Shadow

Real Madrid får mål fra den usannsynlige duoen Alaba, Vazquez for å starte LaLiga-kampanjen med comebackseier


Real Madrid startet sitt LaLiga-tittelforsvar med å overvinne en flat start på sesongåpningen med en 2-1-comeback-seier over nyopprykkede Almeria. David Alaba noterte en guddommelig vinner etter at Lucas Vazquez hadde uavgjort Madrid etter en overraskelsesåpning fra Almerias Largie Ramazani i det sjette minuttet.

– Rapport: Almeria-Real Madrid-rapport | LaLiga bord | Kommende kampoppsett

ESPNs Alex Kirkland har reaksjonen.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett


Rask reaksjon

Rudiger, Tchouameni får en frekk oppvåkning

Velkommen til LaLiga. Sommersigneringene Antonio Rudiger og Aurelien Tchouameni startet begge her for Real Madrid på første kamp, ​​og fant raskt ut at det ikke er noen enkle kamper, selv mot nyopprykkede lag.

Carlo Ancelotti hadde lovet å rotere mer denne sesongen og var tro mot sitt ord, og gjorde fem endringer fra siden som vant UEFA Super Cup forrige uke over Eintracht Frankfurt. Resultatet var en usammenhengende prestasjon i første omgang da laget slet med å finne sin rytme.

Disse endringene inkluderte tre av Real Madrids fire bakre, med et nytt midtforsvarspartnerskap mellom Nacho Fernandez og Rudiger, og forsvaret ble stående til sjøs for Almerias åpningsmål da et forsøk på offsidefelle ble hensynsløst avslørt av Largie Ramazani, og forlot Rudiger i kjølvannet. Den tyske landslagsspilleren gjorde sitt beste for å kompensere for det og gikk like nære som enhver Madrid-spiller til å score med en heading i første omgang.

I mellomtiden, på midtbanen, gjenskapte Eduardo Camavinga noen av de hensynsløst anarkiske prestasjonene vi så forrige sesong da han startet kampene – i stedet for når energien hans ble kanalisert fra benken – og Tchouameni klarte ikke å utøve noe som kontrollen Madrid er vant til. å se fra Casemiro. Ancelotti så ut til å rette opp situasjonen ved pause, og hentet Camavinga for Luka Modric, og Tchouameni fulgte ham av etter en time.

Madrid forbedret seg raskt nok, og Lucas Vazquez og David Alaba scoret – sistnevnte et nydelig frispark med sin første berøring – for å snu kampen. En av Madrids store styrker er deres evne til å skryte av en benk med spillere av kaliberet og erfaringen til Modric og Alaba, og her sørget det for at de tok hjem tre poeng på åpningshelgen.

– ESPN+ guide: LaLiga, Bundesliga, MLS, FA Cup, mer (USA)
– Strøm ESPN FC daglig på ESPN+ (kun USA)
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Vinicius er fortsatt Madrids forskjellsskaper

Det var bemerkelsesverdig her hvor mange av Real Madrids angrep som kom ned på venstresiden. Gang på gang var det Vinicius Junior som så ut til å være den spilleren som var mest sannsynlig noe skje, selv om Madrid ikke klarte å finne noen form for flyt i første omgang.

Etter å ha trappet opp et nivå når det gjelder produktivitet og konsistens forrige sesong, spiller Vinicius nå med en ny type selvtillit og selvsikkerhet, vel vitende om at han kan ta og slå stort sett alle forsvarsspillere han møter.

Han er også villig og i stand til å fortsette å stoppe, vel vitende om at hvis han fortsetter å sondere og lete etter muligheter, vil sjansen til å endre spillet komme. Her var Vinicius nøkkelen til trekket som endte med at Vazquez slo ballen i Almeria-nettet for å utligne og satte Madrid på vei til seier.

Det er ingen tvil om at Karim Benzema er Madrids hovedmann, men mot noen fullsatte forsvar – når Ballon d’Or-favoritten ikke klarer å finne plassen han trenger for å operere på sitt beste – er Vinicius et uforutsigbart, elektrisk alternativ.

Almeria imponerer ved retur til Primera

Dette var en stor ordre for Almeria i deres første kamp tilbake i toppklassen siden 2015 – vertskap for spanske og europeiske mestere Madrid – og de frikjente seg selv godt. Dette var et hjemmelag uten en rekke sommersigneringer, inkludert keeper Fernando Pacheco og spiss Leo Baptistao, da klubben sliter med de samme registreringsproblemene som har plaget Barcelona og Real Betis. Men deres fravær ble ikke følt da andaluserne overveldet Madrid ved å ta en tidlig ledelse.

Angriperen Umar Sadiq – som scoret 18 mål i andredivisjon forrige sesong – forventes å forlate klubben før overgangsvinduet stenger, men han var en vanskelig fysisk tilstedeværelse her, mens den 21 år gamle målscoreren Ramazani, fhv. Manchester United, var en direkte ledning ved siden av ham.

I forsvaret så den 18 år gamle brasilianske Kaiky – av mange rangert som den beste av Almerias sommertilskudd – fysisk og autoritativ ut i sin debut i europeisk fotball. Laget klarte ikke å opprettholde prestasjonene i første omgang da Madrid begynte å påtvinge seg etter en time. Men når klubben endelig kan få registrert resten av signeringene sine, gjorde Almeria nok her til å antyde at overlevelse er svært oppnåelig i år.


Spillerrangeringer

Real Madrid: Thibaut Courtois 7; Lucas Vazquez 7, Antonio Rudiger 6, Nacho 6, Ferland Mendy 6; Aurelien Tchouameni 5, Toni Kroos 7, Eduardo Camavinga 5; Fede Valverde 7, Vinicius Junior 8, Karim Benzema 7.

Subs: Luka Modric 7, Eden Hazard 7, David Alaba 8, Casemiro 6, Dani Ceballos 6.

Almeria: Fernando Martinez 8; Chumi Brandariz 7, Kaiky 8, Rodrigo Ely 7, Srdan Babic 6, Sergio Akieme 6; Samu Costa 6, Lucas Robertone 7, Inigo Eguaras 8; Largie Ramazani 7, Umar Sadiq 7.

Subs: Curro Sanchez 7, Dyego Sousa 6, Jose Carlos Lazo 6, Francisco Portillo 6, Arnau Puigmal 6.


Beste og dårligste utøvere

BEST: Vinicius Junior, Real Madrid

Full av ideer og oppfinnelser sluttet han aldri å løpe mot Almeria-forsvaret, og trodde på sin evne til å få noe til å skje, noe det til slutt gjorde med utligningen.

VERST: Eduardo Camavinga, Real Madrid

Det var et bekymringsfullt mønster forrige sesong av Camavinga som var spennende når den ble brukt som en effektsub, men så litt tapt ut fra starten. Her, da det måtte hastebytte til, var det Camavinga som gjorde plass til pause.


Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Almeria ga Real-troppen, innehavere av Champions League-trofeet, en æresvakt som anerkjennelse av Los BlancosUEFA Super Cup-triumf over Europa League-mesterne Eintracht Frankfurt forrige uke.

Spill, sett, match med den fantastiske fra Alaba.


Etter kampen: Hva lederne, spillerne sa

“Vi hadde noen problemer i første omgang, men kom sterkere tilbake i andre. Vi ønsket å fortsette denne sesongen; det som skjedde forrige sesong var forrige sesong. Vi gleder oss, og vi er virkelig motiverte.” — Real Madrid målscorer David Alaba

“Først, [Karim Benzema] eller [Toni Kroos] skulle ta det. Fra den posisjonen skyter Alaba bra. [Assistant coach] Davide [Ancelotti] sa til meg: ‘Gi det til Alaba’. Vi sa at han ville ta det. Det var ikke lett å si nei til Karim eller Toni … Men han skjøt og scoret.” — Real-trener Carlo Ancelotti på Alabas mål.


Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)

  • Ramazanis mål er det tidligste gitt opp av Real Madrid i en LaLiga sesongåpningskamp siden første kamp i 2007-08, da 19 år gamle Sergio Aguero scoret i det første minuttet for Atletico Madrid. Ramazini er 21 år gammel.

  • Alaba scoret 28 sekunder etter å ha kommet inn som innbytter. Det er det raskeste målet av en Real Madrid-suber i LaLiga siden 2006-07.

  • Real Madrid utvider sin ubeseirede serie i LaLiga-åpningene til 14 kamper (siste tap i august 2008, mot Deportivo La Coruna)


Neste

Real Madrid: Troppen spiller på Celta Vigo 20. august og på Espanyol 28. august foran hjemmeåpningen på nyoppussede Bernabeu mot Real Betis 3. september.

Almeria: Laget konkurrerer på Elche 22. august og spiller deretter hjemme mot Sevilla 27. august.

Kilde