Shadow

Topp PGA Tour-spillere forplikter seg til 20-hendelser med store penger


De PGA Tour ga sitt dristigste svar til nå på den rivaliserende Saudi-finansierte ligaen onsdag med en plan for de beste spillerne til å forplikte seg til en 20-turneringsplan der de vil konkurrere mot hverandre opptil 17 ganger om gjennomsnittlige pengepung på $20 millioner.

Turen dobler også bonuspotten til sitt Player Impact-program til $100 millioner fordelt på 20 spillere, og den endrer kriteriene slik at den er mer rettet mot medieeksponering.

Spillere som starter karrieren vil få $500 000 ved starten av året som vil telle mot inntektene deres til tallet er overskredet.

“Dette er ikke en slags renegade-gruppe som prøver å ta en slags maktgrep fra PGA-touren,” sa Rory McIlroy, en spiller-direktør i tour-styret. “Dette er “OK, hvordan kan vi gjøre denne touren bedre for alle som skal spille på den nå og alle som skal spille på PGA Tour fremover.”

Av de omfattende endringene PGA Tour-kommissær Jay Monahan la frem, var den mest betydningsfulle det som kom ut av et privat møte med 23 toppspillere forrige uke: en ny modell som sikrer det beste spillet i de samme turneringene oftere.

“Disse spillerne samlet seg for å styrke tour-plattformen, og erkjenner at hvis fans kommer til å investere i PGA Tour, betyr det mye mer hvis de vet at spillerne investerer rett tilbake,” sa Monahan.

Forpliktelsen på 20 turneringer starter i januar med Sentry Tournament of Champions på Kapalua og forutsetter at toppspillere er kvalifiserte.

De fleste av nøkkelturneringene var allerede på plass – Genesis Invitational på Riviera, Arnold Palmer Invitational på Bay Hill og Memorial; Kapalua og Match Play; de tre FedEx Cup-sluttspillet; de fire majors og The Players Championship.

Fortsatt å bli annonsert er fire turneringer som Monahan sa vil bli rotert blant eksisterende arrangementer i løpet av FedEx Cup-sesongen – januar til august – selv om Scottish Open er under vurdering for å arrangere et arrangement på $20 millioner.

Spillere vil også bli pålagt å spille tre andre turneringer i løpet av FedEx Cup-sesongen. Det ville kastet ut en livline til turneringer som ellers ville ha vanskelig for å tiltrekke seg toppspillere.

Men for turen var det en sjanse til å garantere når og hvor de beste spillerne kunne finnes.

“Når jeg stiller inn på et Tampa Bay Buccaneers-spill, forventer jeg å se Tom Brady kaste en fotball. Når jeg stiller inn på et Formel 1-løp, forventer jeg å se Lewis Hamilton i en bil,” sa McIlroy. “Jeg tror det som kom ut av møtet forrige uke … er det faktum at vi alle har forpliktet oss til å komme sammen oftere for å gjøre produktet mer overbevisende.”

Endringene kom raskt. Toppspillere begynte å samles på JP McManus Pro-Am i Irland forrige måned, og det kulminerte med et møte kun for spillere som involverte 23 toppspillere i BMW Championship.

Tiger Woods fløy til Delaware fra sitt hjem i Florida for møtet. Woods og McIlroy blir sett på som lederne for endring blant spillere, selv om alle kontoer indikerer at flertallet av dem sto bak endringene.

“Jeg tror den ene tingen som har skjedd gjennom årene er at vi alle er våre egne små uavhengige virksomheter,” sa McIlroy. “Jeg tror dette er første gang på lenge hvor vi liksom alle satte oss ned og sa: “La oss prøve å være forretningspartnere.”

“Hvordan kan vi alle trekke i samme retning her for å være til nytte for alle og for å hjelpe hele turen og for å hjelpe hverandre.”

Kvalifiseringen endres ikke, og feltstørrelsene for forhøyede turneringer som allerede er på timeplanen forblir. Fire av de åtte arrangementene har et 36-hulls cut. Monahan sa ikke hva valgbarheten ville være for de fire nye turneringene.

“Toppspillerne” som forplikter seg til 20-turneringsplanen er definert av Player Impact Program. Programmet skulle betale de 10 ledende spillerne fra en bonuspool på 50 millioner dollar, med rangeringen hovedsakelig basert på Q-rating og sosiale medier. Nå er det for 20 spillere verdt 100 millioner dollar, med beregninger som TV-eksponering, fanbevissthet og medieomtaler.

Kunngjøringen kommer på sesongavslutningen Tour Championship, hvor vinneren av FedEx Cup får 18 millioner dollar. LIV Golf-serien forventes å kunngjøre en ny gruppe PGA Tour-spillere som sannsynligvis vil inkludere så mange som seks spillere.

Turneen har allerede suspendert spillere som har sluttet seg til LIV Golf – noen har trukket seg – så snart de spiller i Greg Normans rivaliserende liga.

LIV Golf, støttet av det offentlige investeringsfondet i Saudi-Arabia, har betalt store navn – som Phil Mickelson, Dustin Johnson, Bryson DeChambeau og Brooks Koepka – enorme signeringsavgifter som sies å være verdt 150 millioner dollar eller høyere.

Hvert arrangement har en veske på $25 millioner for et 48-manns felt over 54 hull. Den individuelle vinneren av LIV-arrangementet får $4 millioner. Pengene har vært tiltalende for å tiltrekke rundt to dusin PGA Tour-spillere.

Monahan nektet å si om det var en vei tilbake for de som har reist til LIV. Han siterte det pågående antitrustsøksmålet som flere spillere anla mot PGA Tour.

For to uker siden avviste en føderal dommer en forespørsel fra tre LIV-golfere som søkte å spille i FedEx Cup-sluttspillet.

Rapportering fra Associated Press.


Få mer fra PGA Tour Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.

Kilde