Shadow

Tokyo Olympic Spotlight: Rose Lavelle


OL i Tokyo er her, og SportsEngine kaster søkelyset på fem av de regjerende og fremvoksende stjernene for Team USA. Du vil lære om reisen deres, inkludert i de formative årene som bidro til å drive den utøveren til å bli en av nasjonens – og verdens – beste.

Sjekk ut den tredje delen, med seks innsikter om Rose Lavelle, som hjalp USA med å vinne 2019 FIFA verdensmesterskap for kvinner og fikk bronseballen som den tredje beste spilleren i turneringen.


Lavelle var fascinert av fotball fra en veldig ung alder

Lavelles foreldre ble født i Cincinnati og visste ikke mye om fotball. Men før hun rakk å snakke, ble Lavelle fascinert av europeisk fotball på TV. Faktisk fortalte moren Janet til The Ringer at hun og datteren ville se fotball på TV mens de ventet på at Mr. Lavelle skulle komme hjem fra jobb. «Det var bare meg og henne,» husket Janet. «Hele tiden, det er det vi har på oss. Fotball.»

Treneren hennes, Neil Bradford, var grunnen til at hun ble forelsket i sporten

Lavelle spilte først fotball i en co-ed-liga på YMCA. Men hun utviklet seg i Soccer Association for Youth i Cincinnati, først og fremst under veiledning av Neil Bradford, en engelskmann som spilte profesjonelt med Bristol City. “Treneren min, Neil Bradford, gjorde (fotball) så morsomt for meg og ville gi meg små utfordringer å gjøre i hagen min,” sa hun til The Guardian i 2020. “Han er grunnen til at jeg ble forelsket i spillet. Han gjorde hver trening og hver kamp så gøy. Når du er så ung, er moro derfor du gjør det. Fotball gir deg glede.” Andre trenere sa at hennes lidenskap for spillet og en forpliktelse til å trene og forbedre var noen av hennes beste eiendeler.

Lavelle brukte smarte, ferdigheter og triks for å gjøre opp for sin lille størrelse

Vanligvis den minste spilleren på banen, spesielt når hun spilte med gutter, ble Lavelle presset av Bradford til å overse motstandere med sitt feltsyn og for å opprettholde besittelse med sine ferdigheter og triks. “Hun sa til meg en gang:” Mamma, jeg lurte dem. Det var slik jeg kom meg rundt det målet, sier Janet. Det er et videoklipp fra 2006 av Lavelle som fullfører en utfordring fra Bradford hvor hun kontrollerer ballen med foten, kneet, brystet, skulderen og hodet, deretter gjør en push-up med ballen på ryggen, og så reiser hun seg og løfter ballen. opp i luften. Hun avslutter med et sykkelspark i mål. På den tiden var hun 11 år gammel.

Trener Paula Wilkins så noe spesielt i Lavelle, selv om hun ikke var særlig rekruttert

Til tross for produksjonen og talentet hennes, ble Lavelle, som veide 80 pounds da hun begynte på videregående, ikke høyt rekruttert. Faktisk, som 13-åring, ble hun kuttet fra det olympiske utviklingsprogrammet. “Jeg tror jeg lærer mye mer av nedturene i livet mitt enn høydene, og jeg føler at det er et av øyeblikkene jeg lærte mye om meg selv,” sa Lavelle til NBC Sports. Treneren var Paula Wilkins, som til slutt la henne til laget og ble imponert på en tur til Holland. “Spillerne på motstanderlagene ville jage henne, og hun ville slenge på bremsen, og de ville fly forbi henne, og hun ville ha all denne åpne tiden og plassen,” sa Wilkins til Top Drawer Soccer i juni 2019. “De klarte ikke å holde tritt med hurtigheten hennes. På det tidspunktet klarte hun egentlig ikke å koble pasningene. Men jeg så denne dynamiske evnen til å frigjøre seg selv og skape rom for seg selv som var ganske spesiell på den tiden.” Wilkins rekrutterte senere Lavelle til å spille ved University of Wisconsin.

Lavelle var ikke forberedt på å bli med i det amerikanske kvinnelandslaget da de opprinnelig var interessert i å legge henne til på vaktlisten

Wilkins ville vært nøkkelen i et annet av Lavelles største tilbakeslag. US Women’s National Team-trener Jill Ellis kontaktet Wilkins og spurte om Lavelle var klar til å bli med på laget hennes. Wilkins sa nei. Grunnen? I et tap for Wisconsin hadde Lavelle spilt dårlig, og hun slet med utmattelse, irriterende skader og tankesett. “Hun hadde alle disse forventningene,” sa Wilkins til Sports Illustrated i mars 2020. “Hun følte at hun ikke oppnådde, og det var denne mentale belastningen.” Lavelle lærte av den skuffelsen, dedikerte mer fokus til ernæringen, kondisjoneringen hennes og til og med kontakt med en sportspsykolog. Hun praktiserte meditasjon og visualisering for å opprettholde roen og håndtere press. Lavelle ble nummer 1 i NWSL Draften i januar 2017, og laget sin første landskamp for senior noen måneder senere – og resten er historie!

Lavelle er en av de morsomste og mest talentfulle spillerne å se på

Lavelle hadde et av de beste målene i 2019 FIFA verdensmesterskap for kvinner. Hun tok en enkel pasning, like forbi midtbanen, sprang så mot mål og skapte nok plass til å fyre av et hardt, venstrebeint skudd inn på høyre side av nettet. Det er bare ett av hennes 14 internasjonale mål, for ikke å snakke om åtte assists. Med sine 26 er Lavelle forankret som en av spillets beste spillere, og hun vil ha mange som ser på bedriftene hennes i OL.Kilde