Shadow

McLaren tar på seg noe av skylden for mislykket Ricciardo-partnerskap


McLaren-lagets rektor Andreas Seidl har sagt at han er villig til å påta seg noe av ansvaret for Daniel Ricciardos kamp for å sikre resultater de siste to sesongene, noe som til slutt førte til lagets beslutning om å si opp australierens kontrakt ett år for tidlig.

Onsdag bekreftet McLaren Ricciardos avgang på slutten av sesongen etter en “gjensidig” avtale mellom team og sjåfør.

Ricciardos exit forventes å gjøre plass for ankomsten av Formel 2-mester Oscar Piastri, som har en avtale på plass med McLaren for neste år, men som venter på godkjenning fra FIAs kontraktsgjenkjenningsstyre (CRB), som skal ta stilling til hvorvidt Alpine har sterkere krav på tjenestene sine for neste sesong.

Seidl nektet å bekrefte identiteten til Ricciardos erstatter under en pressekonferanse onsdag, men sa at beslutningen om å gjøre en endring i McLarens føreroppstilling var resultatstyrt.

“Jeg tror vi begge har kommentert mange ganger om utfordringer vi hadde på Daniels side av garasjen angående å få ut samme ytelse som bilen som på Landos side,” sa Seidl.

“Daniel har sagt mange ganger at han aldri følte seg helt komfortabel i bilen vår, spesielt når det handlet om å presse bilen til den absolutte grensen. Det var til slutt årsaken til rundetidsforskjellen til Lando.

«Samtidig har vi teknologi som forteller oss at Lando er en fremragende sjåfør, så han [Ricciardo] var oppe mot en av de beste i paddocken. Dette førte til slutt oss til avgjørelsen.

“Han fikk det rett og slett ikke til å fungere til slutt. For en sjåfør å få ut ytelsen fra bilen er en teaminnsats mellom sjåføren og teamet, så jeg vil bare være tydelig også at jeg tar fullt ut ansvaret for å være ansvarlig for teamet som ikke fant magien for å finne disse prosentene som vi så fra tid til annen.

“Derfor kom vi på slutten til at vi går hver til sitt neste år.”

På spørsmål om den vanskelige timingen av kunngjøringen før helgens belgiske Grand Prix og før Piastris avtale er sluttført, sa Seidl at det var bedre å bekrefte at Ricciardo forlater enn å la emnet være åpent for spekulasjoner i andre halvdel av sesongen.

“Fra vårt ståsted er det viktig å ha klarhet og åpenhet,” la han til. “Når en avgjørelse er tatt, tror jeg det er best å kunngjøre det og gå videre. Ja, det vil være veldig viktig nå, i dag og de neste to dagene, og Daniel vil gjøre det samme, for å svare på alle spørsmålene angående i dag.

“Men så vil vi selvsagt fokusere på Spa-løpshelgen og deretter de siste ni løpene i sesongen sammen, fordi målet vi har sammen med Daniel, er å sørge for at vi avslutter tiden vår sammen på et høyt nivå.”

McLaren-sjef Zak Brown avslørte at han var villig til å finne en plass til Ricciardo hos merkevarens IndyCar-team, men at australieren gjorde det klart at han bare ønsket å kjøre i F1 neste år.

“Ja, vi snakket om det,” sa Brown. “Vi har en rekke racingaktiviteter. Når det er sagt, er han veldig fokusert på F1. Så selvfølgelig vil døren alltid være åpen her hos McLaren, men jeg tror at han har et reelt ønske om å fortsette i F1.”

Brown avslørte også at beslutningen om å droppe Ricciardo var den vanskeligste han hadde tatt siden han tok over ledelsen av McLaren i slutten av 2016.

“Som Andreas nettopp sa, Daniel er en fantastisk person og en flott person å være rundt,” sa Brown. “Vi har hatt mange latter. Vi har sprayet champagne sammen og det er veldig personlig. Så i dag er en veldig trist dag at ting ikke gikk som vi håpet de skulle. Jeg kommer til å se tilbake med noen veldig glade minner, noen morsomme stunder sammen på og utenfor banen.

“Vi er i en virksomhet hvor Andreas og alle her i McLaren må fokusere på den ultimate ytelsen. Vi håper og ønsker Daniel det beste. Det er absolutt ingen vond vilje mellom oss. Det hele er veldig vennskapelig.

“Han har også hatt det bra på McLaren og han er ung, så vi håper å se ham i en konkurrerende racerbil, og en av disse dagene kan vi se ham være en smerte for oss på racerbanen, og det vil være moro fordi han er en stor konkurrent.”Kilde