMNT og Juventus-stjernen Weston McKennie ute på grunn av en skulderskade

USMNT og Juventus-stjernen Weston McKennie ute på grunn av en skulderskade

Vi er nesten 100 dager unna lagene på banen i 2022 FIFA World Cup, og den amerikanske stjernen Weston McKennie står på sidelinjen på grunn av en skulderskade.

M Yunus Musah (Valencia): Fortsatt bare 19 år, håper Musah å gjøre en øyeåpnende preseason til en breakout-kampanje i La Liga.

F Christian Pulisic (Chelsea): Pulisic spilte de siste 25 minuttene av Blues-åpningen og ser ut til å være klar for spottjeneste igjen denne sesongen. De gode nyhetene? Det burde redusere slitasjen på USMNTs mest uerstattelige angriperkropp i forkant av verdensmesterskapet.

F/M Giovanni Reyna (Borussia Dortmund): 19-åringen spilte ikke for BVB forrige helg, og han er fortsatt ikke helt i form etter at hamstringskader kostet ham nesten hele forrige sesong. Likevel vil Reyna ha minst en rolle fra benken for USA i Qatar, selv om han ikke er helt 100 prosent.

D Antonee Robinson (Fulham): En lås på venstre back, Jedi hjalp Cottagers med å feire tilbakekomsten til Prem med uavgjort 2-2 mot Liverpool.

F Tim Weah (Lille): Mens Weah savnet Lilles gardinhever med en suspensjon som ble overført fra forrige sesong, vil han presse på for en startrolle med både klubb og land.

D Walker Zimmerman (Nashville): USMNTs mest konsekvente midtstopper under kvalifiseringen har ikke gjort noe for å miste startplassen.

*********

Comfort Plus

M Kellyn Acosta (LAFC): Som den eneste virkelige backupen til Adams, kan Acosta være kvalifisert for en oppgradering her.

M Paul Arriola (Dallas): Arriola er en gjenganger gjennom hele kvalifiseringen, og kjenner sin rolle, løper utrettelig og er en stor tilstedeværelse i garderoben. Disse tingene betyr noe i verdensmesterskapet. Å, og han har også en karrieresesong med FCD.

D Reggie Cannon (Boavista): Cannon kan spille på høyreback i en firemannsback eller i midtforsvaret i en femmer. Den slags allsidighet burde hjelpe å få ham med på flyturen.

M Luca de la Torre (Celta Vigo): Så lenge playmaker De la Torre får i det minste litt ordinær spilletid i La Liga etter endt utdanning fra den nederlandske Eredivisie, bør han klare seg.

G Sean Johnson (New York City): Johnson flyttet tilsynelatende inn på nr. 3-keeperplassen for godt i juni. Kan han klatre inn i topp to mellom nå og november?

D Aaron Long (New York Red Bulls): Lenge har ikke vært stor i MLS i det siste, men det ville sannsynligvis kreve et mer drastisk tap av form for å hindre ham fra å ta turen.

M Jordan Morris (Seattle Sounders): Morris har scoret jevnlig for Sounders, med tre streik på sine siste åtte kamper. Han tilbyr også en defensiv utholdenhet og fysiskhet som er unik i spillermassen.

F Jordan Pefok (Union Berlin): Etter å ha vunnet Gullstøvelen i Sveits forrige sesong, åpnet Pefok sin konto i Bundesliga på sin debut. Han vil spille seg inn i troppen hvis han fortsetter å score.

D Tim Ream (Fulham): Han fyller 35 år i oktober og har ikke spilt for USMNT på nesten et år, men tell ikke Ream med. Timing betyr noe, og Ream – som var utmerket mot Liverpool, til tross for hans engasjement på de rødes sene utligning – er kaptein for et Premier League-lag denne sesongen. I likhet med Cannon, er den søte-passerende venstresiden også komfortabel i forskjellige defensive formasjoner.

M Cristian Roldan (Seattle Sounders): En annen limmann, Roldan, er i god form i Seattle, kjenner Berhalters system ut og inn og vil ikke vugge båten hvis han forblir på benken i Qatar.

D Chris Richards (Krystallpalass): Richards spilte ikke i Palace-åpningen etter overgangen fra Bayern München, men han er nesten garantert å komme inn på den amerikanske spillerlisten selv om det ikke endrer seg snart.

G Zack Steffen (Middlesbrough): Steffen fikk en sjokk i sin andre kamp i Englands andre lag, og hyppigheten av hans feil både på klubb- og internasjonalt nivå har blitt umulig å ignorere. Når det er sagt, har han fortsatt et par måneder på seg til å ordne opp og finne spillet sitt.

G Matt Turner (Arsenal): Som forventet startet Turner sin første Premier League-sesong som Aaron Ramsdales backup. Hvis Steffen fortsetter å slite, kan han finne på å starte i Qatar uansett.

F Brandon Vazquez (Cincinnati): Den toppscorende amerikaneren i MLS med 14 mål, Vazquez ser ut som en fyr som spiller seg inn i et VM-lag.

D DeAndre Yedlin (Miami): Det eneste medlemmet i spillergruppen med tidligere verdenscuperfaring – det skipet har seilt for John Brooks, som fortsatt ikke har en klubb – Yedlin gir dekning på høyrebacken dersom en skade på Robinson skulle tvinge Dest til venstre.

*********

Vent litt

D George Bello (Arminia Beilifeld): Venstrebacken, 20, begynte på benken i andrelags Arminias tre første kamper, som alle var tap.

M Gianluca Busio (Venezia): I likhet med Bellos har Busios aksjer falt siden laget hans rykket ned i fjor.

D Cameron Carter-Vickers (Keltisk): Den fjerde og siste midtstopperplassen vil trolig komme ned til Carter-Vickers eller Ream.

F Daryl Dike (West Brom): Den store spissens VM-ambisjoner fikk nok et betydelig slag da han pådro seg en lårskade før mandagens kamp mot Watford.

G Ethan Horvath (Luton by): Han spiller regelmessig for første gang på mange år, men Horvaths vei ser ut til å være blokkert med mindre en av keeperne foran ham blir skadet.

D Erik Palmer-Brown (Troyes): En grov oppvisning mot Qatar-bundet Uruguay i juni falt ham ned på Berhalters dybdekart.

D Sam Vines (Royal Antwerpen): Den naturlige venstrebacken har vært utmerket for Belgias topplag gjennom tre kamper. Hvis den siste bakspillerplassen kommer ned til Vines eller Yedlin, sats på veterinæren.

F Haji Wright (Antalyaspor): Den slemme angriperen trakk en straffe og var lagets farligste spiller i et 1-0-tap mot tyrkiske makten Galatasaray. Men Wright vil trenge mål – mange av dem – for å kreve et sete.

M Richy Ledezma (PSV Eindhoven): Selv om en innkalling i september er mulig, er 21-åringen en mer realistisk kandidat for 2026.

F Ricardo Pepi (Augsburg): Nå i sin andre sesong i Bundesliga leter Pepi fortsatt etter sitt første mål.

D/M James Sands (Rangers): En skade på Adams eller Acosta kan fortsatt åpne døren for allsidige Sands.

M/F Josh Sargent (Norwich City): Nå som spiller i Englands Championship, blir den omvendte spissen brukt på midtbanen for andre strake sesong.

M Malik Tillman (Rangers): Et annet 2026-prosjekt, Tillman må lyse opp den skotske ligaen for å snike seg inn i hytta. Heldigvis for ham startet han på høyre fot (eller hode) tirsdag.

M Eryk Williamson (Portland Timbers): Den mer erfarne Roldan står sannsynligvis mellom Williamson og den siste midtbanen.

F Gyasi Zardes (Colorado Rapids): Mens Zardes sluttet å bli kalt mot slutten av kvalifiseringen, ble veteranforwarden nettopp kåret til ukens MLS-spiller etter et hattrick mot Minnesota. Kan en varm rekke få ham tilbake i blandingen?

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde