Shadow

Williams kunngjør Alex Albon flerårig kontraktsforlengelse


Alex Albon vil fortsette å kjøre for Williams til minst 2024 etter å ha signert en flerårig avtale om å bli hos Formel 1-laget.

Albon erstattet George Russell på Williams i år etter å ha tilbrakt 2021 uten racersete, etter å ha mistet kjøreturen på Red Bull.

Han vil fortsette med laget i minst to år.

Da Albon kunngjorde nyhetene tirsdag ettermiddag, lurte han på Oscar Piastris tweet en dag tidligere, da australieren la ut et innlegg for å si at Alpine hadde annonsert ham som deres 2023-sjåfør uten tillatelse.

Albon tvitret: “Jeg forstår at, med min avtale, har Williams Racing lagt ut en pressemelding i ettermiddag om at jeg kjører for dem neste år. Dette er riktig og jeg har signert en kontrakt med Williams for 2023. Jeg skal kjøre for Williams neste år.”

Albon regnes som en av de beste unge førerne i F1, og hans retur med Williams denne sesongen ble ansett for å være en velfortjent andre sjanse for 26-åringen.

Williams-sjef Jost Capito sa: “Alex er en fantastisk sjåfør og verdsatt medlem av Williams Racing, så vi er begeistret for å kunne bekrefte at vi vil jobbe med ham på langsiktig basis.

“Alex bringer en flott blanding av ferdigheter og innsiktsfull læring som vil bidra til å gi teamet større suksess i fremtiden.

“Han er en hard konkurrent, har vist seg å være et populært og lojalt teammedlem, og vi er glade for at han vil gi en stabil base for oss for å fortsette å utvikle oss i denne nye F1-biltiden.”

Det er fortsatt usikkerhet rundt fremtiden til Albons lagkamerat Nicholas Latifi. Piastri hadde presset på for setet tidligere denne sesongen, men det ser nå mest sannsynlig ut til å gå til Mercedes-støttede Formel E-fører Nyck de Vries, som deltok på trening for Williams i forkant av den spanske Grand Prix.

Den amerikanske sjåføren Logan Sargeant, som skal trene i forkant av USAs Grand Prix i oktober, er et skudd utenfor Latifis plass. Sargeant konkurrerer i F1-materserien Formel 2 denne sesongen.

Kilde