New York City FC vs. New York Red Bulls – Fotballkamprapport – 17. september 2022

Alexander Callens og Santiago Rodriguez scoret tidlig i første omgang og vert New York City FC vant en avgjørende 2-0 seier over New York Red Bulls lørdag ettermiddag i Hudson River Derby på Yankee Stadium.

NYCFC (14-11-7, 49 poeng) avsluttet en fem-kamps seierfri skli (0-4-1) og feide sesongserien med to kamper med Red Bulls for første gang. De forsvarende mesterne rykket til innenfor et poeng fra tredjeplassen New York (14-10-8, 50 poeng).

Callens scoret sitt første mål på nesten fire måneder i åpningsminuttet og gjorde også et sentralt forsvarsspill omtrent 10 minutter senere. Rodriguez satte opp Callens’ mål og scoret deretter i det 23.

Keeper Sean Johnson reddet en redning for sin MLS-beste 14. clean sheet og 90. ordinære sesong clean sheet i karrieren.

Red Bulls klarte ikke å ta tredjeplassen i øst og falt til 4-2-1 i sine siste syv kamper.

RBNY-keeper Carlos Coronel tillot to mål på tre skudd.

Callens åpnet scoringen nesten umiddelbart etter at kampen startet. Etter at NYCFC ble tildelt et hjørnespark, oppdaget Rodriguez ham på høyre side av feltet og Callens avsluttet enkelt en heading for sitt første MLS-mål siden 28. mai.

Callens gjorde deretter et viktig defensivt spill for å bevare ledelsen i den 11. da han blokkerte et skudd med venstrebenet av Luquinhas etter at Johnson falt ned og reddet.

NYCFC gikk opp i 2-0 da Rodriguez fikk et innlegg fra Gabriel Pereira og sendte et skudd med venstrebenet fra midten av sekstenmeteren nede i høyre hjørne.

Lewis Morgan så ut til å score på den 36., men Red Bulls kaptein Aaron Long ble tatt i offside etter en to-minutters VAR-gjennomgang

Red Bulls bommet på to gylne muligheter tidlig i andre omgang da Johnson kvalte ballen og Caden Clarks skudd seilte godt over nettet. På 70. så Long headingen seile til venstre for nettet.