Shadow

Grunnleggende om svømming | SportsEngine


Før barnet ditt hopper i bassenget, er det nyttig å forstå det grunnleggende om sporten og hva du kan forvente.


Slag

Freestyle

Mens konkurrenter teknisk sett kan bruke hvilket som helst slag i denne konkurransestilen, er frontcrawlen den vanligste. Svømmere vil ligge med ansiktet ned i vannet, puste til siden, og veksle armene over vannoverflaten mens de legger til et flagrende spark. En del av svømmeren må berøre veggen under svinger og avslutninger; de fleste svømmere velger å gjøre en flip turn.

Brystsvømming

Svømmere konkurrerer på magen. De skyver armene ut foran med hendene sammen, skyver dem deretter ut til siden og bringer dem tilbake i en hjerteformet bevegelse. Bena deres beveger seg samtidig i en sirkulær bevegelse, og etterligner nesten en frosk. Når svømmere avslutter og snur, må de berøre veggen med begge hender samtidig.

Sommerfugl

En svømmer konkurrerer på magen ved hjelp av sirkulære armbevegelser fra forsiden til baksiden. De vil også utføre et delfinspark der de ikke har lov til å skille føttene eller bena på noe tidspunkt. Svømmere må berøre veggen samtidig med begge hender i svinger og når de er ferdige.

Ryggsvømming

Som navnet antyder, lå konkurrenter på ryggen mens de var i vannet og svingte deretter armene ut av vannet, over hodet og tilbake i vannet mens de la til et flagrende spark. Når en svømmer snur, må en del av dem berøre veggen. Svinger er den eneste gangen de kan bytte til magen, – de må være på ryggen når de fullfører løpet.


Bassengstandarder

Vanndybde

Baner bør være to meter (seks fot og syv tommer) dype gjennom hele banen. Imidlertid har mange lokale bassenger dype ender som brukes til dykking, og grunne ender for uerfarne svømmere å øve.

Bassenglengde

Lange baner er 50 meter (164 fot og ½ tomme), og korte baner er 25 yards eller 25 meter (82 fot og ¼ tomme).

Bassengbredde

Bassengene må ha plass til åtte eller 10 baner i bassenget, med hver bane som måler minimum syv fot (2,13 meter) for konkurranser.

Bassengmerker

Banemarkeringer på bunnen av bassenget vil være minimum 10 tommer (25 centimeter) brede, og har en mørk kontrastfarge (helst svart). Hver bane vil ha en markering som løper ned i midten, uavbrutt i lengden på bassenget.

Basseng/lufttemperatur

Vanntemperaturen vil være mellom 25-28 grader Celsius (77-82,4 grader Fahrenheit). Lufttemperaturen bør ikke falle under 76 grader Fahrenheit, med relativ luftfuktighet på omtrent 60 %.


Reléer

Freestyle stafett

Fire svømmere per lag. Hvert individ svømmer en fjerdedel av den foreskrevne distansen ved å bruke et hvilket som helst ønsket slag, som vanligvis er frontcrawlet.

Medleystafett

Fire svømmere per lag. Hvert individ svømmer en fjerdedel av den foreskrevne distansen i følgende rekkefølge: rygg, bryst, butterfly og fristil.

Blandede kjønnsreleer

Må bestå av to hanner og to hunner.

Relé regler

Ingen svømmer kan svømme mer enn ett etappe på en stafett. Hver svømmer må berøre veggen på slutten av banen når de er ferdig med etappen. Den neste svømmeren får ikke gå inn i bassenget før svømmeren før dem berører veggen – hvis de drar tidlig, kan de bli diskvalifisert. Hvert lagmedlem må forlate vannet umiddelbart etter å ha fullført etappen, bortsett fra den siste syklisten.


Aldersgruppearrangementer

Ny i svømming: tabellgrafikk for aldersgrupperKilde