Shadow

Tidligere erfaringer hjelper fremtidige resultater


Medlemmer av South Jersey Elite Baron Soccer Club har funnet en måte å holde kontakten med hverandre gjennom disse prøvende tider, og det hele startet med å se bakover. Nærmere bestemt tilbake til en virtuell utfordring fra over et tiår siden.

Nå har de fleste sett videotrenden der en haug med forskjellige mennesker har en slags gjenstand kastet til seg fra skjermen, de fanger det og deretter kaster det tilbake fra skjermen. De små klippene blir deretter redigert sammen slik at det ser ut til at folk spiller catch med hverandre.

Disse klippene har skutt i popularitet siden karantenen begynte, og noen vil kanskje tro det er en ny trend, men John Thompson, SJEB Rush Technical Director, vet at det faktisk ikke er tilfelle. Disse videoene stammer fra Joga Bonito-reklamen som ble sendt før verdensmesterskapet i 2006. Han husker dette spesielt fordi et av teamene hans på den tiden laget en egen video, etterlignet reklamefilmen.

“Jeg tror det var guttene våre fra 1991 som gjorde en i 2006 på Youtube,” sa Thompson mens han tenkte tilbake.

Merkelig nok la en av spillerne på det laget ut videoen på Instagram rett før alt begynte å stenge rundt i landet. Og det innlegget ga Thompson en idé om å holde spillere i organisasjonen underholdt.

“Jeg utfordret et av mine nåværende team til å gjøre den samme videoen 10 eller 12 år senere,” sa han. “Når ett lag laget videoen, ville alle andre gjøre det.”

Opprettelsen av virtuelle verksteder:

Etter å ha sett hvor ivrige alle var etter å delta i den første utfordringen, visste Thompson at det var en måte å holde alle tilkoblet og jobbe med fotball. Han opprettet etter hvert en rekke forskjellige verksteder for spillerne, som alle hadde å gjøre med en av de fire komponentene i fotball: teknisk, taktisk, fysisk og mental.

“På den mentale siden, lese bøker, se filmer, få barna inspirert til å finne en helt eller en klubb du elsker,” begynte Thompson. “Teknisk, begynte å lage videoer sammen for liten mestring, ball på veggen, ga dem avstandsrutiner hver kveld. Sportspsykologiske bøker som de kan lese. Topp 10 videoer som beste taklinger, beste mål, beste frispark, beste yngste spillere.»

Thompson gir ut en ny pensum hver uke for spillerne å fullføre. Den inneholder forskjellige ferdigheter de kan jobbe med, forskjellige videoer å se på og forskjellige lesemateriell. Han føler at det er det beste alternativet tilgjengelig fordi det hjelper til med å gi spillerne retning.

Organisasjonen som helhet sporer ikke hvilke deltakere som gjennomfører workshopene, og hvilke som ikke gjør det. De jobber med æressystemet, vel vitende om at det å få barna til å motivere seg selv til å gjøre arbeid de ikke er pålagt vil til syvende og sist komme dem mer til gode i det lange løp.

“Det handler om selvansvar nå,” sa han. “Forhåpentligvis er det de som er der ute som faktisk gjør det, det er de som kommer til å akselerere utviklingen deres, og det er de i livet som kommer til å bli bedre ansatte og lykkes mer med det de ønsker å oppnå.”

Thompson og trenerne begynner også å belønne barna som virkelig har tatt til programmet. De har begynt å la en rekke forskjellige idrettsutøvere sette sammen treningsøkter og deretter kjøre et virtuelt program direkte på Facebook-siden deres for alle som ønsker å være med på en treningsøkt.

“De driver med peer-to-peer-trening i stedet for at trenere gjør det. Få barna våre til å gjøre det, så det gir dem litt ledertrening, og de elsker det,” forklarte Thompson.

«De har stor energi, god levering og selvtillit… Alle leter etter ting å gjøre på nettet, og det er morsommere hvis du gjør det med noen virtuelt, og det er live, og du samhandler med dem. Målet akkurat nå er å bare holde dem i samspill mens de er hjemme, bare for å føle den forbindelsen med lagkameratene og klubben din.»

Ser mot fremtiden:

South Jersey Elite Barons Soccer er et program som har barn fra flere stater som kommer sammen for å danne et fellesskap. De elsker å kunne komme sammen, men det kan være vanskelig når barna må reise over en time for å gjøre det.

Men nå, med denne karantenen, har trenerne i organisasjonen innsett at de kan være vertskap for praksis virtuelt, og det er noe de kommer til å implementere når alt kommer tilbake til det normale.

«Ikke all trening trenger å være på banen. Du kan inspirere barna på andre måter,» begynte Thompson. «Gjør en 45-minutters tavlesamtale med video som av og til kastes inn i det visuelle. På den måten kan vi bryte sammen, i stedet for at alle barn går og gjør sin generiske økt utendørs, kan du bryte den ned og individuelt trene en spiller i spesifikke taktikker for posisjonen. Det kommer bare til å utvide utdanningen du kan gi spillerne dine.»Kilde