Shadow

Englands Kalvin Phillips tviler på verdensmesterskapet i 2022 med skulderskade


Kalvin Phillips er i tvil for verdensmesterskapet i 2022 med Manchester City-midtbanespilleren som er klar til å trekke seg fra den siste engelske troppen på grunn av en skulderskade, har kilder fortalt ESPN.

Phillips ble kåret til Gareth Southgates tropp torsdag foran Nations League-kamper mot Italia og Tyskland i landskampspausen.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Men 26-åringen vil neppe bli med etter å ha gått glipp av 3-0-seieren over Wolves på lørdag på grunn av et skulderproblem.

Skaden kan kreve en operasjon som vil føre til at Phillips står overfor et kappløp med tiden for å være i form til verdenscupen, som starter i Qatar 20. november.

Phillips har klart kun 13 minutter for City etter hans 42 millioner pund-overgang fra Leeds United i sommer.

Han var en sentral del av det engelske laget som nådde finalen i Euro 2020 og spilte på sentral midtbane sammen med Declan Rice.

Southgate skal etter planen navngi VM-troppen sin 20. oktober, en måned før turneringen starter. England spiller sin første kamp mot Iran 21. november.

England-treneren kan fortsatt ta litt pusterom etter Citys seier over Wolves da midtbanespiller Jack Grealish scoret i løpet av kampens åpningsminutt – hans første mål for sesongen.

Grealish sa at han var “takknemlig” overfor Pep Guardiola for å ha valgt ham til mot Wolves, og antydet at han kunne ha blitt droppet etter opptredenen hans mot Borussia Dortmund.

Midtbanespilleren ble byttet ut etter bare 58 minutter mot Dortmund onsdag, men svarte med et mål etter 55 sekunder på Molineux.

Den engelske midtbanespilleren sa at han forsto kritikken som har kommet hans vei denne uken og berømmet manageren sin for å ha holdt troen.

«Med rette så folk har stilt spørsmål, jeg burde scoret mer og få flere assists», sa Grealish til BT Sport.

“Jeg kommer alltid til å ha folk som snakker om meg med pengene som ble brukt på meg, men hele min karriere har jeg ikke scoret nok mål. Jeg ønsker å legge det til spillet mitt.

“Det er hyggelig når Pep forsvarer meg. Han har vært strålende med meg. Jeg må nok takke ham fordi han ga meg muligheten i dag etter opptredenen min på onsdag fordi det sannsynligvis ikke var den beste. Jeg er takknemlig for ham.”

Etterpå sa City-sjefen at Grealish fortjente å være på laget og at 27-åringen aldri trengte å si takk for mulighetene i laget.

“Jeg sa til dem mange ganger, de er her fordi jeg stoler ubetinget på dem, alle sammen,” la Guardiola til.

“Jeg kjenner dem. Jeg stoler ubetinget på dem og Jack er ikke et unntak. Han scoret et mål og det var en god prestasjon.

“De trenger ikke si takk. Jeg har tillit til dem alle og de må spille for dem. Selvfølgelig er jeg glad på hans vegne, for seieren, for hans utrolige personlighet å spille. Derfor er jeg glad for målet han scoret.”Kilde