Tottenham Hotspur vs. Leicester City – Fotballkamprapport – 17. september 2022

Son Heung-Min kom fra benken og scoret et hastig hattrick da Tottenham Hotspur samlet seg til en dominerende 6-2 seier over Leicester City på bunnen i Premier League på lørdag.

Sørkoreaneren, Premier Leagues fellestoppscorer forrige sesong, hadde ikke scoret i Tottenhams første åtte kamper og hadde mistet plassen til Dejan Kulusevski.

Men han svarte på en ettertrykkelig måte for å stjele rampelyset, krøllet en ustoppelig høyrefotspiller inn i det øverste hjørnet, så en venstrefotspiller inn på den andre siden og fullførte sitt hat-trick med et mål som opprinnelig ble utelukket for offside.

Sons lettelse var til å ta og føle på da han gikk av med matchballen mens de ekstatiske hjemmefansen sang navnet hans.

“Jeg har vært skuffet, laget har gjort det veldig, veldig bra, men jeg var skuffet over prestasjonen min,” sa Son. “Jeg visste at mål kom og jeg var ikke bekymret. Jeg har alltid hatt gode supportere, lagkamerater og trenere bak meg.”

Seier løftet Tottenham-nivået på 17 poeng med mesterne Manchester City, selv om Arsenal kan gjenvinne topplasseringen hvis de slår Brentford borte på søndag.

Leicester forblir bunnen med ett poeng på syv kamper og presset på manager Brendan Rodgers.

Leicester åpnet scoringen gjennom en Youri Tielemans-straffe, men Spurs slo tilbake kort tid etter gjennom en heading fra Harry Kane.

Spurs-forsvareren Eric Dier sendte Spurs foran med en heading fra et hjørnespark, men Leicesters James Maddison skjøt tilbake med en suveren avslutning like innenfor 18-meteren da han fløt ballen over keeper Hugo Lloris.

Brenden Rodgers må ha håpet ved pause at Leicester-laget hans skulle fortsette å vinne sin første Premier League-seier for sesongen, men en feil fra midtbanespiller Wilfred Ndidi gjorde at Spurs-midtbanespiller Rodrigo Bentancur kunne løpe gjennom på mål og spille inn.

Men det var Son som fortsatte med å stjele showet.

Han erstattet Richarlison i det 59. minutt og 14 minutter senere skar han på høyrefoten og sendte et skudd som skrek forbi Danny Ward for å utløse ville feiringer.

Han var likevel ikke ferdig. Denne gangen ble han plukket ut av Kane og Son hadde bare én ting på hjertet da han gikk inn og krøllet et skudd forbi Ward fra utenfor området.

Da Leicester falt fra hverandre, ble han spilt inn av Pierre-Emile Hojbjergs gjennomspill og slo Ward.

Det var en spent ventetid på en VAR-sjekk og et stort brøl da den opprinnelige offside-avgjørelsen ble omgjort.

Tottenham er nå ubeseiret på 13 Premier League-kamper og vil gå inn i landskampspausen på høykant.

Informasjon fra Reuters ble brukt i denne rapporten.