Shadow

Tiger Woods skal møte toppspillere mot LIV Golf


De PGA Tour er i Delaware for første gang og buzz fortsatt omringet Tiger skogselv om han ikke hadde køller og kanskje ikke ble sett.

Woods skulle etter planen komme til Wilmington Country Club på tirsdag for et privat møte med toppspillere for å diskutere trusselen fra Saudi-finansierte LIV Golf, ifølge to personer som er klar over planene ved BMW Championship.

De snakket med The Associated Press på betingelse av anonymitet på grunn av personvernet til møtet. En person invitert til møtet sa at det var for å komme på samme side mot LIV Golf, sammen med å ta mer eierskap i retning av PGA Tour.

Møtet førte til at et tidligere planlagt Players Advisory Council-møte ble flyttet tilbake en time så til senere tirsdag ettermiddag.

“Det er et spillermøte, men det er alt jeg kan fortelle deg om det,” sa Jon Rahm.

Det var ikke klart om PGA Tour-kommissær Jay Monahan ville være involvert. Han møtte spillerne uformelt forrige uke etter en høring der en føderal dommer avviste en forespørsel fra tre LIV Golf-spillere som ønsket å spille i PGA Tour etter sesongen.

Monahan møtte også spillerne en uke etter US Open for å detaljere planer for store økninger i premiepenger på PGA Tour, kvalifiseringsendringer og en ny plan som vil gå tilbake til en januarstart på sesongen i 2024.

Woods har vært en sterk motstander av LIV Golf. Den rivaliserende ligaens leder, Greg Norman, bekreftet i et intervju med Fox News forrige måned at Woods ble tilbudt i størrelsesorden $700 til $800 millioner for å delta. Norman sa at det var før han ble ansatt for å drive LIV Golf.

Norman og Woods har aldri vært i nærheten, tilbake til da Woods ankom PGA-touren og øyeblikkelig ble den største stjernegolfen hadde sett på generasjoner.

Woods var spesielt kraftfull ved British Open forrige måned da han sa om at Norman ikke ble invitert til festligheter rundt 150th Open, “Greg har gjort noen ting som jeg ikke tror er i spillets beste interesse.”

Han sa at han var uenig i at spillere fikk enorme signeringsbonuser for å hoppe av til LIV Golf, og sa at de har snudd ryggen til turen som gjorde dem berømte.

PGA Tour har reagert på dybden av Saudi-finansiering med en bonuspott på $50 millioner kalt Player Impact Program som betaler 10 ledende spillere basert på hvor mye oppmerksomhet de får. Noen spillere, som den forsvarende FedEx Cup-mesteren Patrick Cantlay, liker ikke programmet.

Også i arbeidene er en serie utenlandske turneringer på slutten av året som vil belønne de beste utøverne. Turen har ikke annonsert faste detaljer eller en sponsor.

LIV Golf har spilt tre arrangementer som tilbyr 25 millioner dollar stykket i premiepenger til en gruppe spillere som inkluderer Dustin Johnson, Brooks Koepka, Phil Mickelson og Bryson DeChambeau. Den gjenopptar sin åtte turneringsplan etter at FedEx Cup avsluttes neste uke.

Rapportering fra Associated Press.


Få mer fra PGA Tour Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.

Kilde