Shadow

Topp 5 VM-målvakter å se


Effekten av en god keeper eller en god redning kan ikke overvurderes. Det kan bety forskjellen mellom et VM-trofé eller en andreplassmedalje, bare spør Spanias Iker Casillas, hvis utrolige rekke redninger under VM-finalen i 2010 kulminerte i hans lands første verdensmesterskap noensinne.

HER ER FEM VM-MÅLER SOM KAN ENDRE HISTORIEN TIL DE RESPEKTIVA LAG:


DAVID DE GEA (SPANIA)

David De Gea/Shutterstock.com

David De Geas rolle har ikke alltid utelukkende bestått i å hindre forsøk fra toppspisser. Faktisk kan hans dyktige evne til å holde motstanderlaget borte fra notene komme fra hans evne til å komme inn i hodet til en målscorer – fordi han pleide å være det. Fram til 14-årsalderen stirret De Gea som utespiller for Colegio Castilla, en privatskole i Calzada, Spania, hvor trenerne hans priste hans kjærlighet til fotball.

Mens Spanias målvakt først og fremst spilte rollen som en spiss på skolen, doblet han også som målvakt for sin lokale klubb La Escuela De Futbol Atletico Casarrubuelos – en tilknyttet Atletico Madrid. Til slutt betalte De Geas utholdenhet og harde arbeid resultater, og han ble rekruttert til Atletico Madrids akademi – et trekk som ville skape en proffkarriere – i en alder av 14.

I en artikkel skrevet av Adam Crafton for Daily Mail, berømmet De Geas barndomslagkamerater hans generelle atletikk og evne til både tennis og basketball i ung alder. Atletikken vil garantert bli påkalt under verdenscupen.

Nylig har De Gea, målvakt nr. 1 for Manchester United, vært på alles liste i “verdens beste målvakt”. Med store sko å fylle etter Iker Casillas’ avgang fra laget, har De Gea trappet opp til anledningen fantastisk. Den spanske målvakten har vunnet sin første Premier League-gullhanske denne sesongen etter å ha holdt 18 rene bord og er i sitt livs beste form før det som kan være den største utfordringen i karrieren hans i Russland.


KEYLOR NAVAS (COSTA RICA)

Keylor Navas
Keylor Navas/Shutterstock.com

Ikke lenge etter at han begynte å spille fotball i hjembyen Perez Zeldon, Costa Rica, fikk Keylor Navas sin langsiktige fremtid kartlagt. Selv om karrieren så vidt hadde begynt, visste han ikke bare at han ønsket å bli målvakt, men også at han til slutt ønsket å spille for Real Madrid.

Navas’ oppstigning til en av verdens beste klubber har blitt tilskrevet hans intense fokus og lidenskap, og stjernenettholderen har også pekt på hans religiøse tro på å hjelpe ham med å navigere i prøvelser som inkluderte å forlate hjembyen i ung alder for å satse på fotball. En 2017-film “Hombe de fe” (Man of Faith) dokumenterte nylig Navas’ fremgang fra en ydmyk begynnelse til stjernestatus.

Mens Navas’ ankomst til Real Madrid i 2014 var full av tvil, grensekontrovers, da han ble signert fra Levante, en klubb som ofte flørtet med nedrykkssonen. Fire år senere og Navas ville være en shoo-in i hvilken som helst av de beste klubbene i Europa.

Keylor produserer sine beste prestasjoner i store kamper, som El Clasico mot Barcelona og Champions League-finalene, med tre Champions League-medaljer å vise til.


ALISSON BECKER (BRASIL)

Alisson Becker/Shutterstock.com

Kjent som bare Alisson av futbol-fanatikere, forlot Becker, som så mange andre store fotballtalenter, hjemmet sitt i en ung alder (10) og begynte i Internacionals ungdomsakademi i 2002. Elleve år senere gjorde den innfødte Novo Hamburgo sin profesjonelle debut for Internacional hvor han dukket opp i 100 kamper før han gikk over til Roma.

Den brasilianske målvakten er nå på vei til å bli et kjent navn etter en rekke utrolige prestasjoner med klubben AS Roma. Alisson blir nevnt i rapporter som knytter ham til lag som Real Madrid og Liverpool for mulig overgang. Alissons spesialitet er en-til-en-redninger og redninger i siste liten fra vanskelig tilgjengelige steder. Mens karrieren med landslaget bare begynner (24 kamper) vil han likevel være startmålvakten i Russland.

https://www.youtube.com/watch?v=1jXxym0i4_8


THIBAUT COURTOIS (BELGIA)

Thibaut Courtois/Shutterstock.com

Thibaut Courtois’ vei til fotball, og spesifikt målvakt, var ikke umiddelbar. Den ranke belgiske målvaktens første sport var volleyball, og som beskrevet av The Guardians Kristof Terreur i en profil på Courtois, var han ukoordinert og en «ulykke som ventet på å skje som ung gutt».

Mens Courtois til slutt informerte foreldrene sine om at han foretrakk fotball fremfor volleyball – en sport der søsteren hans nå spiller på den internasjonale scenen – fikk han ikke sin første test mellom rørene før han var 9 år gammel. I en turnering for ungdomsklubben hans, Racing Genk, ble Courtois tatt fra sin posisjon som venstreback og kastet mellom rørene, bare for å bli kåret til turneringens målvakt.

Etter triumfen kjempet Courtois om sin sjanse på førsteplass på Racing Genks topplag, og da han fikk muligheten, ledet han troppen til en ligatittel. Hans suksess i løpet av sesongen fanget umiddelbart oppmerksomheten til Premier League-klubber og utløste hans profesjonelle og internasjonale karriere.

Belgias voldsomme oppgang til berømmelse i nylig internasjonalt spill er delvis takket være en gylden generasjon spillere, Courtois er en av dem. Den belgiske målvakten er en av de mest pålitelige og konsekvente målvaktene som finnes. Courtois har to ganger vunnet Zamora-trofeet med Atletico Madrid i La Liga og har også vunnet Premier League Golden Glove med Chelsea i løpet av 2016-17-sesongen. Courtois’ heroiske prestasjon under verdensmesterskapet i 2014 hjalp landet hans til å nå kvartfinalen, hvor de tapte mot Argentina.


MARC-ANDRE TER STEGEN (TYSKLAND)

Marc-Andre Ter Stegen/ Shutterstock.com

Detaljert i et stykke skrevet av Marc-Andre Ter Stegen selv for The Players Tribune, var Ter Stegens start i mål et resultat av en blodig nese.

I likhet med De Gea var Ter Stegen tidligere spiss, og sa at “Jeg elsket å score mål. Jeg spilte for å score mål. Det var det som gjorde meg glad.”

Alt dette ville endre seg da hans lagkamerat og målvakt for Ter Stegens ungdomslag til Borussia Mönchengladbach pådro seg en blodig nese midt i kampen, og Ter Stegen var den eneste andre spilleren som ville gå med på å gå inn i nettet.

Etter å ha tatt målvaktjobben for Mönchengladbachs seniorlag og deretter gått opp til klubbens profesjonelle lag, signerte Ter Stegen med Barcelona FC etter 18 år med hjembylaget.

Da han kom inn i verdensmesterskapet, skilte tyskerens evne med ballen ved føttene og synet ham fra resten av målvaktene på denne listen. Ter Stegen er så komfortabel på ballen i høypressede situasjoner at han lett kunne passere som midtbanespiller. Han spiller ofte sweeper-keeper-rollen og har spilt en stor rolle i Barcelonas nåværende ubeseirede sesong (36 kamper og tellende).

Med bare én kamp igjen å spille, er Ter Stegen på vei til å kreve prisen for beste målvakt i La Liga, et anstendig referansepunkt for hva man kan forvente av ham i Russland 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=RtAQzWvLYSoKilde