Shadow

Verdensmesterskapets 101 mest minneverdige øyeblikk: Argentinas taktikk slår tilbake


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med verdensmesterskapet i 1990 mellom Argentina og Tyskland.

Det minst underholdende verdensmesterskapet i sportens moderne historie ble spilt i Italia i 1990, hvor Catenaccioeller dørlås, så ut til å infisere store deler av feltet med 24 lag som vertsnasjonen hadde gjort berømt.

Et bemerkelsesverdig unntak var Azzurri, som spilte mer et angrepsspill under manager Azeglio Vicini før han ble eliminert fra tittelkampen av Argentina i semifinalen. (Italia ville vinne bronsemedaljen etter å ha beseiret England i kampen om tredjeplassen.)

Gjennomsnittet for mål per kamp er fortsatt det laveste ved ethvert verdensmesterskap. Som svar på den kyniske taktikken, implementerte FIFA to regelendringer etter turneringen, og la til et ekstra poeng for seire for å fremme angrepsspill og hindre keepere i å samle tilbake pasninger med hendene.

Disse justeringene kom ikke raskt nok til finalen i 1990, da Argentinas uber-defensive spill mot nesten tok Vest-Tyskland til ekstraomganger i Roma. Heldigvis vant tyskerne – som i likhet med hjemmelaget faktisk forsøkte å score mål – snooze-festen på Andy Brehmes sene straffe.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde