Shadow

Tony Stewart skal gjøre NHRA-debut i andrelagsserier i Vegas


NASCAR Hall of Famer Tony Stewart vil gjøre sin dragracing-debut denne helgen på NHRA Nevada Nationals på Las Vegas Motor Speedway.

Stewart vil konkurrere for McPhillips Racing i en Top Alcohol dragster – tilsvarende NASCARs andrelags Xfinity Series.

“Jeg er spent og nervøs på samme tid,” sa Stewart. “Det kommer definitivt til å bli en stor læringskurve, og å gjøre det på et nasjonalt arrangement rett utenfor porten øker utfordringen. Men det er noe jeg virkelig har hatt lyst til å gjøre, og jeg har jobbet mot dette øyeblikket Jeg tar ikke lett på det. Det er en seriøs virksomhet, og jeg skal være så forberedt som mulig når jeg kommer til Las Vegas.

Stewart er garantert minimum fire pasninger som begynner med Q1 og Q2 på fredag, Q3 på lørdag og minst den første runden med elimineringer søndag.

Selv om han har en Top Fuel-lisens – tjent over to flerdagsøkter ved Frank Hawleys Drag Racing School og en håndfull tester de siste to årene – følte 51-åringen at Top Alcohol var et smartere inngangspunkt.

“Jeg har vært nybegynner i mange forskjellige biler i løpet av min karriere. Den delen vil ikke være ny, men dragracing-siden er så forskjellig fra alt jeg har kjørt tidligere. Det handler om prosedyrer og å kjenne rutinen og gjøre det på samme måte hver gang,” sa Stewart. “I alle de andre formene for racing blåser du et hjørne, og du fikser det og gjør det bedre neste runde. Det er ingen neste runde hvis du skrur opp i disse bilene. Du må gjøre det samme hver gang for at laget skal kunne tune bilen på riktig måte, og du må gjøre jobben din. Du må kutte gode lys og holde deg i sporet.”

Den tre ganger NASCAR-mesteren, engangs IndyCar-mesteren og USAC-trippelkronevinneren er i sin første sesong av NHRA-eierskap. Tony Stewart Racing stiller med en Top Fuel-dragster for sin kone, Leah Pruett, og en morsom bil for Matt Hagan. Begge sjåførene har kvalifisert seg til NHRAs nedtelling til mesterskapet.

“Det er mange ting folk ikke tenker på bare ved å se på TV. Jeg har lært mye av lagene våre i år,” sa Stewart. “Jeg er sikker på at det vil være sensorisk overbelastning, men du må begynne et sted.”

Stewarts dragracingdebut vil ha sponsing fra mangeårig partner Mobil 1, som var både en sponsor og teknisk partner for ham da han vant sin tredje cuptittel i 2011. Stewarts partnerskap med Mobil 1 omfatter Stewart-Haas Racing i NASCAR og Tony Stewart Racing i NHRA og World of Outlaws Sprint Car Series.

“Gjennom hele sin store karriere har Tony vært kjent for sitt engasjement og dedikasjon til håndverket sitt, og det er grunnen til at han lenge har passet perfekt som Mobil 1-partner,” sa Rob Shearer, markedsdirektør i ExxonMobil. “Hans ønske om å være eksepsjonell har alltid vært på linje med målet vårt om å gjøre det samme.

“Hans laserfokus og intense konkurranseånd som vi alle kjenner så godt vil vises igjen, men denne gangen på en kvartmils dragstrip. Vi gleder oss til å heie på ham i NHRA-debuten.”Kilde